2016. április 20., szerda

Weleda mandulás kézkrém | Teszt



Most hogy végérvényesen itt a tavasz és egyre többet vagyunk kint a friss levegőn (főleg most hogy szüleimnél vagyunk vidéken) egyre vékonyabban öltözünk és elsőként a kezeink, karjaink kapnak a napsütésből és a tavaszi szellőből. Nem tudom ki hogy van vele de nekem borzasztóan ki tudja száritani a szél a kezeimet is, sőt az egész karomat. 


Először is elárulom hogy én ha kézkrémezek akkor tavasszal már nem állok meg a kézfejeknél, hanem az egész karomra viszek fel a krémből, ameddig a felsőruházat engedi. Ha rövid ujjúban vagyok akkor felkarig krémezek, ha már jobb az idő és ujjatlanban lehet lenni akkor egész a vállamig. Hogy miért? Mert a kézkrém általában mindig "kéznél van", ott van a táskában, az éjjeliszekrényen, a komódon, és a fürdőszobapolcon is meg még ki tudja hogy hol. És általában ezt hamarabb kézbe veszem napközben is mint egy testápolót, valahogy én szeretek kézkrémezni, valószinűleg azért, mert a kezeim igénylik is ezt. Mivel nagyobb felületen használom ezeket a termékeket ezért különösen fontos hogy könnyen beszivódó, kenhető legyen, mert elég kellemetlen úgy kint lenni hogy viszi a szél a homokot és az egész karomragadnak a szemcsék. Persze éjszakára jöhetnek a sűrűbb változatok de nappal nálam ez egy fontos kritérium hogy ne érezzem magam krémesnek órákig.


Szerencsére ez a Weleda termék ilyen szempontból pont ideális, könnyű mégis jól hidratáló krém, érzékeny bőrre is ajánlott. A mandula olaj tartalmának köszönhetően nyugtatja az érzékeny, száraz bőrt, igy akár a kirepedezett bőr ápolására is bevethető. Annak ellenére hogy olajos, ez mégsem érezhető vagy látható a bőrön, gyorsan felszívódik, sem ragacsosság sem zsíros fény nem marad utána. Nagyon enyhe mandula illata van, nem az az émelyítően édes mű illat, kicsit olyan mint mikor marcipánnal dolgozik az ember és még kézmosás után is érződik a kezein a marcipán. Ettől mondjuk jól meg is jön a kedvem a nassoláshoz...Egyedül a kiszerelésével nem vagyok kibékülve, ez a tekerős kupak nem a legpraktikusabb, nekem a "felpattintós" tubusok jobban kézre állnak.


Ha felkeltette az érdeklődéseteket akkor az Iparfümériánál 2490 Ft-os áron tudjátok megrendelni ezt az 50 ml-es kiszerelést ITT.


Ti milyen kézkrémet használtok jelenleg? Szoktátok évszakonként váltogatni őket?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger