2017. április 25., kedd

Dr. Organic kendermagolajos termékek hajra és testre | Teszt


A kender felhasználásáról eddig csak egy módot ismertem - azt is csak hallomásból :) de mint kiderült manapság nagyon menőnek számit, szuperfood-ként is ismerik és már a kozmetikai ipar is felfedezte magának, igy kerülhet a fürdőszobánkba kendermagolajos sampon és tusfürdő is.


A kendermagból sajtolt olajat fogyaszthatjuk salátaöntetként is, de főzéshez nem igen ajánlott, mert a hőtől károsodik az esszenciális zsírsavtartalma. Ha hozzájutunk egy kis kendermagolajhoz, akkor használjuk ki a lehetőséget, és inkább szépüljünk! Különleges tulajdonságokkal rendelkezik: gyulladáscsökkentő, antioxidáns, kiegyensúlyoz. Számos kutatás kimutatta, hogy a kenderolajban megtalálható linolsav lassítja a sejtek öregedését, így valódi szuperfegyver lehet a bőr öregedés gátlásában. Rendkívül erős hidratáló és bőrpuhító hatású, emellett növeli a bőr rugalmasságát és a szövetek vízmegtartó képességét. Whoopi Goldberg is kendermagolajjal őrzi fiatalos külsejét, bár ő olyannyira a kender híve lett, hogy még az indiai vadkender mellett is szívesen kampányol. A kendermagolaj csodát tesz a hajkoronával és támogatja az egészséges mértékű hajnövekedést.

Ennyi pozitiv tulajdonság olvasása után nagy elvárásokkal vetettem bele magam a tesztelésbe, mindkét termékre igaz ráadásul az is hogy nem tartalmaznak parabéneket, SLS-t, szilikont meg még egy csomó más káros összetevőt. Ez egyébként az első unisex termékcsalád a márkánál, ezért a termékek illata se nem nőies se nem férfias, megmaradtak a természetes, fás illatjegynél.


Dr. Organic hemp oil body wash

A tusfürdő illatára nagyon kiváncsi voltam, ez ugyanis ahogy fentebb irtam egy unisex illat, szerencsére nekem is és páromnak is nagyon tetszett, igazán frissitő, természetes illatról van szó, ami ráadásul finoman meg is marad a bőrön zuhanyzás után. Az állaga is könnyed, elég folyós és géles, igy ez a két tulajdonsága igazán frissitő tusfürdővé minősiti, szerintem nyárra tökéletes lehet. A hidratáló képessége átlagos, az biztos hogy nem száritja a bőrt de nálam nem váltotta ki a kétnaponta esedékes testápolózást. A habzása meglepően jó, igy egész kevés mennyiség is elég egy fürdésre, jól eloszlatható a bőrön egyébként szivacs nélkül is. 




Dr. Organic hemp oil shampoo and conditioner


Az ilyen kettő az egyben termékekkel alapból nincs túl jó tapasztalatom és bevallom a "mindenmentes" hajápolással is felhagytam már, sajnos az én hajam a mindenféle kencéktől lesz könnyen kezelhető meg valahogy kinéző. Nos, ez a termék mint sampon bevált de mint balzsam úgy sajnos nekem kevésnek bizonyult. Ennek is nagyon könnyed az állaga, könnyen eloszlatható és jól is habzik, igy megkapjuk ugyan azt az érzést mint egy szilikonos terméktől. Jól tisztitja a fejbőrt és meg is nyugtatja, az illatát imádom, a hajon is megmarad egész sokáig ez a friss, üde, növényes illat. Viszont hajmosás után nagyon nehéz volt kifésülni a hajam, igy csak néhányszor próbáltam önmagában használni, utána már bevetettem egy kis balzsamot vagy kifésülő spray-t. Az én hajtipusom kombináltnak mondható, a fejbőröm zsirosodik és sajnos a korpával is küzdök, ezt egész jól lekezelte a sampon, 3 napig vállalható maradt a frizurám. A hajvégeim felé viszont szárazak a tincseim, ezek egyértelműen balzsamért kiáltottak. Szerencsére páromnak semmi ilyesmivel nem kell küzdenie hajápolás terén, neki nagyon bevált ez a sampon. Azt emlitette pozitivumként hogy gyorsabban lehet vele végezni mert nagyon könnyű kiöbliteni. Mondjuk ez tényleg igy van, de őszintén szólva samponokkal nekem ilyen gondom még nem volt, nálam a balzsamok azok amiket alig tudok kimosni.








Ti próbáltátok már valamelyiket?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger