2014. január 1., szerda

Hajolaj - olcsó vs. drága alternatívák

Ismét elfogyott a hajolajam és ismét nagy dilemmába kerültem hogy mivel is pótoljam, mert igazság szerint szerettem ezt a terméket de még mindig a Schwarzkopf BC oil miracle a befutó nálam. Erről lassan pont egy éve írtam, ITT tudjátok elolvasni, kb tehát egy évig tartott ki nálam ez az olaj, ami azért nem rossz!
Összefoglalva röviden amit akkor írtam erről az Elseve selymes olajról: szép fényessé teszi a hajat, a mennyiséggel ugyan vigyázni kell mert a túl soktól inkább zsíros lesz a hatás és persze ragacsos. Az illata olyan "fodrászatos" kellemesnek hat nálam. Nedves hajon használtam, mert száraz hajon inkább csak a szöszöket ragasztotta a hajamba - úgy nekem nem vált be. Akkoriban azt írtam 2700 Ft volt, mostanában ha jól rémlik már 1600 Ft körül van.

Mivel elfogyott, ezért úgy gondoltam hogy ezúttal egy olcsóbb és egy drágább alternatívát is beszerzek az összehasonlítás kedvéért, lássuk mi lett az eredmény!

A drágább alternatíva...
OROFLUIDO ELIXÍR

A hatását három olajnak köszönheti: argán olaj (Argania Spinosa), ciprus olaj (Cyperus esculentus) és lenmagolaj (Linum usitatissimum) de tartalmaz szilikont is (Dimethiconol) így aki a szilikonmentes hajápolás mellett döntött annak ezt figyelembe kell venni. Bár én még nem találkoztam szilikon mentes olajjal de ha Ti tudtok ilyet akkor mindenképp írjátok meg. Amúgy én ezeket a termékeket a hajam alsó egyharmadán használom, és itt engem nem zavar a szilikon, de megértem ha mást igen :) A hatását tekintve tényleg a legjobb olaj amivel eddig találkoztam, az állaga rettentően sűrű, alig folyik valamennyire, szinte krémes! Ebből adódóan ez a kis minta (5 ml) 5 alkalomra volt elegendő, így legalább gazdaságosnak mondható, ha már egyszer drága. Én ezt is csak nedves hajon használtam, egy-két cseppnyi elég volt a hajamra, ezt masszíroztam be a hajvégekbe és a hajam alsó egyharmadába. Nagyon jó illata van, édeskés és mintha picit fűszeres is lenne, egyetlen probléma vele hogy másnap már nem érzem a hajamon, pedig azért jó lenne ha pár napig érezhető lenne. Nagyon puha és könnyen fésülhető lett tőle a hajam, úgy éreztem ez végre tényleg teszi a dolgát, fényt és puhaságot ad a hajamnak. Csak egy mintám volt belőle amit az Iparfümériától rendeltem, ez 360 Ft-ba kerül szóval mindenképp megéri kipróbálni, ha amúgy is rendelnétek ezt is dobjátok a kosárba!



Az olcsóbb alternatíva....
BALEA PROFESSIONAL ANTI-SPLISS SERUM

Ami végül is egy töredezettség elleni szérum, de mivel konkrétan olajos állaga van ezért én az olajokhoz soroltam be, szerintem nem tévedtem nagyot. Pumpás adagolója van ami annyira nem tetszik mert nem látom mennyi van még benne és hogy kijön-e belőle minden az utolsó cseppig. Az állaga elég híg, sajnos a teljesítménye is egyenesen arányos ezzel, bár meg kell hagyni azért nem használhatatlan! Jó nagy mennyiséget szoktam felvinni a hajamra, úgy 5-6 pumpálásnyit, nekem ennyi kell hogy legyen valami érzete is a dolognak. Az én hajvégeim elég szárazak, nekem ez a termék kevés ami a tápláló hatást illeti és a fénye sem olyan szép mint a többi olajnak amit eddig próbáltam. Igazából látszatra semmit nem dob a hajamon, viszont jó viselni, nem nehezíti el a hajat ez sem és fésülni is könnyebb. Viszont az illata pár napig érződik a hajon, ez mindenképp plusz pont számára.

Ti milyen hajolajat használtok?

6 megjegyzés:

mdollasnails írta...

én argán olajat használok.Nem olcsó,de néha belefér a keretbe.100ml elég sokáig elég...

Anett írta...

Mdollas Nails: és annak milyen illata van? Igen igazad van, a jó terméket egyszer kell megvenni és az tuti jó lesz és sokáig kitart.

Asuke írta...

Én kókuszolajat és a Kérastase Elixir Ultime hajolajat használom felváltva. A halolaj még a pixibox-ban volt benne, nagyon drága szerintem, és szilikont is tartalmaz, de még semmilyen hajizé nem segített ennyit a hajamon, mint ez. Lehet, hogy a hatása egyébként csak átmeneti, de puha, fényes, könnyen kifésülhető lesz tőle a hajam. Mikor megyek a tincseim élnek és nem egy gubanc lobog egybe össze vissza.

Anett írta...

Asuke: igen azt is néztem csak most nem tudok dönteni hogy a bevált BC oil miracle legyen vagy megint próbáljak ki valami mást. Pedig erről a Kérastase-ről is sok jót olvasni.

Dóri RFB írta...

Én az Elséve selymes hajolajat használom és nem cserélném le semmi pénzért, csodát művelt a hajammal. Nekem száraz hajnál sincs vele semmi probléma, 2 nyomásnyit szoktam szépen eloszlatni a hajamon és így mindennap olyan fényes és puha, mintha egyenesen egy fodrász-szalonból léptem volna ki.
A baleásat a leírásod alapján max az illatáért venném meg :)

Moncsiikah írta...

Én a Balea Oil Repair Haaröl-t használom. Azt írja hajápoló olaj argánolajjal, 100ml-t lehet kapni pontosan már nem emlékszem mennyiért, de az biztos, hogy nagyon pénztárca barát. Nagyon régen vettem és még most is van benne, pedig 2 naponta mosom a hajam és majdnem mindig használom. Én meg vagyok vele elégedve, ha el fogy, biztosan újra veszem, én ajánlom neked! Próbáld ki! :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger