2023. június 5., hétfő

A strandon sem kell lemondani a tökéletes sminkről!

 

Sziasztok! Beléptünk végre a nyárba hivatalosan is, lassan itt a vakáció! Már mindenki javában tervezgeti a nyári programokat, és gondolatban épp a bőröndöt csomagolja. Ekkor jön a kérdés, hogy a nagy melegben, esetleg a vízparton, milyen smink állja meg a helyét egész nap? Míg régen a vízálló smink kimerült a szempillaspirálban, ma már szerencsére az arcunk többi részére is találhatunk olyan terméket, mely egész nap rendületlenül elkísér minket a nagy melegben is.  Ezekből hoztam ma egy kis ajánlót!



Kezdjük az alapoknál

A nyári melegben elengedhetetlen védeni arcbőrünk a nap káros sugaraitól, és ha már így van, akkor miért ne tehetnénk mindezt egy olyan termékkel, ami a védelem mellett a szépségünk is kihangsúlyozza. Az egységes bőrkép, egyenletes arcszín elérése nagyon vonzó tud lenni, ezért is jelentek meg egymás után a legtöbb márkánál a magas fedést biztosító vízálló alapozók. Ezek lehetnek akár por állagúak is, mely a zsíros bőrűeknek szuper választás lehet, de bátran lehet kísérletezni a fényvédőt is tartalmazó, színezett szérumokkal is. Ezek egyszerre táplálják a bőrt és emellett a fényvédelemről is gondoskodnak. A vízálló, matt és hosszan tartó hatást ígérő termékek közül érdemes olyat választani, ami az arcbőrünknek megfelelő, emellett pedig a színre sem árt odafigyelni, mert könnyen előfordulhat, hogy az arcbőrünk a végén barnább lesz, mint a nyakunk vagy épp az egész testünk. 

Ami még fontos szempont lehet, az az alapozó fényvédő képessége. Fontos tudni, hogy a csomagoláson szereplő érték (pl.: SPF 30) csak akkor biztosítja a megfelelő fényvédelmet, ha a termékből megfelelő mennyiségben és minőségben viszünk fel az arcbőrre. Mire gondolok? Ha csak az arcod közepére kensz egy kis színezett hidratálót/alapozót, hogy elfedd a tág pórusaid, attól még az arcod többi részének védelméről az a termék nem gondoskodik, így a többi részre érdemes fényvédőt felvinni, hogy a sminked teljes védelmet nyújtson a nap káros sugarai ellen.



A leggyakoribb vízálló termék - mindent a szemnek

Talán a vízálló szempillaspirál a leggyakoribb nyári termék, amit vásárolunk. Akár hétköznapra is jó választás lehet, ha itt a nagy meleg és nem szeretnénk, hogy a szemünk alatt kössön ki a szempillaspirál. Bár manapság már a nem vízálló változatok is egész jó minőségűek, de annak, aki egy picit izzadósabb, vagy sokat kell a szabadban tartózkodnia, talán neki inkább érdemes vízálló változatot választani. Ezek általában ugyan olyan állagúak, mint a sima verzió, tehát nem kell attól félni, hogy egy nehéz festékkel találjuk szembe magunkat felvitelkor. Az egyetlen különbség, hogy az eltávolításhoz használni kell valamilyen sminklemosó terméket. Ami nekem bevált ezekhez, az a micellás víz. Egy vattakorong segítségével eltávolítom a sminkem nagy részét, majd egy arclemosóval még átmosom az egész arcomat. Ezzel a technikával 100%-ban sikerült még minden vízálló terméket eltávolítani, ami nagyon fontos az egészséges bőr érdekében. Ugye azt ma már nem kell mondani senkinek, hogy sminkben nem alszunk!



Ha a spirálon kívül még egy kis extra csillogással is kiemelnéd a szemed, akkor a strandon sem kell róla lemondanod, hála a csúcsszuper szemhéjalapoknak! Itt azért már eggyel nehezebb a dolgunk, hiszen a szemhéj alapból hajlamos a zsírosodásra, és ez rontja a felvitt termék tartósságát, könnyen elmaszatolódik rajta a legtartósabb smink is. Ezért az alap és a felvitt termék tekintetében is olyat kell választani, ami egész napos tartósságot ígér, és még így sem árt előtte egy normál napon tesztelni a kombinációt. Nálam a szilikont tartalmazó alapok váltak be leginkább, amire egy krémes festékkel rá tudok sminkelni, és ez a krémes állag megszárad, így egy bevonatot képez a szemhéjon. Persze fontos, hogy érzetre kellemes legyen a végeredmény, hiszen senki sem szereti, ha pislogás közben érzi a kemény ellenállást a bőrén, vagy éppen darabokban potyog le a festék az arcára. Amivel még tartósabbá lehet tenni ezt a kettőst, az egy por állagú szemfesték, amivel még a száradás előtt pluszban fixálhatjuk a rétegeket.


Csábos ajkak a vízparton is

A másik nagy kedvenc a nyári melegben az ajkak kiemelése valami szupertartós rúzzsal. A hagyományos változat nekem erre a célra nem vált be, ha azt akarom, hogy egész nap tartson a szín akkor biztosan valami folyékony változatot választok. Az ajaktinták nagyon népszerűek manapság, ezek tartósan beszínezik a bőrt, így evés-ivás után is még bőven marad egy kis alapszín az ajkakon. Akinek fontos, hogy hidratáljon is a termék, az válasszon a folyékony rúzsok közül, amik szintén tartósabbak, mint a hagyományos verziók. Sajnos a krémes állagú termékek ilyen szempontból most kiesnek a válogatásból, mert szerintem ezek kopnak a leggyorsabban, szemben a matt verziókkal, amik megszáradnak és még órákon keresztül is látható eredményt nyújtanak. De akár kombinálni is lehet a termékeket, egy kiváló tartósságú ajaktintára ha megszáradt, akkor vékony rétegben vihetünk fel szájfényt vagy akár egy másik rúzst is, egyfajta alapként használva magát a tintát, így a nap folyamán akár különböző árnyalatú ajakfestést is elérhetünk vele.



Te szoktál nyáron / a strandon sminkelni?

Anett


*a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger