2023. október 24., kedd

Hogyan válassz őszi illatot + parfüm ajánló!

 

Sziasztok! Szerintem nem csak én vagyok úgy, hogy szeretem évszakhoz igazítani az éppen viselt parfümöm. Ahogy a ruhák, úgy a parfümök terén is szeretem, ha megvan a változatosság, és esetleg több potenciális jelöltem is van a polcon, ahonnan a hangulatomnak megfelelő darabot ki tudom választani. Ezért most hoztam egy kis összeállítást, hogy szerintem hogyan érdemes őszi illatot választani, és mik azok a parfümök, amik most jöttek ki újként a kínálatba.

A kiválasztás során érdemes figyelembe venni az évszak váltással járó időjárási és hangulati változásokat. Az én kedvenc őszi parfümöm karakteres, édes, tömény és különleges, igazi nehéz illat. Az őszi időszak gyakran hűvösebb és nedvesebb, és az illatok is változhatnak az évszakok során. 

Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek neked választani az ideális őszi parfümöt:

  1. Meleg, fűszeres illatok: Az ősz az egyik legjobb időszak a meleg és fűszeres illatok viselésére. Olyan parfümöket keress, amelyek tartalmaznak például fahéjat, szegfűszeget, vaníliát, borókabogyót, illetve bőr és dohány jegyeket. Ezek az illatok jól passzolnak a hűvösebb időkhöz. Nagy kedvencem még ezek párosítása valamilyen bogyós gyümölcshöz is, amivel adunk egy kis édességet is az illat hatáshoz.
  2. Sötétebb, gazdagabb illatok: Az ősz a sötétebb, gazdagabb illatok időszaka is lehet. Olyan parfümöket válassz, amelyekben dominálnak a mélyebb jegyek, például pacsuli, pézsma, cédrus vagy borostyán. Ezek az illatok melegebb és kifinomultabb érzetet kelthetnek, emellett egy kis keleties vonalat is csempésznek az illatba, amitől még érzékibb lesz a végeredmény.
  3. Könnyebb virágillatok: Bár az ősz hűvösebb évszak, még mindig lehetnek napos és kellemes napok. Ha ilyenkor is friss illatot szeretnél viselni, válaszd a könnyebb virágillatokat, például rózsa, jázmin vagy liliom jegyeket tartalmazó parfümöket. Ezekhez is jól passzolnak a tömény, édes kiegészítések, így egy vaníliával plusz melegséget is adhatsz az illatodhoz.
  4. Próbáld ki az illatokat: Mindig fontos a parfümöt személyesen kipróbálni a bőrödön, mivel minden bőr más módon reagál az illatokra. Menj el egy drogériába, és kérj segítséget a parfümök kipróbálásához. Ismert illatok mellett ne habozz kipróbálni új, szezonális illatokat is. Tévedés azt hinni, hogy a kihelyezett tesztert csak a papírcsíkra "illik" fújni! Akkor hogyan tudnád kitapasztalni magadon az adott illatot? Én mindig úgy csinálom, hogy ami tetszik, azt először papírra fújom ki, nem válogatok túl sokáig, mert az én orrom 5-6 illat után "elfárad", még akkor is ha közben pihentetem. Ha megvan az a néhány, amit papíron már szagoltam és tetszik, akkor választok kettőt, és azt a csuklómra is kifújom, nyilván az egyiket az egyikre, másikat a másikra. Majd hazamegyek, és nap közben figyelem mindkét illatot, hogyan változnak a nap folyamán, mennyire tartósak, illetve tetszenek-e magamon. És csak ez után döntöm el melyik legyen!
  5. Hangulat és személyiség: Válassz olyan parfümöt, amely passzol a személyiségedhez és az őszi hangulatodhoz. Ha szereted az erősebb, merészebb illatokat, bátran válaszd őket. Ha inkább finomabb illatokat kedvelsz, azok is kiváló választások lehetnek. Ha teheteted, legyen több parfümöd is otthon, ami az évszakhoz passzol, így könnyen váltogathatod is őket. Sőt, ha úgy érzed kompatibilisek egymással, akár együtt is kipróbálhatod őket. A kedvenc márkád érdemes keresni a legújabb parfümök között is, hiszen egy-egy illatház különböző kreációi nagyobb eséllyel lesznek befutók.
  6. Tartósság: Az őszi időjárásban a bőrünk általában szárazabb, ami segíthet az illatok tartósságában. Ennek ellenére is érdemes olyan parfümöt választani, amely hosszabb ideig megmarad a bőrön. Valamint a száraz bőr érzetébe sem kell belenyugodni, válassz olyan testápolót, ami jól táplál (esetleg a kedvenc parfümöd testápoló változata) és persze fogyassz megfelelő mennyiségű folyadékot, mert a testünket fontos belülről is hidratálni.


Végül ne felejtsd el, hogy a parfüm választása személyes preferenciákon alapul, így a legfontosabb, hogy olyan illatot válassz, amely neked tetszik, és amely örömet szerez viselése közben. Próbálj ki többféle illatot, és hagyd, hogy az érzékeid és hangulatod vezessenek a választásban.


Neked melyik a kedvenc őszi illatod?

Anett


*ez a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger