2019. október 13., vasárnap

Kétlépéses bőrápolási rutin a Vichy-vel | Teszt


Az október nálam az arcápolás hónapja lesz, vagy lehet hogy az egész őszt kinevezhetem erre a célra, ugyanis a hidegebb idő beköszöntével több, új arcápolási terméket is kipróbáltam. Ezek közül a Vichy kétlépéses rutinját a Trnd Projektnek köszönhetően ismertem meg, és most az első körös tapasztalataimat meg is osztom veletek. Azért első körös, mert még "csak" valamivel több mint 2 hete használom, ez az idő viszont arra már elég volt, hogy kitapasztaljam, nálam hogyan működnek ezek a termékek, és hogyan nem.... Lássuk!



A Vichy arcápoló termékeit mindig is szerettem, szerencsére sokat ki tudtam próbálni közülük, akár csak termékminta formájában, vagy valamilyen beauty boxnak köszönhetően, és most a Trnd Projekt keretén belül is, rögtön kettőt. Ők ketten ugyanis párban a legerősebbek, a kétlépéses arcápolási rutin résztvevői.

Miért van szükség dupla ápolásra az arcbőrünknek?


Ez a bőrfelület van kitéve leginkább a környezeti hatásoknak, az UV sugárzás káros hatásairól szerintem már senkinek nem kell beszámolni. A bőröregedés legnagyobb részét a káros napsugaraknak köszönhetjük ugyanis, amik az év minden napján érik az arcbőrt. Aztán ott van még a légszennyezettség, ami egy nagyvárosban szintén nem elhanyagolható tényező, valamint a stressz, ami szintén - tisztelet a kivételnek - mindenki életében jelen van. Ráadásul minden egyéb, belső "rossz" is meglátszik az arcunkon, az alváshiány nyomai, a nem megfelelő táplálkozás és a kevés folyadékfogyasztás. Az öregedésről már ne is beszéljünk, ez az amit aztán tényleg senki nem tud elkerülni, maximum késleltetni a látható jeleit. Ezek a sokszorozó veszedelmek tehát egymást erősítve szállnak harcba a szép vonásainkért. 


Mi az a két lépéses arcápoló rutin?


Ilyen sok és erős támadást a bőrünk már nem képes egyetlen fronton hárítani, a védelem mellett szükség van az erősítésre is. Erre találták ki a két lépéses arcápolási rutin, ahol első lépésben megerősítjük a bőrt, hogy az ellene irányuló támadásokat hatékonyan viselje, hárítsa. Második lépésben pedig védjük a bőrünket, hogy minél kevésbé okozzanak kárt benne ezek a negatív környezeti hatások. Ezt a két védelmi vonalat egymás után kell felépítenünk, hogy egymást hatékonyan kiegészítsék, és támogassák egymás munkáját.


Első lépés - Vichy Mineral89 Booster


Elsőként a bőrünk erősítése a cél, ezzel a könnyed állagú Booster-el nem sok plusz időbe vagy energiába kerül ezt az extra ápolást véghez vinni. A reggeli arcápolási rutin kezdő lépése legyen tehát egy magas hatóanyag tartalmú, könnyed textúrájú szérum, ami 89% ásványi anyagokban gazdag Vichy Termálvíz és a természetes eredetű hialuronsav egyedülálló kombinációja. A hyaluronsav képes leginkább a bőr vízmegtartó képességét fokozni, ezért nagyon jó vele kiegészíteni a napi hidratálókrémünket. Emellett más jó tulajdonsága is van, például gyulladáscsökkentő és erősíti a bőr természetes védekezőképességét. 

Szeretem ezt a Booster-t használni reggel és este is, nekem önmagában is bevált, sőt, reggelre inkább csak őt szeretem használni, a hozzá tartozó Slow Age nappali arckrémmel sokszor érzem túl soknak őket. Az én bőröm normál, zsírosodásra hajlamos, így talán ennek köszönhető ez a "sok" érzet, ha minden nap párban használom őket (egyébként minden bőrtípusra ajánlott ez a Booster). A reggeli rutinban első lépésként alkalmazom a könnyed textúrája így szuper felfrissülés a reggeli bőrömnek, könnyen beszívódik és máris lehet rá sminkelni. Egész napos hidratáltságot biztosít, bár hozzátenném, minden másnap használok mellé kb arckrémet, főként estére.


Második lépés - Slow Age nappali hidratáló krém

Második lépésben jöhet a védelem, egy extrább hidratáló krémmel. Jó ha olyan krémet választunk nappalra amiben van fényvédő is, hiszen ez kiemelkedően fontos minden évszakban, nem csak nyáron! Ez a Slow Age nappali hidratáló szuper kiegészítője a könnyed Booster-nek, és bár ezt is minden bőrtípusra ajánlják, én mégis úgy érzem - nálam legalábbis - a szárazabb bőrfelületek szeretik jobban. A szeles időben az orcáim külső fele és a nyakam is szárazabb, mint általában, itt remekül működik is a krém hidratálása. Azonban az államon és a homlokomon például érzem, hogy megül a bőrfelületen, és egészen sokáig fényes, zsíros érzetet és látványt is nyújt. Én minden másnap használom csak, de van hogy ritkábban, ha éppen estére felvittem egy éjszakai ápolót, akkor több nap is kimarad. Amit viszont csúcs benne, hogy tényleg, rózsás, üde lesz tőle a bőröm, sokkal frissebbnek és fiatalosabbnak hat az összkép.


Ti próbáltátok már a Vichy új arcápoló termékeit?
Anett






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger