2015. január 19., hétfő

Budapest TAG | Személyes

Roni készítette nemrégiben ezt a Tag posztot és egyből megtetszett, gondoltam kitöltöm én is mivel elég vegyesek az érzéseim, tapasztalataim a várossal kapcsolatban. Kezdjük ott, hogy.....

....vidéki vagyok, nem olyan rég lakom csak a fővárosban. Viszont régóta kötődöm hozzá mivel 18 éves korom óta járok fel, eleinte ugye tanulni (5,5 év) majd pedig dolgozni (8 év) melyből több évig fent is laktam/lakom ugyebár jelenleg is. Fiatalon még imádtam itt lenni, minden vágyam az volt hogy itt élhessek, sokszor hétvégente is feljártam barátok, programok miatt, így gyakorlatilag az "életem" itt éltem, csak a család kötött vidékre, más semmi. Aztán persze teltek-múltak az évek, a munkába járás már korántsem volt olyan felemelő vidékről, ekkor már kicsit háttérbe szorult a szórakozás és a barátok, tehát nem pont ezek miatt szerettem volna felköltözni a városba. Hanem hogy a hosszú munkanap után ne kelljen még plusz 1-1,5 órát utazgatni, hogy mire hazaérek már tényleg csak az alvás maradjon. Igen, ilyen szempontból nagyon kényelmes itt élni, minden közel van, bármikor bárhová elugorhatok, mindig van valami program és késő este is simán hazaérek 40 perc alatt, nem beszélve a munkába járásról, rettentően kényelmes na. 

Most viszont hogy babát várok eléggé megváltozott a hozzáállásom. Főleg az első időkben volt nagyon rossz mikor rosszul voltam délutánonként és nagyon fáradt is, soha nem volt egy perc "nyugtom" a várostól. Mindenhol emberek, büdösek, zajosak, nekem jönnek, kiabálnak, a tömött metrón kajálnak....olyan dolgok kezdtek el zavarni amiket előtte észre sem vettem. Nagyon furcsa és zavaró is volt. Ráadásul jött a nyár, a meleg, ami ugye a városban még elviselhetetlenebb. Szóval most ott tartok hogy nem tudom mi legyen, költözni kellene valahová kintebb, esetleg valami Budapest közeli városba, de a vidéktől továbbra is tartok kicsit, mert azért egyszer csak visszamegyek dolgozni, csak felnő majd az a gyerek/gyerekek :) és nekik is ingázniuk kell majd. Nem tudom tényleg mi lenne a jó megoldás.

Ennyi bevezető után szerintem kezdjük is el a Tag-et!

Kedvenc reggelizőhelyed?
Nincs. Nem járok reggelizni, szerintem sosem voltam még úgy hogy beültem volna valami vendéglátó helyre reggelizni. Szerencsére a munkahelyemen elég jó büfé van így általában ott reggeliztünk, minden csütörtökön van villásreggeli és amúgy is nagyon nagy a választék mindenféle finomságból: melegszendvics, bruscetta, tojásrántotta, sült kolbász, virsli, fánkok, és persze a szokásos büfé felhozatal az ezerféle szendviccsel és egyebekkel. Ha épp másra vágytam akkor még a Lipóti pékségbe szerettem beugrani, különösen tejtermékekért illetve a Fornetti finomságait sem vetettem meg, különösen a pizzás és a túrós kis apróságokat.

Melyik a kedvenc drogériád?
A DM, mert tetszik a választéka, elég jók a saját márkás termékeik, szupi vevői ajándékok szoktak lenni és a törzsvásárlói programjuk is egész jó. Valamint kb minden utcasarkon megtalálhatóak. Ja és itt szemben is van egy, bármikor útba esik :) Ezen kívül a Müller szuper még, de ott meg akkora a választék hogy komolyan minden kéne, és sajnos édesség is van dögivel....

Kedvenc helyed a városban?
Egész sok ilyen van, mondjuk legyen a Városliget, imádom a csónakázó tó hangulatát. Meg a majálisozást :) amikor tavaly kint voltunk már majdnem rávettük magunkat hogy beüljünk egy csónakba de én elég gyáva vagyok (nem tudok úszni).

Kedvenc helyed ahol sétálni szeretsz?
Városliget, ezen kívül pedig a Margit sziget. Szerencsére egyik sincs tőlem olyan messze, bár ez relatív, de egyetlen busszal megközelíthetőek mondjuk 20 perc alatt, így remélem sokat fogok tudni majd kijárni tavasszal sétálni!

Túlélési tipp a tömegközlekedéshez?
Nincs, megszoksz vagy megszöksz. A mai napig utálom a tömegközlekedést, undorító, mocskos az egész... Sajnos voltak olyan reggelek mikor komolyan azt gondoltam hogy ma már csak a prolik utaznak BKV-val. Némiképp kivétel ez alól a 2-es és 4-es metró vonala, ott viszonylag jó a helyzet, illetve a 4-es 6-os villamos is egész emberi tud lenni bizonyos időszakokban. De a 3-as metrótól az esetek többségében hánynom kell.

Milyen lenne a tökéletes napod Budapesten?
A zöldövezetben ébrednék, kinyitnám az ablakot és csak a madárcsicsergés fogadna. Elmennék friss péksütiért reggelire, közben nem találkoznék egyetlen igénytelen, koszos, büdös emberrel sem. Majd családi programra indulnánk a városba, először is az állatkertbe ahol meg is ebédelnénk, nem 5 napos zsíros vackot horror áron hanem normális, bőséges ételt adnának. Hazafelé beugranánk vásárolgatni egy plázába és kivételesen senki nem vágna hátba semmivel és nem érezném úgy hogy eltaposnak egy 2000 forintos felsőért vagy egy bizsuért. Végül beugranánk még egy cukrászdába is ahol természetesen lenne országtorta!!!! Mert már ki vagyok éhezve rá!!!!

Kedvenc galériád vagy múzeumod?
Nem igazán van, nagyon régen voltam már múzeumban. De a Budai várat ér mondani? Nagyon szeretek felmenni oda és általában szoktak lenni ott kiállítások is, így mindig van mit nézni, ha mást nem is akkor Budapest látképét.

Van Budapesttel kapcsolatos titkod?
Nem igazán, talán annyi hogy egyszer Népligeten aludtam egyedül mert olyan szar volt a buli hogy inkább kimentem aludni míg az első busz nem indult. Kb 5 órát töltöttem egyedül egy padon, semmi extra, akkoriban még nem voltak ennyire eldurvulva a dolgok. 

Kedvenc szórakozóhelyed?
Nem igazán járok már olyan kimondott bulizós helyekre, de ha beültünk valahová a kollégákkal koktélozni meló után akkor az a Morrisons volt, valahol a Deák tér környékén. Barátnőmmel pedig néha elmentünk bulizni az Ötkert-be, bár nem mondanám hogy ez a kedvencem lett volna.

Ha van kedvetek töltsétek ki Ti is ezt a kérdéssort akár itt kommentben vagy a blogotokon!


Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

1 megjegyzés:

Queen of my mistakes írta...

Mostmár én is meg fogom csinálni ezt a taget a vizsgáim után szerintem, jó volt olvasni a válaszaidat! :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger