2017. február 16., csütörtök

Az 5 vs. 15 perces sminkem


Be kell vallanom elég rendesen átalakultak a sminkelési szokásaim. Két verziója alakult ki a dolognak nálam: egyik mikor kettesben a gyermekkel megyünk valahova, ahová nem lenne rossz valami szint varázsolni az arcomra, illetve mikor hármasban indulunk útnak és ezzel talán picit minden könnyebben alakul.

A két verzióhoz majdhogynem két külön rutin is hozzá tartozik, nyilván a termékek köre némiképp fedi egymást, hisz megvannak a kedvenc, jól bevált sminkcuccaim, ám mégis ha egy hajszálnyival több időm van sminkelni ÉS (!!!) nagyobb eséllyel az a smink rajtam is marad egy jó ideig (értsd: nem izzadom le már az öltöztetésnél) akkor bizony lesznek olyan termékek amiket vagy csak egyik verziónál vagy csak a másiknál vetek be.


Az arcomon...


Ha kettesben indulunk el, ha nem, egy valami fix és ez pedig a hidratáló krém. Egy jól megválasztott nappali hidratáló szerintem csodákra képes, nálam legalábbis tuti! Ettől a Vichy Ideálea krémtől szinte magától is ragyog az arcbőröm, annyira szép és üde lesz a használata után. Ha kettesben megyünk neki a világnak akkor ennyivel be is érem általában mint "alapozás", ha viszont nem, akkor mindenképp a kedvenc L'oreal nude magique BB krémem kenem fel, akár önmagában, akár a hidratáló krémhez keverve. Leginkább kézzel szeretem felvinni, nekem úgy jobban terül és persze gyorsabb is! Korrektort szinte soha sem használok, valahogy túl soknak érzem végeredményben az a makulátlan összhatást amit nyújt, meg aztán szerencsére nincsenek is igazán komoly bőrhibáim, a szarkalábakkal meg megtanultam együtt élni :) Pirositónak ha kettesben megyünk tuti hogy valami semleges, természetes árnyalatot választok, és ez általában egy barnás árnyalat szokott lenni, mert ez akkor is jól áll ha vörösre duzzadt az arcom az idegtől melegtől. Ez a szin a MAC Format nevű árnyalata, ami nálam már ősrégi bevált darab. Ha hármasban megyünk akkor bevallom szeretek kisérletezni a merészebb árnyalatokkal is, jelenleg a H&M sminkvonalából próbálgatok egy pirositót, aminek be kell valljam elég vad szine van, igazi málnapiros és nagyon kell vele vigyázni mert iszonyat pigmentált és könnyű vele túlzásba esni!

A szememen...

Itt is van egy fix versenyző, méghozzá a szemhéjalapozóm, ami a Catrice egyik terméke és mióta megvan ezt használom és teljesen elégedett vagyok vele, megtartja a por állagú és a krémes dolgokat is. Mondjuk ha kettesben indulunk el akkor az esetek nagy többségében erre nincs szükségem ugyanis nem használok szemsminket ilyenkor. De ha mégis és/vagy van több időm a sminkelésre akkor is valami gyors megoldáshoz nyúlok, méghozzá a krémes festékek felé. Legújabb kedvencem a Kiko szemhéjstiftje rózsaszin árnyalatban, ami inkább nekem rosegold kicsit, de nem bánom. Elég gyorsan szárad, sietni kell vele és maximum egy kis barnás árnyékolást szoktam még rá dobni az alsó szempillatőbe és a mélyitővonalba. A szempillaspirálom jelenleg a Revlon Grow luscious spirálja amit nem igazán szeretek, ITT irtam róla részletesen hogy miért, szóval hamarosan le is fogom cserélni mert csak bosszúságot okoz. Amit mindenképp "megcsinálok magamon" az mostanában a szemöldököm, igazából ha csak egy dolgot sminkelhetnék magamon indulás előtt akkor most azt mondanám hogy a szemöldököm legyen az. Valahogy nekem sokkal jobbnak hat az arcom összképe ha picit ki van húzva a szemöldököm. Mostanában itt is a gyorsaság dönt ezért a Missha szemöldökceruzáját használom, pikk-pakk fel tudom tölteni vele a hiányos részeket és a másik végén lévő kis kefe segitségével még össze is lehet rendezni a szálakat. Nekem ez a sötétbarna árnyalat a tökéletes szemöldökszin, kicsit közelebb van a feketéhez de mégis barna, viszont nem vöröses igy nem üt el a szemöldökömtől, nagyon szeretem. Szerencsére nagyon tartós, arcmosással sem jön le, kell a micellás viz hozzá, szóval mondhatni gyerekbiztos :)

Az ajkaimon...

Amennyire nyáron szerettem pingálni az ajkaim, mostanság már annyira nem. De szerintem csak a télnek köszönhető, ezért legtöbbször csak egy ajakbalzsam van rajtam, ha pedig kettesben indulunk útnak Szofival akkor tuti hogy a táskámból kapom elő a Clarins szájfényét, ITT irtam róla, igazából nincs szine viszont nagyon kellemes viselet. Ám ha mégis felteszek valami szint akkor az mostanában egy dögös vörös :) na jó annyira azért nem, de egy szép kis piros árnyalatról van szó ennek a Rimmel Diva Red szinnek köszönhetően.


Ti mennyi időt szántok mostanság sminkelésre?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger