2016. október 4., kedd

Hogyan NEM vásárolok a Glamour napokon


Idén akartam Glamour napi kivánságlistát irni, hogy mi az amiket be akarok szerezni, de ha már leirja az ember akkor az amolyan "muszáj" érzetet kelt, legalább is bennem. Viszont most nem szeretnék túl sokat költeni több okból sem...


Például mert:

1. Nincs rá szükségem! Rengeteg sminkcuccom van, amikből ráadásul megint szelektálnom kellene mert már lejárt a szavatosságuk és bizony meg is látszik rajtuk. Persze, tök jó lenne egy új szemfestékpaletta, meg a 7889. körömlakk is, szempillaspirálról nem is beszélve. De minek? Gondoltam egy darabot engedélyezek magamnak, valami különlegességet, csak akkor meg fájna a szivem érte hogy alig használom ki. Szóval nem. Egy-két őszi rúzst fogok maximum beszerezni, a többit meg megoldom a régi cuccaim elővételével :)
Spórolás: 10-20 ezer Ft

2. Alapdarabokban gondolkodom! Bevallom az ősz beköszöntével áttértem valami reálisabb gondolkodásra a ruhák terén, valahogy nyáron kicsit elengedtem magam és rengeteg szép szines, virágos, mintás darab került a szekrényembe, amikhez viszont a hűvösebb időben semmi kedvem. Bevallom jó hosszú listám volt hogy milyen egyszinű, lehetőleg szürke, barna, fekete alapdarabokat kellene beszereznem a Glamour napokon és ha csak darabját 5 ezerrel számolom, hát hejj...igy gondoltam egyet és a hétvégén elugrottam a Hádába :) igy kipipálhatok néhány tételt. Vettem egy egyszinű sötétszürke gombos kardigánt, egy fekete különlegesebb szabású pulcsit, egy szürke vékony háromnegyedes ujjú felsőt, egy szürke mintás sálat és egy fekete csinosabb blúzt, ami sajnos kicsi lett. Amit még szeretnék az egy farmernadrág, egy sötétebb sportcipő (meg persze Szofinak pár melegebb ruha, kabát). Amiről lemondok az a táska - elég az az egy ami van igy őszre, a kabát - ebből is jó amit két éve vettem és a pulcsikészletem is megpróbálom beosztani.
Spórolás: kb 20 ezer Ft.

3. A hosszú távú céljaink lebegnek a szemem előtt. Bevallom van még hova tenni azt a pár tizezrest a házon is. Amikor pedig arra gondolok hogy de jó lenne egy huszadik szájfény vagy alapozó, mindig eszembe jut hogy aha persze, de jó lenne az a csinos kis polcrendszer amit a múltkor láttunk a Kikában. És nem mellesleg otthagytuk mondván nehogymár ennyit kiadjunk egy mutatós kis polcért. Amit szintén nem mellesleg az egész család "élvezne" és mindenki más is aki vendégségbe jön hozzánk. Szóval preferenciák na. Van egy-két eleme a berendezésünknek amiket hoztunk magunkkal a kislakásból, például a nappaliban a szőnyeg, a kis étkezőasztal a székekkel, ezeket mindenképp szeretnénk cserélni, a karácsonyt tűztük ki célul, amúgy is nagyon várom az idei karácsonyt, de igy mindenképp, idén végre igazi, plafonig érő karácsonyfánk lesz!

Na jó, nem leszek álszent, van pár dolog amire viszont fogok költeni mert azért egy kis "luxus" nekem is kell! 
1. Először is szeretnék egy-két új bizsu fülbevalót mert amik vannak mind megkoptak és rusnya sötétbarna szinezetük lett. Kis bedugósokra gondoltam, maximum 2000 Ft körül szánnék rá. 
2. Szeretnék beújitani néhány ősziesebb, sötétebb rúzst, lehet egy pirositó is becsúszik mert csak világos rózsaszin darabjaim vannak. Ezeken kivül most nem vonz egy újdonság sem annyira hogy több ezer forintot otthagyjak értük.
3. Egy farmert mindenképp szeretnék levadászni mert összvissz egy darab olyan farmerom van aminek kb tetszik a szine és rámjön és kényelmes is és nem kell hozzá öv mert nem áll el a derekamnál. Sötétkékben vagy feketében szeretnék egyébként. Láttam gyönyörű poncsókat is egyik nap a C&A-ban, hát...majd megpróbálom elkerülni őket, bár tény hogy nagyon praktikus darabok , akár kabát helyett is hordhatók, de na.
4. Egy kényelmes, igazi szaladgálós sportcipő jól jönne, amin nem látszik a por, kosz, és ha megtaposnak...Lehetőleg vastag a talpa és puha, valamint birja a kisebb esőt. Majd random benézek egy-két üzletbe hátha, de bevallom nem sok kedvem van cipőre vadászni, olyan nehezen találok mindig.
5. Amit nem fogok kihagyni az a Dm 50%-os kuponjai háztartási szerekre, mosószer, mosogatógép tabletta, fogkrém, tusfürdő, ezek egy része pont fogyóban, amúgy meg nem kér enni, jól ellesznek a fürdőszobaszekrényben. 

Ti milyen tervekkel készültök Glamour napozni?

3 megjegyzés:

Barta Veronika írta...

Én évek óta igyekszem tudatos vásárló lenni, ami úgy kb 70-80%-ban megy is. Szeretek glamour napozni, de ez egy marha nagy csapda annak aki nincs észnél. Csak azért, mert egy X dolgot 20-50%-al olcsóbban vehetsz meg, még nem jelenti hogy szükséged van rá, így valójában nem spóroltál X%-ot, hanem kidobtad a pénzt valamire ami nem is kell...

Mi jövő nyári autócserére gyúrunk, de persze a házban is van mit alakítgatni, így abszolút megértem a hozzáállásod. :)

Anett írta...

Veronika: igen, én is igyekszem tudatosan vásárolni de sajnos még mindig sokszor van hogy elbukok. Vagyis igazából magamnak már tudatosan vásárolok, viszont a gyerekcuccok...huh...na azok bűnbe visznek néha rendesen.

Turcsek Gabriella írta...

nálam idén elmarad minden ilyen kuponos nap! el szeretném már használni a rengeteg felhalmozódott cuccot. Télikabátra egy jó meleg sálra és egy sapira kell költenem a ruhák terén és ennyi. De azt majd megoldom G-napok után, számomra nagy átverés néha 1-1 kupon nap...

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger