2014. december 27., szombat

Személyes | Karácsony - 2014

Sziasztok,

Hogy vagytok? Hogy teltek az ünnepek? Remélem mindenkinek csupa jó dologgal teltek a karácsony napjai! Most egy rövid képes összefoglalót hoztam hogy nálunk mi volt a program, mit csináltunk, hol voltunk ebben az időszakban.
Először is a céges karácsonyi party idén a Gellértben volt, eddig csak kívülről csodáltam mindig az épületet de most végre belülről is megnézhettem. Nagyon szépen ünnepi díszbe öltöztették és maga a party is jó hangulatú volt, nem beszélve a süteményekről...és a legjobbat, a madártejet még le sem fényképeztem. Kicsit furcsa volt ugyan mert itt találkoztam utoljára a kollégáimmal, sőt volt akivel már több mint fél éve nem is láttuk egymást így volt aki igencsak elcsodálkozott és persze jól ki is beszéltük a babatémát. Biztosan lesz még akivel összefutok a két ünnep közt - többek közt mert be is kell mennem ügyeket intézni - de igazából ez egyfajta búcsú is volt számomra, így egy kis szomorúság is volt az estében. Azt hiszem hiányozni fog a munkám, az emberek, lezárult ez a közel 8 munkával töltött év és más kihívások várnak!

A szokásos havi találkozásunk a blogger lányokkal is jól sikerült, persze az étkezést ezúttal sem hagyhattam ki, a Keksz igencsak jól muzsikál ilyen téren! Ezúttal "csak" egy salátát ettem de akkora adag volt hogy kifogott rajtam. Sajnos úgy néz ki hogy nekem egy ideig ez volt az utolsó ilyen talim a lányokkal, a januárit már nem hiszem hogy be tudom vállalni, bár a dokim szerint később fog érkezni a baba, de őszintén szólva már nem szívesen járkálok egyedül a városban, elég nehézkes már a közlekedés és nagyon hamar fáradok is.

Aztán persze én is nekiálltam otthon sütit készíteni. Először a mézeskalácsot csináltam meg karácsony előtt pár nappal, ami nagyon fincsi lett! Igazából én a vastagabb puszedli szerűt és a vékony kekszes jellegűt is imádom, és mivel alig bírtam elnyújtani a tésztát (nem a tészta hibája, nincs már erőm) ezért az első adag puszedlis, vastagabb lett. Aztán jött a párom segíteni és a többi már vékony ropogós lett. Aztán együtt is díszítettünk, kb éjfélig, hát mondanom sem kell majd leszakadt a karunk, de megérte!

Szentestére ezúttal nem készítettem bejglit - nem is bírtuk volna megenni és erőm sem igazán volt ahhoz a tésztához.... így idén újítottam és a párom által választott édességet készítettem el több kevesebb sikerrel. Ez a Szentgyörgy-hegyi palacsinta, ami eredetileg mandulából lenne de mivel kaptam szüleimtől egy évre elegendő darált diót így dióból készítettem el. A borsodó elkészítését még gyakorolnom kell, de elsőre egész jól sikerült, el is fogyott, befaltuk az egész adagot! Na jó nem egyszerre mert 23-án készítettem el, aznap este megkóstoltuk, szóval végül is 3 napig ettük. 

Nálunk 24-én szokás fát díszíteni így én maradtam ennél a verziónál, előbb mondjuk időm és energiám sem lett volna rá az egyéb elintézendők mellett.  Mivel tavaly vettem egy műfenyőt így csak ki kellett hajtogatni, amiért hallgattam is eleget...de mint mondottam akinek nem tetszik legyalogolhat a sarokra és hozhat igazit. Ezek után maradt a műfenyő. Díszeket csak mértékkel vettünk, a pár angyalkát a karácsonyi vásárban szereztük be és a piros kis harangot is, valamint nem bírtam ellenállni a habkarika csábításának, így idén elég színesre sikeredett a fa amit én egyáltalán nem bánok. A karácsonyi illatról a szegfűszeg olaj párologtatása gondoskodott, amit még előkarácsonyi ajándékként kaptam és hát ennél jobb olajam még nem volt, ugyanis nagyon intenzív az illata, elég belőle 1-2 csepp is. Illetve kaptam még néhány igazi fenyőágat aminek mondanom sem kell semmi illata nincs de legalább hullik és folyik belőle a gyanta, erre került három névre szóló csiga mézi is :) amúgy meg olyan meleg volt karácsonykor hogy nyitott ablaknál ültünk a nappaliban, szégyen.... Remélem hétvégén esni fog a hó, ha már lefagy az arcom a metsző széltől, aztán meg majd azért sírok hogy nem tudok elmászni az orvosig. Semmi sem jó mostanság az biztos...

A szentestét tehát otthon töltöttük kettesben, itt még sikerült tartani a "nem zabálom tele magam" elvet, mondjuk nem is főztem semmi extrát, csak egy kis rántott hekkfilét készítettem salátával és volt ugye az a kis süti. Aztán karácsony másnapján megindult a rokonlátogatás, a szülők persze kaja hegyekkel vártak minket mindkét helyen így második napra már erősen rosszullét kerülgetett még az evés gondolatától is. 
Az ünnepek alatt nem voltam kiöltözve, nálunk amúgy sem divat a kiöltözős karácsony, jó nyilván nem mackónaciban mentünk a rokonokhoz, de egy blúzt mondjuk azért felvettem. Ezen egyébként meglepődtek szüleim hogy még rám jön pedig nem is nyúlik. A sminkem sem volt semmi extra a körmeim pedig a még hetekkel ezelőtt kipróbált kombinációval virítottak: vörös alapra csillámos fedőlakk arra pedig fehérrel nyomdázva. Teljesen rákattantam erre a variációra!

Most pedig itthon lazítunk, terveink szerint idén már nem megyünk sehova csak a kötelező helyekre. Hétfőn kell mennem a kórházba mert már elkezdődött a heti szívhang ellenőrzés - ami egyébként nagyon jó, olyan megnyugtató hallgatni ahogy dobog a pici szíve, amikor pedig mocorog akkor picit felgyorsul. Az első alkalommal azon gondolkodtam hogy remélem nem most fog elkezdeni csuklani mert akkor nem tudom milyen lesz az eredmény :) Aztán délután még a munkahelyre is be kell nézni leadni pár papírt, kíváncsi leszek ki lesz bent! Valamint még van pár dolog amit be kellene szerezni a babának, de karácsony előtt már nem volt türelmünk hozzá és nem életbevágó dolgok, lehet ezeket is két ünnep közt beszerezzük. 

Meséljetek, Ti mit csináltatok ebben a három napban?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

3 megjegyzés:

PAncsi írta...

Hangulatosak a képek! :)
Nálunk is műfenyő van, egyrészt mert olcsóbb és egyszerűbb, ráadásul a műfenyőre nem másznak fel úgy a macskák, mint az igazira...
Boldog új évet és kitartást a hátralévő időhöz a baba érkezéséig! :)

Csipkelány írta...

Ezek szerint jól teltek az ünnepeket :) Boldog új évet kívánok nektek és remélem lesznek babaváró bejegyzések is illetve a pici születése után is lesznek rendszeres posztok :)

Megaera írta...

Nagyon tetszett az élménybeszámolód - kedvet is kaptam egy kis madártejhez, de rég ettem! A manikűr is csodás :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger