2021. május 12., szerda

Dermaroller - az otthoni profi bőrfeszesítő?

 

Sziasztok! Régóta foglalkoztat a dermaroller gondolata, de csak most kezdtem utána olvasni mélyebben a témának, ezért most egy kis összefoglalót olvashattok tőlem arról, mi is ez a szerkezet és mire/hogyan használhatjuk otthon az arcbőrünk ápolására.



Mi az a dermaroller?

A derma roller nevéből adódóan egy roller, vagyis görgős szerkezet, ami tele van tűkkel - változó, hogy milyen vastagságúakkal - és ezt a szerkezetet kell az arcbőrünkön fel-le, és vízszintes irányokban tologatni. Tehát ez nem egy masszírozó eszköz, hanem egy bőrfiatalító kezelés, melyet jó ideje már otthon is elvégezhetünk magunknak (de azért rengeteg odafigyelést igényel!). Az eljárás lényege, hogy egy hengeren körülbelül 250 kis tű van, melyekkel mikrosérüléseket ejtünk az arcbőrön, melynek hatására biológiai aktivátorok kezdenek termelődni, melyek beindítják a bőr saját regeneráló mechanizmusát. Hatására a kollagén rostok termelődése kb 400% -kal nő, amely hihetetlen mennyiség, el lehet képzelni ez mekkora látványos eredményt garantál: az apróbb ráncok csökkennek, a tág pórusú bőrfelszín simább lesz, a pattanásnyomok és egyéb bőrhibák elhalványodnak. Nevezhetjük kollagén indukciós kezelésnek is, előnye más kozmetikai kezelésekkel szemben, hogy minimális felépülési idővel jár.


Hogyan kell használni?

Erre a kezelésre fokozottan igaz, hogy nem szabad csak úgy nekiesni. Mivel a bőrünkön fizikai sérülést fogunk okozni egy eszközzel, ezért nem árt körültekintően eljárni, mind a kezelés előtt, és az után is (sőt, közben is!). 

Először is - amire bevallom én nem is gondoltam volna - a kezelés fájdalommal jár(hat), persze ez függ az egyéni fájdalomküszöbünktől. Mivel az enyém alacsony, és már egy lehúzható arcmaszktól is sírni tudnék, ezért erre mindenképp fel kell készülnöm lelkiekben. Vannak bőrre kenhető fájdalomcsillapító krémek is, amik helyileg érzéstelenítik az érzékenyebb területeket. Egy ilyen eljárás előtt fertőtleníteni kell magát az eszközt, a kezeinket, és természetesen az arcbőrünknek is makulátlanul tisztának kell lenni. A rollert és a kezünket legegyszerűbben gyógyszertári alkohollal tudjuk sterillé varázsolni, ahogy az arcunkat is, és nem árt előtte radírozni sem. Majd jöhet egy alapos gőzölés, ezzel puhítjuk a bőrt és felkészítjük vele a kezelésre. A rollerezést érdemes kisebb területeken végezni egyszerre, például lentről felfelé kis kereszteket rajzolva az arcra. Az változó, hogy ki hányszor megy át egy területen, ez függ szerintem a fájdalomküszöbtől, az elérni kívánt eredménytől és persze a gyakorlottságtól is. Szerintem én elsőre örülni fogok, ha egyszer sikerül a kezelést minden területen végigvinni, állítólag a homloknál fáj a legjobban! Ha végeztünk a rollerezéssel, jöhetnek a jól bevált szérumok, például valami hyaluron booster, esetleg egy kis aloe vera ha sok lenne az irritáció. Érdemes este végezni a kezelést - vagy nap közben, ha tudjuk hogy úgysem megyünk sehová - mert azért a pirosság és a kisebb irritáció természetes velejárója a folyamatnak, hiszen mégiscsak "megszúrkáltuk" a bőrt. Másnap érdemes fényvédőt is tenni az arcra, az esetleges plusz irritáció elkerülése végett.



A dermaroller különböző méretben és formában kapható, vannak szemre és szájra tervezett darabok is, sőt, kifejezetten férfiaknak készült változatok is. Mindegyik ergonómikus kialakítású, hosszú nyéllel rendelkezik a biztos tartás elősegítésére, és ahogy írtam már az elején, a tűk mérete is változó. Kezdőknek a 0,5 mm-es nagyságú tű az ajánlott, ezzel a finomabb ráncokat lehet kezelni, a tág pórusokat és az apróbb bőrhibákat. Egyébként hetente maximum egyszer ajánlott használni, de inkább kéthetetne, tehát nem szabad vele túlzásba esni. Bizony árban is nagy szórást mutatnak, én elsőre biztosan egy olcsóbb verziót választanék, például ezt a Zoë Ayla Micro-Needling Derma Roller-t, mert kedvező az ára, pont a kezdőknek ajánlott 0,5 mm-es tűkkel van felszerelve és nem mellesleg nagyon szép is!


Ti próbáltatok már derma rollert?

Anett


*a bejegyzés a Notino-val együttműködésben készült






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger