2013. május 7., kedd

Thx, I made it! - The very first DIY necklace


Ez a nap is elérkezett végre, megmutathatom nektek az első DIY nyakláncom!
Az az igazság hogy irtó büszke vagyok magamra hogy nekiláttam és nem kis szenvedés után el is készültem ezzel a lánccal. Onnan indult az egész hogy a neten megláttam egy szuper ötletet (EZT) és egyből éreztem hogy ezt ki kell próbálnom. A problémák ott kezdődtek hogy sehol nem találtam ilyen szemű láncot, amin van egy kis csiszolás. Ha tudtok lelőhelyet azonnal szóljatok!!!
Míg végül egyik hétvégén a "bolhán" (tudjátok a bolhapiac, amin nem csak régiségeket árulnak hanem bárki kiviheti a megunt kacatjait) megláttam ezt, ami eredetileg ilyen farmerra akasztható izé (rapperlánc). Mákom volt, 200 forintért árulta a hölgy, naná hogy elhoztam. Volt rajta egy vékonyabb lánc is azt egy másik nyaklánchoz használtam fel :)
Fonalakat és horgolótűt a nagymamámtól kértem kölcsön, amikor mondtam neki hogy nyakláncot fogok horgolni azt mondta sok szerencsét...Szóval nézzétek meg a fent linkelt oldalt, én is pontosan úgy készítettem el, annyira nem bonyolult (de akkor miért ment el vele 4 órám?). Kell azért hozzá kézügyesség, de ha valaki már fogott horgolótűt a kezében az meg fog vele birkózni. Én csináltam próbaképp egy fél sort előtte, hát....nem mondom hogy vért izzadtam, de a szemem kiguvadt az biztos, az ujjaimat meg összehúzta a görcs :) Így is látszik hogy néhol egyenetlen lett, de nem gond, ha megunom ezt a színt simán lebontom és jöhet valami neonos csoda!

Néhány jó tanács a végére:

  • ha van horgolni tudó ismerősöd (nagyi) kérd meg hogy mutassa meg neked hogyan kell tartani az ujjadon a fonalat. Én sokat szenvedtem vele mert mindig lecsúszott róla.
  • És azt is mutassa meg hogyan kell áthúzni az egyik szemet a másikon...nekem sokszor beleakadt a tű foga abba a szálba amin át kellett varázsolni a másikat.
  • Mindenképp csinálj próbát is, horgolj végig pár szemet és fordulj is vissza a horgolással! Ez nagyon fontos, mert a képeken nekem nem volt egyértelmű ezért jól elvacakoltam vele.
  • Olyan fonalat használj ami nem bolyhos, azzal szerintem nehezebb boldogulni.



Nektek hogy tetszik ez a lánc? Megpróbálkoztok vele?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

7 megjegyzés:

Rami írta...

húúú,nekem is kéne. Kár,hogy horgolótűt még messziről sem láttam,soha:D

Unknown írta...

Nagyon tetszik, lehet én is megpróbálom majd! :)

Anett írta...

Rami: bele lehet jönni ám, csak gyakorolni kell egy picit :)

Dominika: hajrá :) szerintem megéri nekiállni, annyira nem bonyolult :)

Nóra írta...

de ügyes vagy :)

Njoythestyle írta...

Na én ilyen szüttyögős-odafigyelős melóval tutifix hogy lefordulnék a székről 1 óra után, meghagyom a hozzáértő és türelmes embereknek :)
Pusza: Reni

Gabica írta...

Hát ez szuper jó lett!!! Nagyon nagyon tetszik! Én tuti nem tudnám megcsinálni, nincs hozzá türelmem :S

Elíz írta...

Cuki lett! :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger