2021. április 4., vasárnap

Mi MINDENRE jó a bőrradír?

 

Sziasztok! Végérvényesen beköszöntött a tavasz, végre nem csak a naptár szerint, hanem az időjárás is kezdi összekapni magát, és egyre melegebb a szellő is. Ezzel egyenes arányban csökkennek a szükséges ruhadarabjaink száma is, és több bőrfelület bukkan elő a téli rejtekéről! Nem árt tehát, ha végrehajtunk magunkon egy bőr-generált! Ehhez lesz segítségünkre a testradír, a mai bejegyzés róla fog szólni, és hogy mi mindenre van jótékony hatással!



Mi is ez a termék valójában?

Nevezhetjük fizikai hámlasztónak is, lényegében valamilyen szemcsés anyag egy könnyedebb, vivőanyagba ágyazva. A legelterjedtebb formája a cukorradír, de vannak sóval illetve kisebb magvakkal, őrleményekkel dúsított peelingek is. A hordozóanyag is egész változatos formákat tud ölteni, vannak a krémes fajták, a gélesek, agyagosak, van ami inkább vizesebb, és persze ezek keveréke is nagyon népszerű. A testradírt nevéhez hűen leginkább a testünkön használjuk, tehát nem az arcunkon, ezt fontos kihangsúlyozni, mert az arcápolásban vannak kifejezetten erre az érzékeny területre kifejlesztett termékek, így oda inkább azt szokás alkalmazni. Meg aztán ami az  testünknek kellemes - mondjuk egy jó erős szemcsés tusfürdő - azt az arcunk nagy valószínűséggel nem fogja szeretni. Itt el is érkeztünk egy következő tulajdonságához, vannak ugyanis olyan testradírok, amik tusfürdők is egyben, így két legyet üthetünk velük egy csapásra, és vannak azok a fajták, amikkel "csak" radírozni lehet, ezek felérnek egy jó alapos testkezeléssel, masszázzsal is!


Milyen célokra használjunk bőrradírt?

Én bevallom őszintén imádom ezeket a radírokat, különösen a cukros alapúakat, mert szeretem azt az érzést, ahogy tisztítja a bőröm, és szeretem, hogy utána nagyon puha és sima lesz a bőrfelületem. Hozzáteszem, nem használom ezeket minden nap, és nem is a teljes testfelületen, leginkább a szárazabb részekre szeretem alkalmazni, már néhány használat után búcsút inthetek a berepedezett bőrnek például. De akkor jöjjenek azok az alkalmak, amikor szerintem nagyon sokat tud segíteni egy jól megválasztott peeling:

1. Száraz bőr esetén, legyen az a könyék vagy a sarok, ha rendszeresen használjuk nemcsak megszabadítja a bőrt a felesleges rétegektől, de nem is engedi újra kialakulni a csúnya bőrkeményedéseket. 

2. Szőrtelenítés előtt és után, én főleg a lábszáramon használom, mert ott jellemző rám leginkább a szőrbenövés. Egy alapos radírozás során eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, így hatékonyabb lesz a szőrtelenítés is, könnyebben megszabadulhatunk a nem kívánt szőrszálaktól, és  kevésbe lesz jellemző a szőrbenövés (főleg, ha utána is rendszeresen használunk testradírt), mert az új, puha szálak könnyebben áttörik a puha bőrt.

3. Önbarnítózás előtt mindenképp javasolt alaposan megtisztítani a bőrünket, hogy egyenletesen barna végeredményt kapjuk. Egyrészt a bőrt zsírtalanítani kell, itt arra gondolok, hogy az izzadságot, különböző krémeket, dezodor maradványokat el kell távolítani a bőrről, mielőtt elkezdjük a barnítást. És persze itt is fontos, hogy ne legyenek szárazabb foltok a bőrfelszínen, mert ott is másként tapad majd az önbarnító. Én barnítós testápolót szoktam használni, és ezeknél a termékeknél is nagyon fontos, hogy minden területen egyenletesen legyen felkenve, és ne legyen foltos a végeredmény.

4. Ha mégis megtörtént a baj, és foltosan barnítottuk magunkat, akkor is jó szolgálatot tehet egy bőrradír. Segít lekoptatni a rosszul sikerült helyeken a barna foltokat, de bánjunk magunkkal kíméletesen, minden nap egy picit dörzsizzük csak az adott területet!

5. Fáradt lábak felfrissítésére keresve sem találni jobb otthoni módszert, mint egy frissítő lábfürdő, és ehhez egy mentolos radírozós kényeztetés! Szerencsére ma már nagyon sok fajta peeling közül választhatunk, vannak olyanok is, amik kifejezetten a lábakra lettek kitalálva, erősebb, frissítő hatással és nagyobb szemcsékkel vannak megáldva.


Az én kedvenc termékeim

Nagyon szeretem az Organic shop testpeelingjeit, mert nagyon kellemes és különleges az illatuk, mind nagyon tápláló és kellemes a szemcseméretük is, én ugyanis a közepesen erős szemcséjű radírokat kedvelem, amik azért dörzsiznek rendesen, de abszolút nem kellemetlenek! Vannak a kínálatukban teljesen krémesek is, mint például a csokoládés verzió, ez annyira tömény, mintha egy testvajjal fürödne az ember, így megspórolhatjuk a testápolózást! De vannak kifejezetten frissítő termékeik is, mint például ez a karcsúsító testradír!





* A bejegyzés a Notino-val együttműködésben készült

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger