2019. június 7., péntek

Bioderma Photoderm Nude Touch - színezett fizikai fényvédő a mindennapokra


Tavasszal debütált a Bioderma legújabb Photoderm Nude Touch névre keresztelt fényvédelemmel ellátott, színezett, arcra való hidratálója, amivel volt szerencsém egy sajtótájékoztató alkalmával megismerkedni. Itt bőrgyógyász szakorvos véleményét is hallhattuk a fényvédelem fontosságáról, így számomra még egyértelműbb lett, ma már nem elég a gyerekek bőrére odafigyelni, nekünk, felnőtteknek is van még veszteni valónk.


Ezt a terméket én elsősorban fényvédő krémnek gondolom, másodsorban tekintek rá csak sminkként. Bár az én bőrömnek nincs szüksége különösebb fedésre, és az apró bőrhibáimat is elfogadtam, nem szoktam alapozót sem használni (vagyis csak nagyon ritkán), így nekem szoknom kellett hogy ezt bizony lehetőség szerint minden reggel felkenjem a bőrömre. A kombinált, zsíros bőrtípusra lett kitalálva, tényleg remekül mattít és nem is nagyon fényesedik vissza tőle a bőr. Azt nem mondom hogy sosem lesz fényes, mert de, nekem kb 3-4 óra múltán látszik azért már némi "fény", de úgy gondolom hogy ez egy egészen jó teljesítmény, ha azt vesszük hogy semmilyen púderrel nem szoktam fixálni a terméket. 


Érzésre nagyon könnyed a formulája, kellemes viselet, bár tény, ha a megadott mennyiséget felviszem az arcomra akkor azért annak kell egy kis (sok) idő, mire beszívódik, meg úgy egyáltalán, mire felrétegezem az egészet. Ha jól emlékszem egy teáskanálnyit javasolnak felvitelre, ami azért nem kevés, bár van olyan teáskanalam ami laposabb, azzal nem olyan gáz (igen, kipróbáltam...). Tényleg néhány perc elteltével matt és egyenletes bőrfelszínt eredményez, ha megfelelő mennyiségben visszük fel akkor közepesen fed is. Sajnos azonban a szárazabb részeket hajlamos kiemelni, még ha előtte alaposan leradíroztuk is a bőrt, egy könnyed hidratálóval én mindig megágyazok neki. Ami még nekem bevált a használatánál az az - nyilván így talán kisebb a fényvédő ereje is - hogy kevesebbet viszek fel a megadottnál, már érzem mennyiségre amúgy hogy mikor kell megállni vele, és ha beszívódott, már nem ragacsos, akkor fölé megyek még a kedvenc krémpúderemmel. Abban is van egyébként fényvédő, viszont azt egész arcra nem szeretem használni, és színben is közelebb áll hozzám. 


Ugyanis 3 árnyalatban kapható ez a fluid, nekem a legvilágosabb árnyalat van meg belőle, ami most így nyár elején már kicsit világos, de ezeket is nyugodtan lehet keverni, pont úgy ahogy az alapozókat is. Ezt egyébként a sminkes hölgy külön javasolta is, és ha azt nézzük mennyit kell belőle felvinni, akkor tuti elfogy az összes szín, még ha keverjük is, legalább kitart a hűvösebb hónapokra is.


Amit nem mondtam el még róla az az, hogy ez egy fizikai fényvédő, talán ez a legfontosabb tulajdonsága, illett volna ezzel kezdenem, fizikai szűrőket és ásványi pigmenteket tartalmaz. Ennek megfelelően egy alapos felrázással kell kezdeni az alkalmazását, hogy a részecskék rendesen elkeveredjenek és homogén egységet alkossanak a felvitelhez. Nekem az ujjaimmal és ecsettel is ugyan olyan szép lesz a végeredmény, nyilván ha van időm akkor inkább az ecsetet választom, finom mozdulatokkal apránként dolgozom be a bőrömbe, így sokkal lassabb a dolog, viszont sokkal könnyebb a kívánt mennyiséget felvinni. Míg ugye ha az ujjaimmal viszem fel, akkor kiöntöm a felvinni kívánt mennyiséget és körkörös, és finom ütögető mozdulatokkal addig dolgozom, míg már egybeolvad a bőrömmel. Nálam egész napra nem tart ki a matt hatása, de ha félidőben kicsit újrakenjük, vagy púderezzük esetleg még reggel, akkor szép bőrfelszínt adhat egész napra.

Ti milyen fényvédőt használtok az arcotokra?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger