2021. október 1., péntek

Arcápolási rutin kialakítása - sosem késő belevágni!

 

Sziasztok! A mai bejegyzésben az arcápolás fontosságáról lesz szó, arról, hogyan és miért fontos kialakítani egy rutint ezen a téren, és próbálok picit segíteni abban is, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni.



Elsőként fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy sosem késő az arcbőrünkkel intenzívebben foglalkozni, jobban odafigyelni rá, és szükségleteinek megfelelően ápolni. Sokan esnek abba a hibába, hogy közeledvén a 40 vagy 50 éves kor felé, már úgy gondolják késő belevágni, már nem lesz pozitív hozadéka, látható eredménye az odafigyelésnek, meg amúgy is már minek. Ez egy téves és rossz hozzáállás, a bőrünk ápolása és védelme minden életkorban kiemelkedően fontos, hiszen a bőrünk - bár megújul - életünk végéik elkísér minket, elsődleges védekező rendszerünk a környezeti hatásokkal szemben, úgyhogy igenis oda kell rá figyelnünk!


Mért van szükség arcbőrünk kiemelt ápolására?

Erre mindenkinek van legalább egy tuti válasza, és az az igazság, hogy én is ezeket a "hétköznapi" okokat tudom felhozni érvként, de ha jobban belegonodok, nem is kell ennél több. Első és legfontosabb, hogy az emberi kapcsolatainkban az első benyomást az arcunk alapján teszik ránk. Ennek persze szerves része az ápolt fogazat, a tiszta és rendezett haj, de ugyan így a bőrünk állapota is. Legyen bármilyen a bőrtípusunk, vagy a bőrhibáink, igenis meglátszik rajta, ha nem törődünk vele megfelelően. Mindenkinek vannak bőrhibái, pattanások, mitesszerek, ezek után maradt hegek, szeplők, herpesz, és a sort még nagyon sok mindennel lehet folytatni. De nem mindegy, hogy ezeket hogyan is mivel ápoljuk. Mivel nekem viszonylag egyszerű a bőrtípusom, és sosem voltak különösebb bőrproblémáim, így a saját tapasztalataim leginkább a normál, kombinált bőrtípust fedik le, egy komplexebb probléma kezelésére nem tudok javaslatot tenni. De annyit igen, hogy kell és érdemes vele foglalkozni, aszerint, hogy a bőrünknek mire van szüksége.


Ezeket gondold át, mielőtt belevágsz!

  1. Milyen a bőrtípusod? Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy nem csak száraz vagy zsíros bőrtípus van, hanem ezek keveréke is! Simán elképzelhető, hogy az arcod a T zónában zsírosodásra hajlamos, míg az orcáid szárazak. De ugyan így lehet valaki bőre egyszerre pattanásos és száraz is. Tájékozódj, és ha nem tudsz dönteni kérj segítséget szakembertől.
  2. Mire vágysz, mi a cél? Csak a mindennapi bőrproblémáid szeretnéd kezelni, megszüntetni, vagy ezen túl szeretnéd, ha a bőröd minősége is javulna? Érdemes egy sorrendet meghatározni, elsőként iktasd ki azokat, amik a problémát jelentik, és után fókuszálj a többire.
  3. Mit tennél meg az ügy érdekében? Nem fogok hazudni, ez egy hosszadalmas folyamat, hogy megismerd bőröd, és hogy mire van szüksége. Lehet, hogy sokat kell olvasnod a témában, és sok terméket kipróbálni, mielőtt megtaláod az igazit, de megéri! Türelem, és nem szabad feladni, ha elsőre nem sikerül megtaláni a tökéletes megoldást minden problémádra.


Termékek, amikkel meg kell ismerkedned!

Miután a fenti pontokat átgondoltad, és utána jártál a bőrtípusodnak, meghatároztad mely szempontok fontosak számodra az arcápolásban, jöhetnek is a termékek! Ajánlok most pár terméket 4 különböz terméktípusra, melyeket érdemes kipróbálnod és rendszeresítened a rutinodban. Ezeket a termékeket egy TRND projekt során kaptam kipróbálásra, és mindegyikük a Kiehl's márkáé, így ha még nem ismered őket, mindenképp nézz körül az oldalukon, mert igazán minőségi és változatos termékeket kínálnak.


Először is kezdjük a tisztításnál, hiszen ez a legfontosabb. A Calendula Herbal-Extract toner egy nagyon különleges arctisztító, mert virágszirmok úsznak benne, de persze nem ez a legnagyobb erőssége. Hanem az, hogy egy nyugtató, alkoholmentes tonik, amit nyugodtan lehet minden nap használni, sőt akár reggel és este is, mert nagyon kíméletesen tisztít, valamint kellemesen hidratálja is a bőrt. Az illata pedig nagyon könnyed, nem zavaró és még a szemet sem irritálja. Én az esti arctisztításom során vetem be. Egyre kell figyelni, szemkörnyékre nem használható!

A következő lépés a hidratálás. Az Ultra Facial Creme egy könnyed textúrájú, minden bőrtípusra alkalmazható krém, amely 24 órán át tartó hidratálást biztosít. Bár valóban könnyed, nekem mégis picit soknak tűnt reggel felkenni, én ugyanis az éjszakai rutin híve vagyok, így éjszakára akár több mindent is kenek az arcomra (krém, szérum, olaj, stb.), amik teljesen feltöltik a bőröm reggelre, így a reggeli krémezésre nekem egyáltalán nincs szükségem. Így ezt is inkább este szoktam bevetni, ha épp nincs úgy szüksége a bőrömnek nehezebb krémekre. Viszonylag nehezen szívódik be, az illata viszont nagyon kellemes!


A szemkörnyékünk külön gondoskodást igényel, ezért itt a Creamy eye treatment with avocado szemkörnyékápolót használom, ami egy rendkívül testes, krémes termék. Kifejezetten jól esik este a szemkörnyékemnek. Már egy hét használat után láttam a javulást ezen a területen, az apróbb ráncaim szépen halványította, és sokkal teltebb lett tőle a bőröm. Minden bőrtípusra ajánlott, még érzékeny bőrre is, szerencsére nálam sem okozott irritációt.

Én imádom az arcolajokat, a Midnight Recovery Concentrate egy igazán különleges szárazolaj, könnyen beszívódik, bár összehasonlítva egy normál arckrémmel, sokkal tovább érezhető tőle "ragacsosnak" a bőr. Ezt azért írom így le, mert ha eddig még nem használtál ilyen arcolajat, akkor erre készülj fel! 10 különböző növényi olajjal táplálja a bőrünket, ettől tényleg reggelre olyan puha lesz az arcom mint egy plüssnyuszi, és abszolút eltünteti a fáradtság jeleit is a bőrről, ja és az illata is szuper!



Ti milyen arcápolókat használtok szívesen?

Anett


* A termékeket TRND projekt keretében próbálhattam ki: #reklám #trndprojekt #kiehlsrutinom



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger