2021. október 12., kedd

Kerülj őszi hangulatba az alábbi kiegészítőkkel!

 

Sziasztok! Beköszöntött az igazi ősz, csípősek a reggelek, korábban sötétedik, és előkerültek már a vastagabb ruhadarabok is a szekrény mélyéről. Sokaknál ez egy lehangoló időszak, pont az előbb felsoroltak miatt, pedig rengeteg szépet és jót tartogathat számunkra, ha kihozzuk belőle a maximumot, és sikerül ráhangolódnunk a ritmusára.



A mai bejegyzésben megosztok veletek pár tippet és terméket, amik segítenek számomra igazán őszi hangulatba kerülni, és boldogan megélni az új évszak hangulatát, érzéseit. Kicsit ez a befelé fordulás időszaka is, számomra is egyfajta lecsendesedést jelent. Sokkal jobban esik élvezni az otthon melegét, ha pedig kiteszem a lábam itthonról, akkor csakis valami kényeztető program jöhet szóba! De akkor lássuk, mik azok a kis szokások, amik élvezhetőbbé teszik számomra ezt az évszakot.


Pihentető alvás

Minden évszakban nagyon fontos, hogy rendesen kialudjuk magunkat, de talán a hűvösebb időben még nagyobb szükségünk van rá, kicsit olyan ez, mintha valamiféle mini "téli álom" lenne. Minden este felkészülök a lefekvésre, igyekszem megadni a módját az esti rutinomnak. Sokkal többször veszek kádfürdőt, ilyenkor van, hogy több dolog is a vízbe kerül, például fürdősó és olaj, vagy éppen habfürdőben úszok egy nem is olyan kevés időt. Merthogy ilyenkor szeretek nyugiban, hosszasan relaxálni a vízben. Leoltom a villanyt, és csak egy-két mécses világít a kád szélén, az olvasást így az ágyra tartogatom! Sokkal hamarabb és mélyebben tudok így aludni, hogy közvetlen elalvás előtt már póbálok nem gondolni semmire, igyekszem lelassulni. Az is nagyon fontos, hogy lefekvés előtt közvetlenül már nem eszem semmit, sőt, igazából az a legjobb, ha 2 órát kihagyok az étkezés és az alvás között, mert az emésztés is ébren tartja a testem, nekem nem esik jól teli hassal lefeküdni.


Olvass!

Olvasni jó, olvasni szexi, ezt már elég sok irányból lehet hallani, és én is úgy vélem, hogy egy bármilyen olvasnivaló sokkal többet tud adni mentálisan, mint az Insta/ Facebook pörgetése. Főleg esténként! Én azt javaslom, ha lehet este már egyáltalán ne nézz kijelzőt, ez rosszat tesz az elalvás szempontjából is, mert nagyon felpörgeti az agyat, holott épp az elcsendesedés lenne a cél már este. Olvasni bármit lehet, kedvenceim a szakácskönyvek, női magazinok, és mostanság rákaptam a krimikre és egyéb izgalmas olvasmányokra. Azt a módszert követem, hogy a 7 estéből legalább 4-en mellőzök mindenféle kijelzőt elalvás előtt, és azt vettem észre, hogy ez segít a pihentetőbb alvásban. Egy jó könyv mellé jöhet még esetleg egy jófajta tea, egy bögrével néha elkortyolok az ágyban. Itt arra figyelek, hogy csakis koffeinmentes tea legyen, és üresen fogyasztom, mint általában mindig.


Vedd körbe magad puha dolgokkal!

Mondjuk én nyáron is sokat hordok zoknit bent, mert fázik a lábam a parkettán, de ilyen meg különösen igénylem és az a jó, ha minél puhább! Már beszereztem pár új bolyhos darabot, igazi lábmelegítők, emellett imádom a puha és meleg takarókat is, amik alatt el lehet veszni a kanapén. Egy-két extra párna is sokat tud dobni a hangulatunkon, ezezek azért is szuper kiegészítők, mert évszakonként lehet váltogatni rajtuk a huzatot, így ami ősszel pihe-puha bársony, az mondjuk tavasszal lehet virágtenger. A téli ágyneműhuzatok fontosságát csak néhány éve tapasztaltam meg, amikor is ajándékba kaptunk egy páros szettet, és hát azóta csak ilyenben vagyok hajlandó aludni, amint elindul a fűtési szezon!


Az otthon illata

Nagyon szeretem váltogatni évszakok szerint az otthonunk illatát is. Szerencsére ma már rengeteg termékből lehet válogatni etéren is, míg régen csak az egyszerű illatosított teamécsesek álltak rendelkezésre, most már a lakásunk dísze is lehet egy-egy ilyen illatosító szerkezet. Nagyon sok kedvencem van közülük, és van pár amit még nem próbáltam, de kívánságlistásak. Abszolút a hangulatomhoz szoktam igazítani, mikor mivel illatosítok, megvannak a kedvenceim napszakonként is, illetve az időjárást is figyelembe szoktam venni. Én a természetesebb illatokat kedvelem, amik kellemes hangulatot is teremtenek a ház minden pontján, ez fontos, hogy azért minden helyiségbe eljusson az illat a központi helyről, mert szeretem ezzel is egységesíteni az otthonunkat. 

Amit a leggyakrabban használok illatosításra, az az illatos viasz. Ez a legkönyebben bevethető alternatíva, ugyanis elég hozzá egy mezei aromalámpa, nekem a hagyományos fajta van, amibe teamécsest kell tenni alulra, így ez pluszban fokozza az őszi hangulatot, mikor látom égni a tüzet, és elkezd olvadni felette a viasz. Egy csodaszép mécsestartóban szuperül mutat a nappaliban, és ezek a viaszok általában úgy is kellemes illatot árasztanak, ha nincs alájuk gyújtva. Ezeket azért is szeretem, mert nagyon könnyen lehet váltogatni az egyes illatokat, hiszen viszonylag kicsi méretűek ezek a viaszok, így intenzív használat mellett azért viszonylag hamar el is fogynak, így áttérhetünk akár egy másik illatra is. A másik amit szeretek bennük, az a széles illatskála, minden féle fajta illatban elérhetőek, évszakonként számtalan kellemes kombinációt szaglászhatunk, és hát nem kell mondanom, hogy a legkedvencebbek mind közül számomra a karácsonyi illatok, amik nélkül nem múlhat el az ünnep. 



De ha menet közben megunnék egy viaszt, akkor egyszerűen csak kiveszem amikor megdermedt, és már jöhet is a következő, szóval cserélni is nagyon egyszerű őket. A legnagyobb választék talán a Yankee Candle viaszok között van, tőlük rengeteg típust próbáltam már - gyertyákat is - és mind szuper volt. De időről-időre teszek próbát más gyártók viaszaival is, mert azért szeretek különleges darabokra vadászni, és hát szeretek új dolgokat is kipróbálni. A kedvenc őszi illatom az Autumn glow, amely pont annyira füstös, amit még szerintem pont lehet szeretni, kicsit olyan avar illata is van, viszonylag nehéz és álmosító illat, de nagyon jól esik számomra a borús őszi délutánokon. Mostmár azt hiszem minden illatot lehet kapni viasz, gyertya és autóillatosító formájában is, így akár út közben is velünk lehet az otthon meleg illata.


Ti milyen illatokat kedveltek ősszel?

Anett


* A bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger