2022. október 15., szombat

Tudod mit jelent a menstruálmatlanság?

 

Sziasztok! Szerintem minden nő tudja igazából mit jelent ez, csak lehet nem fogalmazódott még meg bennünk ez így, ilyen kerek formában. Pedig a jelenség létezik, és szinte biztosra veszem, hogy minden nő találkozott már valamilyen formában vele. 



5 hónap mínusz – a legtöbb nő átlagosan ennyi alvást veszít a menstruációja miatt élete során


Libresse nagyszabású új kampánya, a #menstrualmatlansag, felhívás minden nő számára, hogy csatlakozzon az alvásért folytatott küzdelemhez, és segítsen megszüntetni a menstruációs alvásegyenlőtlenséget. A kampány egyben támogatja az Essity új „Libresse Goodnight MaxCour-V™” adaptív technológiával ellátott betétjének a bevezetését.

Ehhez kapcsolódóan érkezett hozzám egy nagyon érdekes sajtóanyag, így ha Te is érdeklődsz a téma iránt, vagy éppen Téged is érint, akkor mindenképp olvass tovább, mert hoztam néhány érdekes részletet ezzel kapcsolatban!

Az Essity, a Libresse számára végzett legújabb kutatása szerint a nők többsége élete során átlag 5 hónap alvásidőt veszít azáltal, hogy a menstruációja alatt éjszakánként kényelmetlenül érzi magát, szorong és fél az átázástól. Ez alapozza meg az Essity legújabb tabudöntő kampányát, a #menstrualmatlansagot, illetve az új „Libresse Goodnight MaxCour-V™” adaptív technológiával ellátott betét bevezetését.
Az Essity globális kutatásának tanulságait leszűrve alkotta meg a #menstrualmatlansag fogalmát, hogy így hívja fel a figyelmet az alvási egyenlőtlenség létezésére menstruálók és a nem menstruálók között, amit egyébként menstruációs alváshiánynak is neveznek. A kutatás valódi élettapasztalatokat és az általuk gerjesztett érzelmeket vizsgálva mérte fel, mi is történik valójában, amikor a menstruációd idején alszol. Eszerint a ciklusuk alatt a nők általánosságban rosszabb minőségben és kevesebbet alszanak.


Ha még mélyebbre ásunk a kutatásban, láthatjuk, hogy a nők 66%-a (kb. kétharmada) a legtöbb alvászavart élete menstruációs szakaszában szenvedi el, amikor is éjszakánként 1,5 órát veszít, azaz minden egyes ciklus alatt átlag 7,5 órát* - ez hozzávetőleg négy napnyi (vagy 97,5 órát* óra) alvást jelent évente.


Rávilágítunk az éjszaka titkaira A Libresse küldetése, hogy a #menstrualmatlansag kampánnyal mindezt megváltoztassa, és rávilágítson sok millió nő közös tapasztalatára, akik bátran átvészelik az éjszakát a ciklusuk alatt. Mert túl sok nő hiszi azt, hogy egyedül van az éjszaka kihívásaival, amikor egyszerre van melege és hidegrázása, vagy ide-oda forgolódva retteg attól, hogy elcsúszik a betét. A Libresse bízik benne, hogy a kampány hatására, - amely többek között egy rövidfilmben mutatja be szépséggel és empátiával kezelve az alváshiány társadalmi elkendőzését -, milliókat fog vigasztalni a tudat, hogy nincsenek egyedül, és csatlakoznak a márkához az alvásért folytatott küzdelemben. Elismerve e közös tapasztalat valóságát, a Libresse enyhíteni szeretné mindazt a fájdalmat és szorongást, ami a téma körül kialakult. A kampány azt a tényt is kiemeli, hogy nem a nők szivárognak, hanem a betétek - ennek a fontos megfogalmazásbeli különbségnek áll az élére a Libresse világszerte. Mindezek mellett a Libresse megalkotta az új Goodnight betétet a MaxCour-V™ adaptív technológiával, hogy a nők azt a biztonságot és kényelmet élvezhessék, amire szükségük van a szabadabb mozgásért és gondtalan alvásért minden fekvőhelyzetben. 

A „Libresse Goodnight MaxCour-VTM adaptív technológiával” betét tervezésekor figyelembe vettük a női test adottságait. Úgy fejlesztettük ki, hogy jobban alkalmazkodjon a nők természetes vonalaihoz és
mozgásához, így a védelem és a kényelem teljesen új dimenzióját biztosítsa. A terméknek 3 nagyon ha-
tékony nedvszívó zónája van, egy a betét elülső, egy a középső és egy a hátsó részén – a hátsó nedvszívó rétegnek fekvő helyzetben van nagy jelentősége. Ennek köszönhetően a betét minden irányból felfogja és magába zárja a vért, hogy nagyobb biztonságot adjon, és az éjszaka kihívásait enyhítve nyugodtabbá tegye az alvást.

További érdekességeket a témában és az új termékkel kapcsolatos információkat a weboldalon találjátok:




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger