2017. július 26., szerda

A Facebook-os "mamifórumok" 3+1 hasznos momentuma


Mikor megirtam a posztot hogy mik idegesitenek ezekben a mamicsoportosulásokban akkor igértem hogy lesz olyan lista is hogy mik azok a dolgok amikért mégis érdemes belépni néhányba. Lássuk!



1. Van nálam lejjebb is...
Hát mit tagadjam, jól eső érzés hogy vannak nálam hülyébbek tájékozatlanabbak is. Meg paramamibbak, meg felelőtlenebbek, meg stb.. stb... stb. Tudom nem szép dolog más "nyomorának" örülni de olykor jól esik felfedezni hogy "Te jó ég de jó hogy nem csak én vagyok ilyen szerencsétlen, másnak se megy ez jobban". Például hozzátáplálásnál a mit mivel keverjek kérdés: lehet almát husival? Már miért ne lehetne, az akkori védőnőm szerint kb bármit bármivel de a legjobb ha maximum 3 összetevős a dolog, mert különben elvesznek az izek. Ezek ilyen tök pitiánernek tűnő kérdések, mégis egy első gyerekes anyuka el tud rajtuk hosszú órákig gondolkodni.
Vagy az "ehetek-e virslit terhesség/szoptatás alatt?" Atyám, bevallom soha eszembe nem jutott hogy esetleg valamit nem ehetnék, lehet felelőtlen vagyok, de ha figyelem a gyereket és semmi baja ha mondjuk én babot eszek már egy hete akkor miért mondanék le a babról ha amúgy meg szeretem...

2. Hasznos tippeket is össze lehet szedni
Szerencsére nem csak az egymás vakitása megy az ilyen helyeken, hanem sokszor értelmes, segitő válaszok is születnek egy-egy bejegyzésnél. Nálam például az volt egy nagyon jó tipp amit még Szofinál kaptam, mikor kb 3 hónap után elegem lett abból hogy nem tudok vele elmenni egy normális sétára mert kb 10 perc után ordit, bármikor megyek ha alvásidő, ha reggel ha este nem számit. Ekkor irta valaki hogy forditsam hasra és menjünk úgy. Láss csodát, sirás nuku, ellenben 15 perc nézelődés után úgy elfáradt hogy aludt egy órát, én meg végre levegőztem egy jót nyugiban és végre én is le tudtam ülni egy padra újságot olvasni!!! Ez tudjátok mekkora kincs volt akkoriban? Mondjuk most is az lenne.... :)

3. Társ a komoly bajban
Azt irtam a múltkor hogy anno Szofival egyetlen ilyen csoportban voltam csak benne, pedig ha tudtam volna hogy vannak komoly szoptatással vagy épp altatással foglalkozó csoportok is, az nagyban megkönnyítette volna a napjaimat. Olyan jó lett volna tudni hogy más is "megszenved" a szoptatással, hogy fáj, hogy nincs elég, hogy ez az egész kaotikus állapot nem egyedi ami nálunk van. Jó lett volna ha másnál is olvashatom hogy nem egy "eszik-alszik" gyerek, sőt, olyan hogy nappali alvás az nincs, hiába a ringatás, a babakocsi, a bármi, vagy olvastam volna a hordozás jótékony hatásáról. Talán ha akkor is tagja vagyok egy-két ilyen közösségnek sokkal kevesebb átsirt éjszakám lett volna, sokkal szebb emlékeim lennének az első időkről és sokkal kevésbé féltem volna belevágni a következőbe :)

+1 Virtuális ismeretségek
Egy idő után igenis elkezd az embernek hiányozni a felnőtt társaság, kivéve persze ha el tud járni gyerek mellett vagy épp gyerekkel programokra, és hát olykor jól esik legalább virtuálisan felnőttekkel lenni. Bevallom mikor Szofival voltam otthon egyáltalán nem hiányzott ez, most viszont...huh...teljesen kivagyok néha, mit néha...sokszor! Azt érzem hogy be vagyok zárva, nem mehetek sehova, főleg nem egyedül, és ez részben igaz is. Adott egy 2,5 éves akivel már egyedül elmenni sem volt fenékig tejfel, aztán itt van a 3 hónapos kicsi iszsz baba, akinek én vagyok a minden szó szerint, szóval kb esélytelen bárhová is eljutnom. Persze volt hogy próbálkoztunk pl hátha a lefejt tej ad nekem max 2 óra kimenőt, hát ebből egyszer sikerrel jártunk egyszer viszont nem, szóval 50%  hogy elfogadja-e vagy sem. Eddig háromszor mentem el itthonról egyedül, ebből kétszer a dokihoz, egyszer Fanni végig aludta otthon, egyszer pedig végig sirta nem kellett neki a "konzervtej". Egyszer pedig elmentem a DM-be kicsit nézelődni, ekkor szerencsére működött a helyettesités, evett-játszott jól elvoltak. Szóval vannak napok mikor úgy érzem legszivesebben mikor apa hazaér én eltipliznék itthonról valahova, akár csak egy óra séta egyedül, bármi! De ez eléggé rossz érzéssel tölt el ezért csak kiülök a kertbe egyedül és megnézek pár videót vagy újságot olvasok egy negyed órát és ennyi. Na ezért tud nagyon jól jönni a virtuális felnőtt társaság...


A Mamifórumok 5 idegesitő dolgáról ITT irtam.

Ti mivel egészitenétek ki a listát?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger