2017. július 19., szerda

Két gyerekkel nyaralni? | #momlife


Bevallom tavaly alig vártam hogy hazaérjünk a nyaralásból és meg is fogadtam hogy soha többet! Na jó talán túlzás a soha, de úgy voltam vele pár évig ne erőltessük a dolgot...de mi lesz idén?



Tavaly ugye hozzá jött az is hogy terhes voltam és a rosszullétek a második várandósság alatt sem kerültek el sajnos, igy kb délután 3-tól már azt vártam hogy mikor eshetek be az ágyba, mikor lesz csend és mikor fejezi már be a gyomrom a körhintát. Ehhez jött hozzá hogy Szofi az előző évhez képest igencsak megváltozott viselkedésbelileg (is) mondjuk nem csoda hisz "felnőtt", eltelt egy év, kinyilt előtte a világ és csak ment volna felfedezni. Mindent. Az egész napunk egy nagy káosz volt, rohanás ide-oda, már akkoriban is egyszerre szeretett volna kb mindent, pancsolni, homokozni, csúszdázni meg labdázni és legfőképp mások játékait megszerezni. Ja és szaladni ide-oda. Felváltva ettünk apával hogy mindig legyen aki tud rohanni ha kell, a fagyit is sebtiben nyaltuk mert még azzal se maradt nyugton...Nem részletezem tovább, a többit gondoljátok hozzá, a hisztiket meg a balhékat is.

Nos, azt kell hogy mondjam idénre ez pörgése nem hagyott alább, sőt, iszonyat energiával van megáldva, ehhez jön hogy ha kérek valamit akkor meg se hallja, mondhatjuk nem fogad szót, vagyis nem nagyon, amikor akar akkor igen, de amúgy néha mintha ott se lennék. Néha tényleg már én is azt mondom hogy neveletlen de hogy kéne megnevelni, na azt sajnos nem tudom. Mert hiába kérek szépen, hiába magyarázok, semmi. Na mindegy nem a gyereknevelésről akartam ma irni, hanem hogy mi legyen a nyaralással.

2015 nyara

Sokat gondolkodtunk apával és ahogy egyre közeledik a szabadsága úgy egyre jobban afelé hajlottunk hogy ám legyen, vágjunk bele. Idén legalább nem vagyok terhes, nem vagyok rosszul, fizikailag tehát birni fogom. Fanni egy kisangyal, ég és föld a két gyerek, anyám szerint ne bizzam el magam mert majd sok rosszaságot el fog tanulni Szofitól, de addig is kiélvezem hogy ő egy nyugodt baba, kb bármit meg lehet vele/mellette csinálni, bárhol és bármikor képes bármennyit aludni, tehát vele jó eséllyel nem lesz gond. Csak Szofival. Imád menni, szereti a gyerekeket, nagyon kezdeményező, odamegy mindenkihez legyen az kicsi vagy nagy. Nagyon szeret együtt játszani másokkal, főleg nagyobbakkal csak hát még ő kicsi ehhez, nem érti meg hogy ha valaki épit egy homokvárat azt nem lehet csak úgy lerombolni. Ezekből óriási hisztik szoktak lenni a játszótéren (többek közt ezért sem járunk mostanság) De ugyan ez a nem vesszük el másnak a kezéből a lapátot is. Ha valaki beleül a hintába jön a hiszti, ha más odamegy a kúthoz vizet engedni hiszti, mérleghinta ha foglalt hiszti. Ebből áll az egész játszóterezés hogy rohanunk egyik játéktól a másikig és mindenhol levág egy hisztit ha más használja. Ilyen hozzáállással mi lesz a Balcsin? De ha meg sosem visszük gyerekek közé mikor és hogyan fogja megtanulni hogy hogyan kell együtt játszani? Tudom még kicsi, de látom rajta hogy élvezi más gyerekek társaságát. 

Szóval a hosszas gondolkodás eredménye az lett hogy 3 éjszakát foglaltunk le Alsóörsön. Azért nem Zamárdi lett megint a befutó mert nagyon pici és csúnya az a része ahol a kicsik tapicskolhatnak a homokos Balcsiban, nekem konkrétan gusztusom nem volt oda beleállni sem és rossz volt nézni ahogy Szofi leült. Igy kerestem egy szép gyerekbarát strandot, ahol van is még szabad hely és igy lett Alsóörs, sosem voltunk még ott. A wellness szállodáról lemondunk, azért lett volna talán jó mert a kaja megoldott lett volna, de jobban belegondolva úgyse tudtunk volna nyugiban leülni vacsorázni sőt még reggelizni sem Szofi mellett szóval mindegy. Ha meg rossz idő lesz akkor a wellness részlegben lehetett volna fürödni, de Fannival meg mit csináltunk volna ott...ülünk a zsúfolt pihenőhejen a párában...szóval ez se játszik nálunk most. Igy maradtunk az apartmannál. 

Főzni minimálisan fogok esetleg, rántotta vagy virsli, de amúgy tervezünk vinni sült húst, azt salátával és kenyérrel Szofi is nagyon szereti. Reggelire valami felvágottat majd ott veszünk, arra a pár napra be lehet vásárolni egy körben is. A parton meg majd ki-mit talál alapon valamit eszünk. Fannival a szoptatást nem tudom még hogy fogom megoldani, terveim azok vannak, de őszintén szólva nem igazán vagyok nyilvános szoptatás párti. Azt hiszem elviszünk egy olyan kis félköriv strandsátort és ott befelé fordulva vagy fekve majd megpróbálom kivitelezni a dolgot. De az is lehet hogy lesz ennél nagyobb problémám is és nem fog érdekelni az egész, majd egy textilpelussal eltakarom magunkat.

Gondolatban egyébként már a fél házat bepakoltam arra a pár napra. Nem tudom hogy fogunk beférni a csomagtartóba mert vinnünk kell a nagy babakocsi vázat a mózessal is, ez már kb ki is tölti a csomagtartót. Párom szerint első évben is vittük a mózessal és befért alá a nagy bőrönd, hát nem tudom, legyen igaza, majd meglátjuk. Az biztos hogy egy bőröndbe be kell férni mindannyiunk ruhájának. Amit idén mindenképp viszek az a normális meleg ruha...tavaly sikerült bepakolni magamnak egy darab háromnegyedes leggingst és egy vékony hosszú ujjú felsőt, igy a 7 napból négyben majd meg fagytam....Kell majd valami benti játék is, kirakó meg könyvek, ha rossz idő lenne, meg hát a kinti játékok...bár hajlok rá hogy itthonról nem visszük el a homokozó felszerelést, semmi kedvem kitakaritani a mocsokból, tiszta sár az egész. Labdát meg minden évben vettünk a Balcsin, azért van már tele velük a kertünk :)


Ti terveztek valahova menni idén nyáron?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger