2012. január 4., szerda

Ecsetek tisztítása

Az ecseteink tisztán tartása azt hiszem mindannyiunknak nagyon fontos. Valamint ez a legkevesebb amivel megtisztelhetjük segítőinket - az ecseteket - akik a mindennapi szépítkezésünk fő segítői.  Bevallom eddig nem sok módszert próbáltam (pl az ecsettisztító folyadékot sem) de ami most a legalaposabb/ leghatásosabb/ leggyorsabb módszernek bizonyul nálam, az a samponos mosás. Fertőtleníteni nem szoktam őket, mivel minden héten átesnek egy nagymosáson, remélem hogy nem tenyésznek ki rajtuk ennyi idő alatt baktérium kolóniák :)  Eddig még irritációt sem okozott nálam ez a módszer, szóval ennél maradtam.
Brush Washer - az üres doboz
Múlt héten a Lidl újságjában láttunk egy ecset tisztítót, amit mondjuk nem sminkecsetekhez találtak ki hanem "hagyományos" festő ecsetekhez, de gondoltunk egy merészet és próba szerencse alapon elhoztunk egyet. Elégedett vagyok nagyon a teljesítményével, nagy segítség lett nekem a tisztításhoz, ugyanis a kis rácsnak köszönhetően nagyon gyorsan el lehet távolítani minden festék maradványt a szőrökről.
és ami a dobozban van
Egy fém kis tégely van alul amiben helyet kapott a rácsos tisztító. Használati utasítás nem volt hozzá (nem mintha bonyolult lenne....) ezért én úgy használom hogy addig töltöm amíg a rácsot picit ellepje a tisztító folyadék, és a rácson "sepregető" mozdulatokkal húzgálom az ecseteket. Villám gyors az eredmény, és alapos is - ezt a papírtörlős teszt is bizonyítja.
A tisztítás után az átívelő spirálos rugó résznek köszönhetően száríthatjuk is itt az ecsetet. Ezt én nem használom ki mert kevés ecset fér el benne és elég kényelmetlen lenne úgy mosni a többit hogy közben már ott lógnak a tiszták :)
szárad az ecset
Tisztítás után hogy ellenőrizzem az eredményt végighúztam az ecsetet egy tiszta papírtörlőn, és semmi nyomot nem hagyott! Ennyi vízben kb 15 ecsetet tisztítottam meg, úgy 10 perc alatt. Ez után tiszta törölközőre fektettem őket és hagytam megszáradni.
az eredmény - tisztaság!
Aki gyors és egyszerű ecsettisztító eszközt keres annak mindenképp ajánlom, a Lidl áruházakban kapható, 999 Ft áron, ha jól emlékszem még e hét csütörtökig.

Ti hogy tisztítjátok az ecseteket? Mindig fertőtlenítitek is? Ha igen, mivel?

3 megjegyzés:

Csilla írta...

dejó, kár,hogy itt nincs lidl:(

Thündérke írta...

húú tök jó ez az ecsetmosó :D én egy mandulás hand made szappannal szoktam, nagyon gyorsan és szépen kiszedi a festéket, az illata is jó lesz az ecsetnek , és puhává is teszi!

Barbara Sipka írta...

de jóóó!!!

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger