2020. április 18., szombat

3 "időrabló" szépségrituálé, amit Neked is be kell iktatnod!


Na, most aztán nem rohanunk sehova, otthon vagyunk, nyugalomban, jöhetnek az új hobbik, mindenre jut idő, stb, stb. Hány helyről, és mennyit hallani ezt és ehhez hasonló mondatokat mostanság, de az igazság az -legalább is részemről - hogy szinte nagyobb kapkodásban vagyok, mint hajdanán.



Mert hát otthon vagyok az fix, nem kell menni sehova, vagyis csomó időt megspórolok például az öltözködéssel (a kutya nem szól rám ha pizsiben nyomulok egész nap) vagy épp az utazással (sétálni se "kötelező" elmenni, nemhogy tömegközlekedni órákat), de mégis, valahogy kicsúszik az idő a kezeim közül. A gyermekeim állandóan igényelnek, hol éhesek/szomjasak, hol játszani szeretnének, a ház is úszik mindenben, meg én is... teljesen elhavazódom néha, azt sem tudom hova, melyik feladatomhoz kapjak. Nem csoda hát, ha magamra is egyre kevesebb időt szánok mostanában, és igyekszem minden ilyen dolgon csak gyorsan átsuhanni. Pedig ez nem jó, nagyon nem! Érzem hogy kellene egy kis énidő, ami több mint 5 perc -kb ennyit szoktam az extráimra szánni -  pedig a lelkem és persze a testem is meghálálná a törődést. 

Jöjjön most 3 olyan "időrabló" szépségrituálé, amire sajnálom a drága perceket, pedig megérnék az áldozatot!


1. Kádfürdőzés

Imádom, a legelső gondolat ami eszembe jut egy lazítós estéhez az egy kád meleg víz, benne egy fürdőgolyó, mellé valami jófajta könyv, és már kész is a pihentető esti szépségrituálé. Egy illatos fürdő amellett hogy kikapcsol, ellazít, még fel is tölt energiával, főleg ha valamilyen pezsdítő/frissítő illatú vízben ázol egy fél órácskát. Amit még ajánlok mellé, az vagy egy jófajta zöld tea, csak úgy magában, minden nélkül, engem nagyon fel tud dobni az a fanyar zöld íz, amit a számban hagy maga után. Vagy egy pohár jéghideg gyömbéres, szénsavas üdítő, én ezt a két frissítőt szoktam még pluszban magammal vinni, mindkettő nagyon jól esik a hosszas melegvizes fürdő után.

2. Lábápolás

Hát igen... úgyse megyünk jelenleg sehova, és senki sem látja...igen, én is ezeket szoktam magamnak mondani sajnos. De a lábainkra most is nagyon oda kell figyelnünk, egyrészt saját magunkért, másrészt mire "kijutunk" addigra jó lenne nem a végletekig elhanyagolni ezt a területet, mert onnan már tényleg nagyon nehéz lesz rendberakni. Szóval, ha jól kiáztattuk magunkat a kádban, már jöhet is a habkő! A legegyszerűbb lábápoló eszköz, ami szerintem mindenkinek van is otthon elfekvőben, csak lusták vagyunk használni. De nem most! Fogadd meg, hogy ezen a héten legalább egyszer előveszed, és eltávolítod vele a száraz részeket.

3. Olajozás

Na ezt aztán végképp sokan "elutasítják" már alapból is, nemhogy ilyen rohanós időkben. Pedig egy jól megválasztott testolajjal semmivel sem lesz lassabb a bőrápolás ezen része, mint egy normál testápolóval. Léteznek jól és gyorsan beszívódó olajok, mint ahogy a fordítottja is igaz, vannak nagyon nehezen beszívódó testápolók is. Szóval ne vessétek el egyből még a gondolatát is annak, hogy most a jó idő beköszöntével beújítsatok egy szuper, multifunkciós olajat, mint például ez a Nuxe Huile Prodigieuse Florale száraz olaj. Tényleg száraz érzetet hagy maga után, vagyis értitek, nem az a ragacsos fajta olaj. Mivel multifunkciós, így mehet nyugodtan az arcodra, hajadra és persze a lábadra is (miután jól ledörzsizted, lásd előző pont), valamint én nagyon szeretem a körömágyamba is masszírozni. 



Remélem kedvet kaptatok egy kis extra otthoni kényeztető rutinhoz, és egyik este végigviszitek a fenti lépéseket :)
Anett



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger