2015. július 15., szerda

Illatos csobbanás | Lush fürdőgolyók

Párom lepett meg három fürdőgolyóval még júniusban a névnapom alkalmából - azt hiszem elég jól ismer már, tudja hogy imádom az ilyen kis illatos finomságokat. Nehezemre esett elhasználni őket - na nem azért mert rosszak lennének - hanem mert olyan szépek és beillatositják az egész fürdőszobát!

Sexbomb

Ezt próbáltam ki legutoljára de ezt veszem most előre mert legyünk túl elsőként azon ami nem igazán jött be nekem. Nem is sokat töltöttem vele a kádban, valahogy olyan furcsa érzésem támadt tőle... De lássuk először is mit mond róla a Lush:

Ha csodálatosan érzéki fürdőre vágysz, ragadj magadhoz egyet ebből a fürdőgolyóból! Vagy inkább kettőt – párban még jobb
Ebbe a fürdőbombába minden érzéki, relaxáló hatású olajat belekevertünk, amit csak találtunk: a klasszikus pézsmás alapba ágyazva van benne muskotályzsálya, jázmin és ilang-ilang is. Jó sok szójatejet adtunk hozzá, hogy amikor kilépsz a kádból, úgy érezd magad, mint Kleopátra.
A fürdőgolyóban levő szódabikarbóna jóvoltából az afrodiziákus olajok ott maradnak a bőrödön, és órákig tartó, pompás illattal ajándékoznak meg.
A név egy fürdőgolyó-feltaláló versenyen merült fel, amelyet vásárlóink számára hirdettünk meg. A nyerő javaslat a Sex Bomb volt.
Vegetáriánus cég lévén nem használunk valódi pézsmát, mert egy csomó pézsmaszarvast kell megölnie annak, aki hozzá akar jutni a pézsmaolajukhoz. Ehelyett a kegyetlenség helyett megtaláltuk a vegetáriánus alternatívát: biztonságos szintetikus anyagot használunk, amelynek ugyanolyan az illata.

Ott kezdődik hogy már ma a golyó sem volt olyan kellemes illatú számomra szárazon sem. Mikor a vizbe dobtam már jobb lett a helyzet, de ha elolvasom a leirást egyértelműen a szódabikarbónát éreztem rajta. A vizben egyébként olyan öblitő illata lett, egy kicsit mintha állott öblitős ruhát szagolgatnék. A bőröm is fura lett tőle, nem ragacsos hanem olyan nyálkás kicsit, mint mikor a zuhanyzás közbeni testápolót használtam.




Honeybee

Ennek a sárga golyónak már szárazon is finom mézes, kissé citrusos illata volt. Úgy gondoltam hogy hatását tekintve ez relaxáló, lazitó lesz, de valahogy mégis inkább energikusabb voltam utána. Lássuk, mit mond róla a Lush:

Nyugtasd meg fájó, meggyötörd bőröd! Merülj bele egy mézes, aloe verás és rhassoul iszapos, enyhet adó fürdőbe.
Ennek a fürdőgolyónak ugyanolyan az illata, mint az It’s Raining Men tusfürdőnek és a Honey I Washed the Kids szappannak.
A rhassoul iszap, a méz és az aloe vera együttese a fürdőt intenzív bőrnyugtató hatásúvá teszi.
Fürdőgolyóink kézzel készülnek, ezért elereszthetjük a fantáziánkat és akár csíkosnak is tervezhetjük őket, hogy méhecskére emlékeztessenek – no például ez az, amit gépi gyártással nem lehetne megtenni. Minden egyes golyó egy kicsit másképp néz ki, hiszen egyesével, kézzel formázták őket. Noriko, aki feltalálta, még azt is szerette volna, hogy ennek a fürdőgolyónak szárnyai is legyenek, de azt gondoltuk, az már egy kicsit tényleg túlzás volna…
Hmm..rhassoul iszap, nem is gondoltam volna hogy az is van benne. Biztosan attól lett a bőröm olyan sima és puha, olyan mint mikor az arcomon használok agyagos pakolást. Az aloe verából jött valószinűleg nálam a frissitő hatás amit egyáltalán nem bánok. Összességében egy visszafogottan édeskés, kellemes frissitő fürdőt nyújtott ez a golyó. Az illata sajnos nem igazán érződött utána a bőrömön.


Avobath

A három közül ez volt a kedvencem, illatban és hatásban is, no és persze fürdőzési élményben! Nagyon-nagyon friss, üde, élénkitő illata volt már szárazon is, a kádba dobva pedig egy energiabombával ért fel! A Lush leirása szerint:


Végy avokádót, olívaolajat és citromfüvet. Nem, ez nem egy saláta receptje, hanem egy pompás fürdőé!
Válaszd ezt, amikor a bőröd és a lelked egyaránt valami nagyon-nagyon jóra éhes. Ha épp nincs kéznél egyetlen barátod sem, hogy lelket öntsön beléd, ez a fürdőbomba megteszi helyettük.
Az avokádó- és az olívaolaj nagyon jót tesz a bőrnek, érezni fogod, hogy csúcsformába hozzák a külsőd.
A citromfű, a rózsafa és a bergamott illóolajai elűzik a negatív, borongós gondolatokat és lelket öntenek beléd, hogy újra büszkén kihúzhasd magad.
Nem könnyű fürdőbombává formálni az olyan nedvdús, vagy éppen folyékony összetevőket, mint amilyen a friss gyümölcs és az olívaolaj, hiszen fennáll az eshetőség, hogy csak pépes massza lesz az egészből. Ezért örültünk annyira, amikor Mo megtalálta a megoldást és letette az asztalra az Avobath-t.
A fürdőgolyóban levő zöld csillám örvénylő fényszikra-játékot varázsol a vízbe, de nyugodj meg, te magad nem fogsz csillogni, amikor kilépsz a kádból.
Ezt az illatot Mark gyümölcstoronynak nevezi. Ehhez a fürdőbombához olyan illatot akart készíteni, ami arra a régi csokira emlékeztet, amelyben öt különböző gyümölcsfondant volt. Ezért az illatkompozíciót rétegről rétegre gyümölcsös jegyekből építette fel, melyek egymás után tárulnak ki, hogy sorra gyönyörködhess bennük.
Úgy szálltam ki a kádból mintha megittam volna egy doboz energiaital és aludtam volna 12 órát, teljesen felfrissit és kikapcsol. Nekem a citromfű volt az ami teljesen átjött, ez dominált az orromnak, épp ezért volt jó érzés még a nagy meleg ellenére is egy kád vizben üldögélni. Sokáig. Nagyon sokáig! Ez a finom illat egyébként a bőrömön is érezhető volt, lágyan, kellemesen nem mint egy testápoló, inkább mintha citromot hámoztam volna.



Ti próbáltátok már valamelyiket? Melyik a kedvenc fürdőgolyótok?

2 megjegyzés:

Unknown írta...

A Lushban még nem vettem fürdőgolyót, de a bomb cosmetics nagyon tarolt nálam ilyen téren. Van tőlük egy fürdősütim és volt egy fürdőbombám. Először én is nehéz szívvel váltam meg tőle, és dobtam bele a kádba de utána nagyon puha lett a bőröm és még napok elteltével is éreztem az illatát. Ha jól emlékszem akkor a Pink Lady illatban volt. :)

Anett írta...

Eszti makeup: ú hát igen, a Bomb golyóit is nagyon szeretem, a Pink lady-t még nem próbáltam de remélem egyszer sor kerül rá

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger