2022. március 10., csütörtök

Tavaszváró parfümajánló

 

Sziasztok! Mikor beköszönt a tavasz szívesen váltok valami frissebb, könnyedebb parfümre, ami jobban illeszkedik ehhez az üde évszakhoz. Ilyenkor szeretem áttanulmányozni milyen új parfümökkel készültek a kedvenc márkáim az idei évben, illetve milyen más izgalmas, kipróbálásra váró illatok várnak rám más, számomra ismeretlen márkák háza táján. Ma ezekből hoztam egy válogatást!



Ha tavaszi illat, akkor mindenkinek a virágok ugranak be elsőre szerintem, ami valahol érthető is, hiszen a természet elkezd éledni, színesedik a táj a sok-sok virágnak köszönhetően. Bevallom, a tipikus virágos illatok tőlem távol állnak, ebben az évszakban is az olyan illatokat kedvelem, amik egy picit pikánsabbak, van bennük valami nehéz illat vonulat is, lehetőleg édes is legyen és csak egy picit érezzem tőle magam tavaszi rétnek. A szempontrendszer tehát adott, de nem egyszerű ezeknek a kritériumoknak megfelelő illatot levadásznom, ezért szeretem előre felmérni a terepet, és a kedvenc illatjegyeim szerint kiválogatni a potenciális jelölteket. Talán a rózsa az egyetlen olyan virágillat, amit egyáltalán nem szeretek magamon, ha viselem is, akkor csak maximum testápoló formájában, valami egészen visszafogott illatkompozícióban, amiről messziről nem mondja meg senki, hogy az bizony rózsa lenne. Ami a kedvencem az a jázmin, ez is egy nagyon kedvelt virág, sokan szeretik, de ezzel is vigyáznom kell, muszáj hogy legyen mellette valami "szúrós" összetevő is, amitől kevésbé lesz lágy és kislányos az összhatás. Ami nálam tuti befutó összetevő egy parfümben, az a bergamott, ez minden illatból kihozza az ütős részt, mindent kicsit dögössé és varázslatossá tesz. Valahogy így érzek a szantálfa iránt is, szerintem nekem jól állnak ezek az illatok, főleg ha egy édes vonulat is körülveszi őket, akkor aztán le sem tudom tenni a parfümös üveget egészen az ősz beköszöntéig. Tehát a tavaszi parfümök számomra mindig nagy fejtörést okoznak, hogyan lehet megtalálni azt a darabot, ami tökéletes egyensúlyba hozza a könnyed virágillatot, a kellemesen édeskés, de picit füstös aljegyekkel, amiktől annyira összetett lesz az illat, hogy meg tudja állni a helyét nap közben az irodában és akár este is, egy kis lazításhoz. 


Különleges illatok nyomában

Idén is sok újdonsággal örvendeztetnek meg minket a különböző márkák, egyre különlegesebb és összetettebb illatokkal rukkolnak elő, amiknek én személy szerint nagyon örülök. Szeretem, ha egy illatban van kihívás, karakteres, és sohasem unalmas! A Gucci Guilty Pour Femme Intense pont ilyen, van benne báj a tubarózsának és az ylang-ylangnak köszönhetően, de kellően feltűnő is a fás jegyei miatt. Egész nap viselve először a kissé citrusos vonásai jönnek elő a mandarinolajnak köszönhetően, majd ahogy telik az idő, úgy vált át egy virágos - gyümölcsös vonulattá, majd az idő előrehaladtával jön a pacsuli és a vanília, amitől egészen érzéki és csábító illat kerekedik belőle. Természetesen nagyon tartós is, ahogy az a márkától elvárható, szép hosszan kiadja a különböző illatjegyeit a bőrön. Nálam ez lett idén az abszolút kívánságlistás darab!



Egy másik nagyon különleges illat a Viktor & Rolf Flowerbomb Ruby Orchid, ami a neve alapján egy igazi virágbombának tűnik - és egyébként az első verziója az is volt - viszont olyan szinten újraalkották vagy felturbózták, hogy önálló illatként is létre jöhetett volna, legalább is szerintem. Persze virágos ez is, de keleties és gyümölcsös illatjegyekkel egészült ki, melyektől egészen érzéki hatást kelt. Talán van akinek sok lenne ez az illat nappalra, de én pont ezt a vonulatot szeretem benne, hogy nagyon nőies és gyengéd (kis édes vanília is van benne), de emellett egy szexi és feltűnő darab, amit öröm viselni. Természetesen ezt is felírtam a kívánságlistámra!





Ti milyen parfümöt használtok idén tavasszal?

Anett


*a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger