2018. június 20., szerda

Fényvédelem kicsiknek és nagyoknak a Biodermával


Sok tévhit kering a köztudatban a fényvédelemmel kapcsolatban , igy én a közvetlen környezetemben mindig felhozom a témát, ezzel is segitve a sok tévhit eloszlatását. Na jó, bevallom én is inkább csak nyáron gondolok rá előszeretettel, de akkor viszont igyekszem tökéletesre fejleszteni a technikámat és mindig kipróbálok valami újdonságot is.


Nincs ez másképp idén sem, nagy szerencsémre hivatalos voltam a Bioderma nyárváró partyjára amit egy kis "fejtágitással" kötöttek egybe. Nagyon örültem hogy egy olyan szakembertől hallhattam a fényvédelem fontosságáról és a különböző fényvédő termékek preciz használatáról, akinek ez a szakmája, ráadásul elismert szakember. 



Volt néhány számomra is meglepő tény, amit most megosztanék veletek is, hátha Ti sem tudtátok:

  • az emberek hajlamosak azt hinni hogy melanoma csak a felsőtestünkön alakulhat ki, hiszen az a leginkább napfénynek kitett bőrfelületünk, pedig a lábon jelentkező bőrrák is elég gyakori.
  • szoláriumozáshoz nem szükséges fényvédő használata :)
  • van létjogosultsága a külön arcra kitalált naptejnek, hiszen az arcunk máshogy izzad, és persze a bőrünk sem ugyan olyan ott mint a testünk más részein. Gondoljunk csak bele, az arcunkat sem tusfürdővel mossuk, mint a testünket, nem igaz?



Kaptunk is kipróbálásra az új fényvédőjükből egy flakonnal, ami a Bioderma Photoderm Brume Solaire SPF 30. Ennek különlegessége a csodálatos textúrája ami nem igényel elkenést. Ez ugyanis egy fújós fényvédő, de nem az a krém állagú hanem olyasmi mint például egy fújós dezodor. Lehelet vékony, kissé olajos permetet fúj a bőrre, amit tényleg nem szükséges elkenni, mert nagyon szépen porlasztja a terméket. Eleinte ránézésre és érzetre is tényleg kicsit olyan mintha olaj lenne a bőrünkön, de nagyon hamar beszivódik és a ragacsos érzet is elmúlik hamar. 




Már ez igy elég is lenne nekem hogy beleszeressek, de van még két olyan tulajdonsága ami miatt gyakorlatilag beköltözött a táskámba hogy mindig velünk legyen:

  1. arcra is lehet használni! Bevallom nekem külön macera mindig magammal vinni egy arcra való készitményt is, a rengeteg cipelni való mellett amit a két gyerek igényel. Ezt pedig egyszerűen csak finoman ráfújom az arcomra/vagy egy picit a tenyeremre és úgy viszem fel - ez utóbbi azért vált be jobban mert nem kell levennem a szemüveget és becsukni a szemem, igy szemmel tarthatom a gyerekeket :)
  2.  a másik fontos dolog hogy 3 éves kor felett használható! Nos akinek van ovis korú gyermeke, főleg ha örökmozgó, az pontosan tudja milyen tortúra tud lenni bekenni tetőtől-talpig a gyereket. Na hát ezzel nincs ilyen gond, mert seperc körbefújom vele és már szaladhat is.

Természetesen a kisebbik csajszim bőrére is gondoltam és neki vásároltam ugyanettől a márkától egy szintén fújós, de ez a hagyományos fújós fajta naptejet. Tehát ez a hagyományos tej állagú fényvédő, amit a bőrre kell spriccelni és jól eldolgozni. Ez a fajta fújós kivitel nem lett a kedvencem hogy őszinte legyek, mert ha naptejes kézzel próbálom fújni akkor kicsúszik a kezemből, nagyon nehéz úgy boldogulni vele. Először tehát beszoktam spriccelni mindenhol a bőrét aztán meg elkenem. Ennek viszont az a veszélye hogy lenyalja magáról amig épp másik testrészt kenegetek :) De persze a hatékonyságán ez sem változtat. 

Mindkét termékkel elégedettek vagyunk, nagyon szépen védik a bőrünket a nap káros sugaraitól, de még igy is engednek picit barnulni is. Tudom, nem ez a lényeg a nyárban, sőt, de azt is tudom hogy nagyon sok mindenkinek ez is szempont, sajnos már nem csak felnőtteknél, hanem anyukák körében is hogy kinek barnább a gyermeke. Nos, az enyémek halványan ugyan, de lebarnultak már, nyilván Szofit az oviban vagy bekenték vagy nem....én mindenesetre reggel mindig megtettem. Neki egyébként nagyon érzékeny a bőre, igy tényleg rengetegszer újrakenem a nap folyamán, hiszen ez is nagyon fontos, hogy folyamatos legyen a védelem. Az igazi, intenziv igénybevétel majd a nyaraláson lesz, remélem ott is szuperül teljesitenek majd.


Ti milyen fényvédőt használtok?




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger