2012. december 21., péntek

MUA paletta teszt - Dusk til dawn

Alig vártam hogy kipróbálhassam a MUA - Dusk til dawn palettáját, awww az a lila és az a kék! Egy hétig csak ezzel készítettem a sminkem, most röviden összefoglalom a véleményem róla.
 A paletta csomagolását tekintve nagyon masszív, kicsit nehéz kinyitni, főleg az első néhány alkalommal. Jár hozzá egy aplikátor, amit nem próbáltam ki ugyan de ránézésre közepes kategóriának mondanám. Imádom hogy átlátszó a teteje, így aztán kizárt a reggeli "mellényúlás".
12 színt tartalmaz a paletta, többségében fényes finisűek, van benne kettő (sötétkék és fekete) amikben apró csillámok is vannak, illetve a két szürkét én a matt kategóriába sorolnám. Állagukat tekintve is eltérnek a színek egymástól: vannak egészen krémesek (az arany és a felső sorból a két rózsaszínes árnyalatú), illetve vannak eléggé porolódóak (a szürkés és a világosabb színek). A paletta három kiemelkedő árnyalata (szerintem) a lila és a két kék árnyalat. Mondjuk a fekete sem rossz, mert a mintán is látszik milyen szuper pigmentált festékről van szó, de nálam veszít az értékéből mert csillámos.

Nézzük a sminkeket, hogy mit sikerült a színekből kihozni, a képek alatt leírom azt is hogy hogyan teljesítettek a festékek:
A lila a kedvencem, gyönyörű ez az árnyalat, szuper pigmentált és nem is hullik annyira. Itt nedvesen használtam a színeket hogy intenzívebbek, fényesebbek és tartósabbak legyenek. Ehhez szemcseppet tettem az ecsetre és így vettem fel a festéket. Nagyon könnyű volt így összedolgozni az árnyalatokat és tényleg simán kibírta a teljes napot, este 8-kor mostam le, persze azért szemhéjalap volt alatta.
A másik kedvencem a palettából a türkiz, itt fekete szemceruzát satíroztam el a szemhéj külső részéből indulva befelé - ez lett a türkiz alapja. A mélyítő vonalba egy kevés feketét dolgoztam el és egy bézses árnyalattal halványítottam a szélét. Mivel az Avon SuperShock szemceruzája is szupertartós ezért ezt a sminket is úgy kellett lerobbantani a nap végén rólam :)
Ennél a minknél csak szemhéjalapozót használtam alapként (Elf Mineral eyeshadow primer). Világos árnyalat kerül a teljes mozgó szemhéjra és egy kevés feketével mélyítettem kívül és a mélyítővonalban. Ez a kedvenc 5 perces reggeli sminkem egyébként, és pont ezért jó ha van egy palettában fekete szín is, mert így nagyon sok variációban el lehet készíteni ezt a rém egyszerű sminket minden reggel.
Ennél a sminknél szintén csak szemhéjalapozót használtam, majd egy világos bézs került a mozgó szemhéjra és a sötétkékkel egy picit cut crease-re próbáltam elkészíteni már amennyire egy nappali sminknél ezt be lehet vállalni.

Összefoglalva:
  • a 12 szín eltérő állaggal és pigmentáltsággal rendelkezik, a legjobban pigmentált árnyalat a lila, a legkevésbé pigmentált szín az alsó sor szürke árnyalata. 
  • picit hullanak/porolnak sminkelés közben, de ezt kiküszöbölhetjük ha nedves ecsettel visszük fel a festéket. Én ezt azért is szeretem alkalmazni mert érzékeny a szemem a porra.
  • szemhéjalappal kibírja a 6-8 órát de a legtartósabb a nedves felvitelnél volt.
  • nagyon jól eltalálták a hétköznapi és a kevésbé hétköznapi árnyalatok arányát a palettában, sok különböző nappali és buli smink készíthető vele.
Ha meg szeretnéd rendelni nézz körül a webshopban:


Nektek melyik a kedvenc palettátok?

13 megjegyzés:

Monika írta...

Ó, de nagyon gyönyörűséges, az első két smink a kedvencem :)

bettynova írta...

az első sminked gyönyörűséges
és tök igazad van, hogy nagy találmány az átlátszó tető...legrosszabb, ami történhet, hogy ha vki mást sminkelsz és a rossz palettát viszed magaddal...nagyon rossz!!

Nóra K. írta...

Én is úgy szeretném ezt a palettát :)

Ani smink és köröm írta...

Hmm, az a lila <3

Névtelen írta...

Teljesen odáig vagyok ezért a palettáért. Gyönyörű. :)

Névtelen írta...

Nagyon, nagyon szépséges és a sminkek is nagyon szépek amiket csináltál vele!

Anett írta...

Köszi lányok, örülök hogy a sminkek is tetszenek nektek :) Nekem is az első a kedvencem, lehet valami hasonlót készítek karácsonyra :)

Lora írta...

a héten érkezett meg az első MUA rendelésem, közte ezzel a gyönyörűséges palettával. Még nem használtam, de tuti, hogy karácsony egyik napján az arannyal fogok sminket készíteni.

A Te sminkjeid közül is most az arany tetszik a legjobban. A lila szín pedig eddig fel sem tűnt, hogy ilyen szépséges.

Nóra írta...

nagy szerelem lett köztem és eközött a paletta között,napi kedvencemmé lépett elő :)

mrs__kovacs írta...

Az első kettő smink nagyon tetszik, meg úgy az egész paletta :P

Viktória írta...

Milyen szép színek vannak benne :o Az első sor úgy jó, ahogy van, a másodikből a lila meg az arany (?) színű a befutó nálam :)

Thündérke írta...

nagyon szép ez a paletta :) a lila a kedvencem belőle <3

Elíz írta...

Gyönyörűek, a lila a kedvenc! :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger