2016. március 15., kedd

Állatkert a fürdőszobánkban | #lifewithbaby 7.

A fürdésre/fürdetésre mindig is úgy tekintettem mint egy sikersztorira, legalább ez az egy jól és gördülékenyen ment már az elejétől fogva. Azt kell hogy mondjam az idő előrehaladtával azért ez a helyzet is "fokozódik"...

A babaúszás elkezdésével új dimenzióba léptünk a pancsolás terén, azt már tudtuk elejétől fogva hogy Szofi egy kis vizicsibe, nagyon szeret fürödni, és az úszásoktatással is hamar megbarátkozott. Eleinte ugyan furcsállta hogy különböző feladatok vannak és a kis testét ide-oda lóbáljuk a vizben de hamar ráérzett az ízére. Persze az is hozzájárult szerintem a lelkesedéshez hogy sok más babával együtt huncutkodhat, sokszor észreveszem hogy figyeli a többieket hogyan csinálják és egy idő után ő maga is átveszi azokat a mozdulatokat, mint például mikor apa feldobja a magasba ő pedig felnyújtja a levegőbe a kezét - ezt a repülő mozdulatot egy nagyobb babától leste el. Néha este a fürdőkádban is próbálna néhány gyakorlatot véghezvinni aminek én nem nagyon örülök és inkább gyorsan teledobálom a kádat fürdőjátékokkal. Mostanság ez az esti rituálé eltart minimum fél órát és elég nagy balhé kiséretében tudom csak kivenni a fürdővizből.

A vizben töltött percek számának növekedésével egyenes arányban nőtt a testápolásra forditott időnk is, otthon is igénybe veszi a kis baba bőrt a kemény viz, nem beszélve az uszoda klóros vizéről. Nemrégiben kaptunk kipróbálásra egy cuki natúr babaápoló csomagot, telis-tele mindennel ami egy baba bőrének ápolásához, tisztitásához kellhet. Ez a termékcsalád a Babyzoo névre hallgat és azt kell tudni róla hogy speciálisan babáknak lett kifejlesztve, nem tartalmaznak mesterséges szinezéket és kőolajszármazékot. Ráadásul magyar termékekről van szó, ami külön büszkeség, jó hogy itthon is születnek ilyen szuper termékek. Amit még tudni kell róluk hogy ezek a termékek egyedi, kellemes púder illatot kaptak ami teljesen allergén mentes, én amúgy is először mindent magamon próbálok ki, aztán egy kis bőrfelületen Szofin és ha nem történt semmi allergiás reakció akkor mehet az egész testre. Szerencsére itt nem volt ilyen gond úgyhogy belevetettük magunkat a bébiállatkertbe!

Ugyanis a "legjobbat" még nem mondtam, a termékek csomagolásán cuki kis állatok vannak, mindegyikük nevet is kapott, igy simán bevethetőek játéknak is akár fürdés vagy pelenkázás során is. Én általában valami sztorit találok ki és miközben küzdök a pelenkacserével elmesélem hogy Lulu például éppen a játszótérre készül és ha mi is gyorsan felöltöznénk akkor mehetnénk vele hintázni :)

Ugyanis Lulu a popsikrém kis pandája, az ártatlan szemeivel pont úgy néz mint ahogy Szofi szokott mikor egy mozdulattal kirántja maga alól a tiszta pelust és úgy elhajitja hogy meg se találom.

A termékcsaládban ez az öt kis állatka szerepel:

  • Lulu - mint a babapopsikrém felelős kis panda
  • Zibo - a babaolaj tigrise
  • Bambo - a testápoló zebrája
  • Pimpi - a hintőporfelelős zsiráf
  • Klug - a pancsolótárs viziló
Minden termékre igaz hogy nagyon kellemes, púderes illata van aminek én speciel örülök, mivel az allergiateszten simán átment igy semmi gond vele részünkről. A nagy kedvencem a fürdető és sampon lett, először is mert multifunkciós és hajra is alkalmazható, másrészt mert könnyű használni: csak feloldok egy keveset a fürdővizben és már lehet is pancsolni. Én ezzel szoktam megmosni a kezét is játszóterezés után, talán ilyen szempontból a pumpás adagoló jobb lenne, vagy esetleg egy külön kézmosásra használható folyékony szappan. Ugyanis most már kezdem rászoktatni arra ha hazaérünk valahonnan akkor kezet kell mosni. A testápoló többször is előkerül egy héten, szeretem hogy könnyen siklik a bőrön és hamar beszivódik, nem kell várni az öltözéssel, nem tapad a bőrhöz a ruha, nagyon jól hidratál. Amit még észrevettem ennél a terméknél hogy Szofinak is nagyon bejön, ugyanis egyből elkezdi rágni a lábát és a kézfejét ahogy bekrémeztem :) A popsikrém szupergazdaságosnak bizonyult, ugyanis napi használat mellett is alig érzem hogy bármi is fogyott volna a tubusból ugyanis egy kis borsónyi mennyiség is bőven elég, nagyon könnyed formula, könnyű eloszlatni a bőrön. Jól ápol és nem volt gondunk a pirososdással sem. A babaolajat általában az úszás után szoktam bevetni, néhányat cseppentek a kezembe és átsimitom vele az egész testét, mert a medence után olyan a bőre mint a smirgli, nagyon érezhető rajta hogy ki van száradva, igy gyorssegélyként nagyon jól jön egy kis babaolajozás. Ja, és bevallom magamra is szoktam belőle kenni, gyantázás/epilálás után szépen nyugtatja az irritált bőrt. A hintőport viszont még nem próbáltam élesben, én ugyanis csak nyáron használtam mikor a melegtől kipöttyösödött a bőre, szóval a meleg idő beálltáig most őt pihenőre fogtam.

A termékekről az alábbi linkeken tovább tájékozódhattok, illetve a webshop is már elindult!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger