2023. október 2., hétfő

Őszi sminktrendek - 2023



Sziasztok! Már javában zajlik az ősz, bár az időjárás még nagyon kegyes hozzánk, de a falevelek már csodás színekben pompáznak, és a ruhatárunk is kezd egy picit visszafogottabbá válni. Legalább is magamon azt veszem észre, hogy egyre kevésbé kívánok harsány színeket, jobban vonz egy puha meleg pulcsi. Sminkben is változom az időjárásnak megfelelően, és picit átalakul az arcápolási rutinom is a hűvösebb idő beköszöntével. A mai bejegyzésben mutatok néhány őszi sminktrendet, amik nem túl bonyolultak és bárki számára könnyen alkalmazhatók, valamint néhány arcápolási tippet is megosztok veletek.



A sminktrendek folyamatosan fejlődnek, tükrözve a divat, a kultúra és az egyéni kifejezésmód változásait. Minden évszak a kreativitás és az innováció új hullámát hozza a szépségiparba. Ebben a bejegyzésben elmerülünk a 2023-as őszi sminktrendek világában, a kifutótól az utcákig igyekeztem feltérképezni azokat az újdonságokat, amelyek idén ősszel alakítják a szépségvilágot. 

Mielőtt belemerülnénk magukba a trendekbe, kezdjük a nagyszerű smink alapjával: a bőrrel. Ahogy a levelek változnak, és a levegő ropogósabbá válik, bőrápolási rutinunknak alkalmazkodnia kell az évszakhoz. Jöhet az extra a hidratálás, a hámlasztás és a fényvédelemről sem feledkezhetünk meg. Ilyenkor sűrűbben előkerülnek nálam a tápláló arcmaszkok is, valamint szívesen kísérletezem különböző olajokkal, amik még inkább feltöltik a bőröm és hosszabb távon is hidratálnak. 


Szemsminktrendek 


A szem számos őszi smink fókuszpontja. Az idei trendekben visszatér a klasszikus füstös szem, és a merész szemceruza használat (ami lehet akár valami vagány szín is). Ezek mellett - vagy éppen ezek részeként - újra hódít a fémes szemhéjfestékek időtlen eleganciája. Ezt nem szabad összetéveszteni a csillámos sminkkel, itt most nem erről van szó, hanem a fémesen fénylő termékekről. Tipikus ilyen lehet például egy krémes szemfesték, mely textúrájából adódóan is fényesebb lehet, mint egy sima por állagú termék. A barna szemhéjpúder továbbra is egy klasszikus darab lesz idén ősszel, érdemes olyan terméket választani, ami egy kicsit extrább, arany vagy éppen lilás/bordós fénye van, és persze nagyon tartós is! Újra nagyon népszerűek a jumbo szemceruzák, ez a fajta ceruza a teljes mozgó szemhéj árnyalására való, extrán krémes az állaga és nagyon praktikus a használata is. Ha megvan a tökéletes termék, akkor a pillanat műve alatt lehet vele a rohanós reggeleken is egy tökéletes szemsminket alkotni.




A szemöldök továbbra is fontos kiegészítője a szemsminknek, muszáj ezzel is foglalkozni, hogy teljes legyen az összkép. Nem kell kétségbe esni, ha eddig "rá sem néztél", fésüld ívbe a szálakat, ami kilóg vágd vissza picit és egy színben passzoló szemöldökceruzával töltsd fel a hiányos részeket. Erre a műveletre egyébként tökéletesen megfelel egy szemhéjpúder és ferde ecset kombináció is, persze itt is figyelni kell, hogy az árnyalat passzoljon!

Ajaktrendek


A rúzs megváltoztathatja az egész megjelenést, az ősz pedig az ajaktrendek széles skáláját kínálja. Ismét hódítanak a sötét, sima ajkak és a klasszikus vörösek népszerűségét sem lehet vitatni. Próbálj ki valami extra ajak festési technikát,mint például az ombre vagy a gradiens ajkak festése. Ezt akár egy sötétebb barna, esetleg fekete szemceruza segítségével is kipróbálhatod, így extra anyagi befektetés sem kell hozzá, csak a már meglévő kedvenc termékeid. Haladj a szád külső részétől befelé egy sötétebb színnel, és dolgozd össze belülről egy világosabbal, máris extra látványos ajkaid lesznek. Idén nyugodtan választhatsz hozzá hangsúlyos szemsminket is, újra divat lesz ez a dupla extrázás.



Mi kerüljön az arcunkra?


A hibátlan arcszín elérése időtlen cél, de a technikák és a termékek fejlődnek. Aki régebb óta követ az  tudja, hogy nagyon ritkán használok alapozót, és ősszel valahogy különösen szeretem pucéran a bőröm. Még látszanak rajta a nyári barnulás nyomai, szép napcsókolta, ezt igyekszem sokáig megőrizni és nem eltakarni. Épp ezért egy kis bronzosítón kívül csak a highlighter a barátom ebben a szezonban, aminek csodás arany fénye még inkább kiemeli a nyári barnaságom utolsó nyomait. Itt is csillámmentes verzióra szavazok, csakúgy mint a szemfestékek tekintetében, viszont egy visszafogott fény a hétköznapokban is jöhet. Ebből is érdemes lehet olyan terméket választani, ami a bronzosítóval együtt van, így színben biztosan illenek egymáshoz, és akár magunkkal is vihetjük nap közben egy kis igazításra.






Neked melyik trend tetszik a legjobban?
Anett

*a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger