2020. november 17., kedd

A csillogóan tiszta és száraz edények titka a mosogatószerben rejlik

 

Sziasztok! Amióta az eszemet tudom utálok mosogatni. Ki nem állhatom az összes mozzanatát, amikor a mosogatóba kell pakolni a koszos edényeket, ott halmozni őket amíg valaki (én) neki nem áll eltakarítani. A zsíros érzetet a bőrömön, amikor elkezdem az egész procedúrát, aztán még jön az öblítés, és ha nem akarom egész nap a pulton nézegetni a halmot, akkor el is kell törölgetni. Nem! Egyetlen dologban voltam biztos, mikor költöztünk, hogy olyan konyha KELL, ahol van, vagy legalább is elfér egy mososgatógép! És sikerült! 5 év és két gép tapasztalatait osztom most meg veletek!


A kezdetek...

Az első mosogatógépem egy Bosch darab volt, kisebb fajta, ha jól emlékszem 9 terítékes, hagyományos kivitelű. Úgy szerettem, mint gépet még sohasem! Nem volt tökéletes, de tudta a dolgát, kitapasztaltam melyik programokon nyújt 100%-ot, és közel 5 évig volt hű társam. A programok edénytípusok szerint voltak meghatározva rajta: volt "fazék" program, ami egy viszonylag hosszú, és relatíve forró mosogatást nyújtott. Aztán ott volt a tányér program, ami a közepesen szennyezett holmiknak lett kitalálva, és végül volt egy pohár program, ami az enyhén koszolódott cuccokat tette tisztává. Mást nagyon nem lehetett rajta állítani, és bevallom őszintén, azt vettem észre, hogy mindhárom ugyan olyan volt kb, ezért mindig (de tényleg, kivétel nélkül mindig) a tányéros programot használtam. Sajnos szárításban nem volt egy nagy ász, mindig minden vizesen végződött benne, a poharaktól kezdve a műanyag edényekig minden, ezért amikor végzett figyelni kellett rá, hogy azonnal kinyissuk az ajtaját és jól kiszellőztessük, akkor talán pár óra elteltével már nem voltak olyan nedvesek az edények. Viszont nagyon fényesek sem, főleg a poharakon látszott meg, és a műanyag edényeken, valahogy bemattultak. Engem is "elvarázsolt" a tablettás világ, annyira kényelmes volt egy kis kapszulát kikapni a dobozból és betenni a gépbe, hogy nem is gondolkodtam el azon, hogy mennyi mindent befolyásolhat ez, mármint a kiszerelés! Pedig a mosógépnél már megtapasztaltam, megtanultam, hogy számomra a folyékony mosószer az ideális, nem is értem, hogy a mosogatószernél miért nem volt ez eddig evidens.



Most...

Aztán elkészült az új konyhám, és megfogadtam, hogy mindenre nagyon fogok figyelni, és mindenben a legjobbat választom a gépeim számára is. Nagyon örültem, amikor bekerültem a Trnd-nél a Somat projektbe, mert akkor már több hete kutakodtam a témában, hogy melyik kiszerelésű mosogatószer a legideálisabb a gép számára és persze nekem is. Most egy jóval nagyobb mosogatógépünk van, így tényleg a legutolsó műanyag doboz is belefér minden nap, és én bizony bele is teszem, a nagy tepsitől kezdve tényleg a befőttes üveg tetejéig mindent. Így eljutottam arra a szintre, hogy semmit nem kell kézzel mosogatnom, még akkor sem, ha nagy sütés-főzést tartunk hétvégén. Nem mindegy tehát, hogy milyen mosogatószert használok, egyrészt mert új a gép és szeretném is így megtartani még évekig, másrészt mert nagyon igénybe van véve, van hogy napi kétszer is megy, és olyan is van, hogy épp csak pár tányér és pohár kerül bele. De nem mindegy, hogyan kerülnek onnan ki! 



Eleinte még tablettás mosogatószert használtam ebben is, de hiába az újabb technológia, és a változatos, eco friendly programok, így is volt olyan hogy vizesek maradtak az edények, vagy éppenséggel nem voltak olyan szikrázóan fényesek mint a reklámokban. Kipróbáltam csaknem minden márka kapszuláit, a drágától elkezdve az olcsóbb saját márkásokig, és azt kell hogy mondjam, nem sok különbséget véltem felfedezni köztük, talán a drágábbak nem hagytak olyan "vegyszer" szagot az edényeken, de egyébként kb mind egyforma volt. Aztán jött ez a projekt, és a folyékony mosogatószer tesztelés elindult, és egyből szerelem lett belőle! Egyrészt sokkal szebben és hatékonyabban mosogat ez a Somat Gold gél, mint amiket eddig próbáltam (a kis tablettásakat) másrészt nagyon szuperül adagolható aszerint, hogy milyen programot indítok el és mennyire koszos edények kerültek be a gépbe. Hiszen a ruhák esetén is a rövid programnál kevesebb mosószert használok, miért ne lehetne ez így a mosogatásnál is? A tablettákat nem lehet eltörni, egyrészt celofánszerű csomagolásban vannak, amit nem lehet róluk leszedni, és nagyon kemények is. Vagy az újabbak ilyen puha paszta szerűek, azokat meg hogyan tudnám elfelezni mondjuk? Kész pazarlás, és rossz is belegondolni, mennyi mosogatószert használtam el feleslegesen, de ennek vége. A Somat Gold gél két komponensből áll, amik a flakonban is külön helyen vannak, egyedülálló összetételének köszönhetően szuperül eltávolítja az odaégett szennyeződéseket és a rászáradt ételmaradékokat is. Nagyon kellemes enyhe illata van, éppen csak érezni, de ha hagyom a gépben rendesen kiszellőzni a tiszta edényeket, akkor egyáltalán nem is érezni majd rajtuk még ennyit sem, aminek őszintén szólva nagyon örülök, mert ami a ruháknál előny ( a kellemes frissen mostt illat) az nekem az étkezéshez használt dolgoknál hátrány.... Szerencsére az új mosogatógépem kinyílik magától a program végén, és így szárítja az edényeket, és ennek a gélnek köszönhetően végre igazán száraz, és vízcsepp mentes tiszt edényeket szedhetek ki a gépből!


Ti milyen mosogatószert használtok?

Anett


*a posztban bemutatott terméket Trnd projekt keretében kaptam tesztelésre

#trndprojekt #somatgold #reklám


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger