2022. október 31., hétfő

Illatmámor - őszi parfüm újdonságok | Ajánló

 

Sziasztok! Ha új évszak akkor sokunknál új parfüm is! Míg régen csodálkoztam ezen, ma már én is eszerint élek, hiszen ha a ruhatáramban előtérbe kerülnek az őszies darabok, a sötétebb színek, vastagabb anyagok, akkor miért ne választanék illatban is egy karakteresebb, nehezebb, ősziesebb illatot. Szerencsére ma már a parfümgyártók alkalmazkodtak ehhez a trendhez, és az egészen könnyed illatoktól kezdve a nehéz füstösön át, bátran válogathatunk a különböző illatvariációkból. Így aztán azoknak sem kell csüggedni, akik kifejezetten tavasz pártiak, és a virágos aromákat kedvelik, mert erről sem kell lemondanunk a komorabb évszak beköszöntével. Nézzük, milyen parfümújdonságok jelentek meg idén ősszel!



Mitől őszies egy illat?

Sok minden adhat őszi karaktert egy illatnak, bevallom, én imádom mindegyiket. Számomra a füstös jegyek jelentik azt az érzést, hogy megérkezett a hűvösebb idő, ennek valószínűleg az az oka, hogy vidéken gyermekkoromban ilyenkor indult meg az avar égetése, és ez egy kellemes emlékként maradt meg bennem (persze, azóta tudom, hogy környezetszennyező, de ez a szép emlék még mindig erősebb). Emellett a fás vonulatok is az őszt jelentik számomra egy illatban, nagyon szeretem a fa kéreg illatát, mi a gyerekekkel sok faágat gyűjtünk ilyenkor, és élvezettel hámozzák meg őket, ilyenkor szabadul fel az az igazi fás jegy, amit én parfümben is kedvelek. A harmadik pedig a tömény édes illat, amit a süteményekhez kötök egyértelműen, hiszen ilyenkor én is sokkal gyakrabban sütök a családnak valami édes finomságot, melynek illatát sokáig érezni is lehet bent a házban, ez is egyfajta őszi hangulatot, melegséget áraszt. Ez csak három számomra kedves illatjegy volt, természetesen ezek kombinációi, különböző intenzitású változatai is megtalálhatók az idei trendekben, de emellett számos más alkotóelem is jelentheti a tökéletes ősz érzést, illatok terén fokozottan igaz az, hogy mindenkinek magának kell megtalálnia a megfelelőt. Hoztam most egy kis válogatást az idei újdonságokból, amiket mindenképp érdemes megszaglászni!


A celeb illat

Az énekes/színésznő Ariana Grande neve talán a fiatalabb korosztály számára többet mond, én nem sokat tudok róla, csak hogy nagyon tevékeny alkotóművész, van néhány jó száma és emellett fiatal kora ellenére nagyon karakteres és határozott személyiség. Rajongója tehát nem vagyok, de mint "celeb" érdekesnek találom, és így az általa kreált parfümre is nagyon kíváncsi vagyok. Az Ariana Grande God Is a Woman illat a körte és ambrette akkordjaival nyit, amely egy magvakból nyert édes virágos pézsmás illat. Szívében a rózsa és az orris található, egy gyökér, amelynek púderes, földes illata hasonlít az ibolyához. Az illatot a vanília és a cédrusfa melengető tónusai zárják, melyeket legtovább érezheti bőrén.



A kifinomult illat

Prada parfümben még sosem csalódtam, mind különleges és a maga nemében egyedülálló, összetett illat. A Prada Paradoxe új illatélményekben gazdag, klasszikus és avantgárd, de mindenekelőtt ellentmondásokkal teli. Ez a Prada Paradoxe női Eau de Parfum újratölthető üvegcsében, amelynek illatkompozíciója virágos és borostyán jegyekkel varázsolja el Önt a citrusfélék és a fenséges madagaszkári vanília kíséretében. Elsőként a kalabriai bergamott, a neroli és az Ambrofix™ bontakozik ki, amelynek ámbrás jegyei melegséget kölcsönöznek az illatnak. Ezután az édes mandarin, a narancsvirág és a benzoeviasz kerül előtérbe. Az illat alapját, amely a leghosszabb ideig tart a bőrön, a finom körte, a jázmin, a madagaszkári forradalmi Serenolide™ pézsmamolekula fenséges vaníliája alkotják.



Férfiaknak

Ne feledkezzünk meg az urakról sem, egy igazán kellemes és karakteres illat megtalálása az ő esetükben sem egyszerű feladat. Talán hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy férfi parfümből csak az a "szúrós" fajta létezik, ami őszies, pedig ez nem igaz. Szerencsére vannak olyan összetett illatok is, mint ez az Armani Code Homme Parfüm, ami a mai férfi sokféleségét testesíti meg. Ezt az illatot a kortárs férfiak ihlették, akik szabadon megmutatják érzelmeiket, és őszintén ki tudják fejezni férfiasságukat. Először a bergamott élénk citrusos jegyeit érezzük, amely az olaszországi Kalábriából származik. Molekuláris desztillációval nyerték ki, ami a bergamottnak jellegzetes, hosszan tartó frissességet kölcsönöz. Egy idő után a zsálya és a marokkói írisz csatlakozik a gyantás jegyekhez. Utoljára a tonkabab illata érződik, ami a 2004-es eredeti illatra utal. Ezt egészítik ki az amerikai virginiai cédrus jegyei.



Neked melyik a kedvenc őszi illatjegyed?
Anett



*a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger