2016. március 29., kedd

Dr. Organic Snail Gel hidratáló maszk | Teszt



Már régebb óta figyelem milyen trendek terjednek el nálunk a koreai szépségápolásból és ezek közül az egyik a csiga gél felhasználása. Bevallom eléggé "fura", már-már idegen gondolat számomra hogy a csiga nyálka a bőrömre kerüljön, de nemrégiben lehetőségem nyilt kipróbálni egy ilyen maszkot és gondoltam itt az idő, teszek egy próbát vele. 



Először is, amit a termékről tudni kell:
"A tápanyagokban, antioxidánsokban és egyéb jótékony összetevőkben gazdag csigaváladékot erre létrehozott speciális farmokon nyerik ki azzal, hogy finoman megérintik a csigákat. A kozmetikumokban felhasználtcsodálatos, bőrmegújító váladék ugyanis érintésre termelődik, és nem azonos a csiga mozgását elősegítő nyálkával. A speciális csigagél aktív anyagok komplex vegyülete, amely egyedülálló arányban tartalmaz allantoint, fehérjéket, vitaminokat, alfa-hidroxi savakat, kollagént, proteázokat és elasztint is. Ezek az összetevők felelősek a gél bőrmegújító képességéért, amelynek következtében a ráncok elhalványulnak, a hegek és foltok begyógyulnak, a bőr rugalmasabb, hidratált, tiszta, fiatalosabb és üdébb lesz. "



A használatához kaptunk pár jótanácsot is:
- Nagyon fontos, hogy ez egy intenzív, öregedésgátló pakolás, nem használható krémként. Felkenés után 10 percig hagyd hatni, majd távolítsd el, mosd le teljesen!
- Igen magas a természetes hatóanyagtartalma, így hetente csak egyszer ajánlott használni!
- A pakolás nemcsak bioaktív csigagélt, hanem egyéb bioaktív illóolajokat is tartalmaz. Ez utóbbiak pár perc alatt elmúló bőrpírt okozhatnak azoknál, akik egyes illóolajokra érzékenyek. De ez a várt hatást nem befolyásolja.
- Ha valaki konkrétan tudja magáról, hogy allergiás valamelyik természetes illóolajra, az előbb pici bőrfelületen próbálja ki a pakolást, mielőtt használja.


Nos, őszintén megvallva én még sosem voltam allergiás egyetlen krémre, vagy összetevőre sem, most mégis ez történt. A pakolás állaga egyébként egy sűrűbb krémre hasonlit, elég sokat tartalmaz is a kis tasak, szerintem akár két alkalomra is elegendő lehetne mert jó vastagon be tudtam vele fedni az arcom. Az illata már elsőre is nagyon intenziv volt, amint felbontottam megcsapta az orrom az erős illóolaj illat, nekem gyümölcsös, citromos illat jutott róla eszembe. 



Egy picit kinyomtam a kézfejemre egyébként de utólag belegondolva az arcomon is kellett volna bőrpróbát csinálnom, ugyanis felkenés után kb 3 perccel már nagyon égett a bőröm, le kellett mosnom. Utána még vagy fél órát hűtöttem, borogattam az arcom mire javult a helyzet, majd három napig Fenistil géllel kenegettem. 



Nagyon sajnálom hogy nem tudtam érdemben kipróbálni ezt az arcpakolást, pedig érdekelt volna hogy a csigagél tényleg annyira frissiti és kisimitja-e az arcbőrt mint ahogy állitják. Ha esteleg kipróbáljátok mindenképp csináljatok bőrpróbát és irjátok meg hogy nálatok bevált-e ez a maszk.

Ti próbáltatok már csigagéles termékeket?

5 megjegyzés:

Kláresz írta...

Nekem a nappali krém is hasonlót okozott, a kétharmadát el is ajándékoztam. :(

Anett írta...

barking Blondie: nagyon sajnálom hogy Te is igy jártál. Más csigagéles terméket esetleg próbáltál már?

Kláresz írta...

Anett, még nem, de ezek után nem is fogok. Eleve nem voltam oda az illatért, hosszútávon pedig nem hidratált eléggé, + ez a pirosodás... túl drága ahhoz, hogy kísérletezgessek. :)

Névtelen írta...

A Dr.organic termékekkel én is jártam már így. Egyik bejön, a másiktól pedig sajnos ugyanilyen piros lesz az arcom, és éget is :/ . Például az Aloe Vera géljük csinálta ezt :/ . A csigás termékekről bármi jót halok egyébként nem merem kipróbálni. Sajnos a csiga az egyik állat, amitől undorodok :/ , és nem sokat segít, ha kis csiguszokat nyomnak a csomagolásokra.

Snöcy írta...

Sajnos én is pont így jártam.... pedig sok jót hallottam előtte róla....

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger