2016. szeptember 23., péntek

5 dolog amit utálok a blogolásban


Azt hiszem még soha nem irtam a blogolásról és lehet nem szerencsés pont azzal kezdeni amit utálok benne, de valahogy az árnyoldaláról talán kevesebbet hallani/olvasni, ezért legyünk túl ezen és majd hozom persze azokat a dolgokat is amiket imádok benne.

Mint minden, itt is relativ hogy kinek mi az ami nem tetszik, nem kell tehát szentirásnak venni vagy épp magára venni senkinek.

1. Az Isten pénze se...
Azt hiszem hogy kicsiny országunk rohamos beauty-fejlődésen (de szép kifejezés) esett/esik át épp és rengeteg új márka jön be hozzánk is. Egy részük rútul az orrunk alá dörgöli magát szemtől-szemben a drogériák polcain, mig mások "csak" online fájditják a szivünket. Azt hiszem senkinek nem kell hosszasan ecsetelni, mi történik ilyenkor egy sminkmániás fejében, majd pedig pénztárcájában. Sajnos, ha valaki szeretne napra kész lenni a szépségipar világában, akkor nem árt jó szélesre kinyitni a bukszát. Bevallom ezzel kicsit felhagytam, mert egyrészt követnem is nehéz, másrészt most az "élet" elvitte a rávalót. Viszont másoknál szivesen csorgatom a nyálam és örülök azért hogy nálunk is nyilik a piac, valamint azért néha előfordul hogy én is kapok egy-két terméket tesztelésre.

2. Látszat vs. valóság?
Mostanában egyre több helyen láttam/olvastam hogy ami a blogon vagy youtube videón látszik egy bloggerről az nem is a valóság. Értem ez alatt hogy szép a sminkje, jó a haja, csinos és rettentően fancy az egész környezet amiben épp létezik. És hogy ez rossz. Persze ha ennek ellenkezőjét mutatja akkor életszerű. De miért is? Egy poszt amiben képet készitek a saját életteremben illetve a videó amiben látszik ez-az a környezetből az olyan mintha valaki vendégségbe jönne hozzánk, evidens tehát ha legalább ott elpakolok. Ha legalább a fejem rendbeszedem ami a videóban lászik. Valahogy azt érzem néha hogy kezd kialakulni egy valótlan kép a bloggerekről hogy egész nap puccban vannak. Nekem is lepattog a körömlakkom, sőt van hogy kicsit csúszok a hajmosással és általában térdig gázolunk a játékokban meg egyebekben...de ha videózásra adom a fejem akkor igenis megválasztom hogy milyen képet mutatok magamról, pedig még csak ki se szoktam festeni magam :)

3. A célozgatások
Most komolyan, egymás hobbiját kritizáljuk? Mondjuk én nem, de sajnos egyre több felől hallom/látom ezt. Persze véleménye mindenkinek lehet, nekem is van, viszont nem fröcsögöm ki úton-útszélen. Sőt ha olyan napom van az élő fába is képes vagyok belekötni, de most ezt miért is kéne "ál-burkoltan" a nagyvilág tudomására hozni? Lehet azért érzem igy mert nekem ez "csak" egy kellemes hobbi, ráadásul akad épp elég valós bajom is az életben, nem fogok azon rágódni hogy más hogyan csinálja a hobbiját :) Nem tudom vajon a bélyeg gyűjtős közegben is vannak ilyenek? És ott mit mondanak egymásra: nézd már ez képes csak külföldi bélyeget gyűjteni, fúj! Tiszta nevetséges. E mögött valahol én irigységet vélek felfedezni.

4. A muszáj hatalma
Mint az előbb irtam, nálam ez csak hobbi, soha nem voltak olyan terveim hogy ebből én majd megéljek, és most sincsenek. Épp ezért kicsit furán érzem magam amikor valamit muszáj a bloggal kapcsolatban megcsinálni. Mert kell, mert ebben állapodtunk meg. Igen, az együttműködésekről van szó, amit egyébként nagyon szeretek és örömmel látok neki a teszteléseknek, de valahogy mégis kettős érzéssel tölt el a dolog, hogy bizony erről a cuccról nekem irnom kell, ráadásul egy bizonyos időn belül azért illik azt megejteni. 

5. A saját lustaságom
Igen, rengeteg téren kellene még fejlődnöm, irásban, fényképezésben és videózás terén is. Vannak is erre törekvéseim csak valahogy mindig jön valami más egyéb ami fontosabb számomra. Talán a legfontosabb a rendszeresség lenne, de egyszerűen vannak pillanatok, élethelyzetek amikor a legkevésbé sincs kedvem ahhoz kifessem magam, lefényképezzem, esetleg terméket fotózzak. 

Van amivel egyetértetek? Mivel egészitenétek ki a listát?

4 megjegyzés:

Barta Veronika írta...

A 2es ponttal totál egyetértek, mintha vendégség jönne, mikor mutatsz magadból és a lakásodból egy szeletet, nem bűn az ha kicsit összepakol az ember, meg megfésülködik. Persze vannak akik báli sminkben ülve videóznak, az már nekem is túl sok. Bár a videózás eleve érdekes, van akit kedvelek, olvasom a bejegyzéseit, de a videókban a affektáló hadonászó stílusa kikerget a világból. :D

A 4-es is érdekes, nagyon sokaknál látom, hogy már hegyre halomra áll a tesztelendő cucc, sajátot alig vesz, ezzel az 1es pontot ki is küszöbölte. :D Szóval az ilyen bejegyzéseknél, olyan sokszor látom hogy a bloggerek elvesztik önmagukat, és a végére mintha egy sajtóanyagot, egy marketing brosúrát olvasnék. Innentől számomra nem hitelesek az ilyen vélemények.

Blogolni szerintem addig igazán jó, míg az 100%ig szórakozás az írónak. Legalábbis én így élem meg. Szeretek blogolni, kikapcsol, jó szórakozás, még talán a vlogolás világába is bekukkantok, ki tudja, az is jó bulinak tűnik. :)

Turcsek Gabriella írta...

szuperül összeszedted ezt az 5 dolgot. nagyjából én is így vélekedek a blogolás terén.
mindig jön egy olyan élethelyzet, ami felborítja a ritmust és kimaradnak posztok. ezzel együtt már rágják a fülemet a cégek, hogy mikor várható a poszt.. stb. nem könnyű, de most hogy itt az ősz újult erővel szeretnék nekivágni a blogolásnak. :) a nyár kicsit zsúfolt és problémákkal teli volt, így nem is igazán volt időm írni.

Anett írta...

Verus: igazából úgy vagyok kapott cuccokról szóló posztokkal hogy akit kedvelek és hitelesnek is tartok ott elolvasom a többi meg nem érdekel :) amúgy iszonyat kevés beauty blogot olvasok már!

Nurse&Beauty: igen, én is most egy kicsit az ősztől várom az új lendületet, mert most megint teljesen elkanyarodtam a blogvilágtól

Trükkösen szép a Nő - Németh Kinga írta...

Én a fotózást gyűlölöm, mivel egyelőre csak a telefonom áll rendelkezésemre, elég nehéz minőségi képeket készítenem.
A másik, hogy azokat a bejegyzéseket olvassák a legkevesebben, amik szerintem kimondottan jól sikerültek, ez számomra érthetetlen :D
Ha mindig frissek és naprakészek szeretnénk lenni, szerintem rövid úton hajléktalanok lennénk, egyszerűen nem fér bele az anyagi keretbe minden újdonság bemutatása. Irigylem, aki mindent megkap a cégektől és gyakorlatilag nem kell költenie szépségápolási, vagy sminktermékekre, de hát ez nem adatik meg mindenkinek.

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger