2022. június 21., kedd

A nyári smink alapköve: a jó szempillaspirál! Hogyan válassz?

 

Sziasztok! A mai bejegyzésben a szempillaspirálokról és a nyári sminkelésről lesz szó, mesélek Nektek arról, hogy én mit tartok fontosnak szempillaspirál választásakor, illetve mire figyelek oda, ha nyáron sminkelésre adom a fejem. Mivel a fényvédelemről már rengeteg szó esett mostanában a blogon, ezért arról most nem mesélek, de tudjátok, igazából az jelenti az alapot ha arcápolásról van szó (és persze a testünk többi részének is szüksége van fényvédelemre). Lássuk milyen szempontokat érdemes figyelembe venni, ha a tökéletes szempillaspirál kiválasztása során.Mire vágysz?

A legfontosabb talán azt tisztázni magadban, hogy mik az elvárásaid egy ilyen termékkel szemben, mikor mondanád azt egy spirálra, hogy tökéletes. Hajlamosak vagyunk ilyenkor egy jó hosszú listát felállítani, de lássuk be, szinte lehetetlen olyan darabot találni, ami maradéktalanul megfelel az összes elvárt kritériumnak. Persze, lehet hosszú ideig keresgélni, kísérletezni - én magam szeretem is ezt a folyamatot - de talán célravezetőbb, ha kiválasztunk 3-5 olyan alapdolgot, amiből nem engedünk, amihez ragaszkodunk, és ami nélkül tényleg nem lehet jó/tökéletes egy szempillaspirál. Nálam 3 ilyen szempont van, amiből bizony nem engedek, és ha ezeknek maradéktalanul nem tesz eleget az újabb kiszemelt példány, akkor búcsút is mondok neki.


Az én 3 alap elvárásom:

  1. Legyen tartós, ne pörögjön le, vagy folyjon el nap közben. Egy maszatos szemnél kevés kiábrándítóbb van egy sminkben, vetekszik nálam az elkenődött rúzzsal, szóval egyértelműen nálam ez van első helyen. Utálom, ha potyog a pilláimról a fekete spirál, és azt is, amikor leizzadom (főleg az alsó pillákról) a fekete réteget. A választásom ilyenkor a legjobb vízálló szempillaspirál lehet, ami betonbiztosan tart egész nap, nem lehet leizzadni és még a strandolást is bírja. Szerencsére ma már egyre több "normál" típus is rendelkezik közel ilyen jó tartóssággal, így aki nem szeretne vízálló terméket (elég nehézkes eltávolítani a pillákról...) annak sem kell lemondani a tartósságról. Én csak nagyon különleges alkalmakkor választok vízálló spirált, amúgy pedig maradok inkább a normál verziónál.
  2. Legyen igazán éjfekete! Nem szeretem azokat a szempillaspirálokat, amik inkább olyan szürkés, halovány árnyalatúak, nekem az jön be, ha igazán szénfekete a végeredmény. Többek között ezért sem kísérletezem színes spirálokkal, de akinek ez bejön, bátran válasszon a kék vagy a zöld verziók közül is.
  3. Dúsítás! Ha választanom kell a hosszú, az ívelt és a dús között - és nincs átfedés - akkor én egyértelműen a dús pillákra szavazok. Ez a jó tulajdonság azért általában együtt jár más előnyökkel is, így nem kell lemondani a hosszú és ívelt pillákról sem. Nálam nehezítés a szemüveg, ami lehet hogy az arcformámnak vagy az orrom formájának köszönhetően, de mindig elég közel helyezkedik el a szememhez, így ha nagyon hosszúra festem a pilláim, akkor bizony hozzáérnek a lencséhez, és ez bizony zavaró tud lenni.
Megtalálni a tökéletes szempillaspirált nem egy könnyű feladat, és ahogy a poszt elején is írtam nekem sem volt könnyű menet. A titok talán az, hogy ne érd be kevesebbel, és addig próbálkozz újabb termékekkel, amíg meg nincs a tökéletes. Ha pedig valami nagyon nem vált be, akkor ne hezitálj, szabadulj meg tőle, nem érdemes olyan terméket használni, ami csak bosszúságot okoz, hiszen azért sminkelünk, hogy jobban érezzük magunkat tőle, picit kiemeljük a szépségünket, és ha ezt nem adja meg a kiválasztott termék, akkor tovább kell keresni. 

Az én kedvencem a.....Sokáig kerestem én is, mire meglett a kedvenc termékem, benne tényleg megvan minden, amire nekem szükségem van. Nagy kedvencem a L'Oreal Lash Paradise extra fekete spirál, aminél feketébbet tényleg nem láttam még. Viszonylag vastag a festéke, így nem is kell többször áthúznom a kefét a pilláimon - nem kell rétegezni - mégis hangsúlyos, látványos pillákat eredményez. Én úgy használom, hogy szempillák tövéhez illesztem, és oldalazó mozdulatokat teszek, hogy a tövekhez több festék kerüljön, ott dúsabb legyen a hatás, aztán egy hirtelen mozdulattal végighúzom a pilláim teljes hosszán, hogy mindenhová kerüljön festék. Így érem el azt a műszempilla hatást, amit én nagyon szeretek, hogy a szempillák tövénél szinte összeérnek a szálak, olyan dús lesz az eredmény, a szálak vége felé pedig vékonyan, hosszan látszanak a pillák. Természetesen a tartósságával sincs gond, télen-nyáron bírja az egész napot potyogás és maszatolás nélkül. 
Te milyen szempont alapján választasz szempillaspirált?
Anett


*A bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger