2013. november 12., kedd

Mire jó a csokis maszk?

Nem tudom. Mire végigolvastam egy halom fórumbejegyzést és posztot, arra a következtetésre jutottam hogy gyakorlatilag bármire. Annyi helyen írnak róla annyi félét hogy csak na, de mint tudjuk, ha valami mindenre jó, akkor lényegében semmire - pont ezért akartam én is kipróbálni!
 Miért jó a csoki a bőrnek?
  • kakaóbabból készül
  • antioxidánsokat és polifenolt tartalmaz
  • egészséges kakaóvajat is találsz benne, és más jótékony zsírokat is, melyek gyulladáscsökkentő hatásúak, és táplálják a bőrt
Sokan a problémás/pattanásos bőr kezelésére használják, erről nem tudok nyilatkozni mert nincs ilyen problémám én a tápláló hatása miatt választottam.
Ceano Skin care maszk arcra és testre
Az első dolog ami meglepetést okozott nekem ebben a maszkban az az állaga volt. Elég kemény (pedig attól féltem hogy majd folyékony lesz és biztos kiborítom a tégelyből...) ezért jó erősen bele kellett nyúlnom hogy kivegyek belőle. Rövid körműek előnyben :) illetve jól jöhet hozzá egy olyan kis kanalazó izé, ha nem akarjuk hogy a körmünk alá ragadjon. A második meglepetés akkor ért mikor elkezdtem felvinni, ugyanis a bőröm melegétől szinte azonnal olajossá, könnyen kenhetővé vált. Ezért nagyon kevés mennyiség elég lett az arcomra. A fenti képen látszik is hogy első használattal épp egy kis ujjnyi fogyott belőle, a közeli képen pedig látható mennyire olajos lett az állaga. Az illata fantasztikus szerintem ezt mondanom sem kell, csokiimádóknak kész téboly!
A hatása...
Miután kijózanodtam a csokiillatból pont el is telt 20 perc és első körben letöröltem egy kozmetikai kendővel, majd langyos vízzel lemostam az arcom (ahogy a csomagoláson is szerepel). Szépen eltüntette a pirosságot az orcákról és egységes bőrfelszínt adott. A bőröm nagyon puha (és persze illatos) lett utána, olyannyira hidratálta hogy még reggel sem igényelte az arcom a hidratáló krémet. Már látom hogy a csípős hideg, téli szeles időjárásban mennyire fogom majd imádni ezt a maszkot! Nem utolsó sorban relaxációhoz sem utolsó, elnyúlni egy kád forró vízben és élvezni a csoki illatát! Egyébként könnyű volt maradéktalanul eltávolítani a bőrről, pedig azt hittem az olajos érzet majd sokáig megmarad, de nem, szóval nem maradt utána zsírosan fénylő bőr, ettől nem kell tartani :) Nem tudom pattanásos bőrrel mit kezdene, rajtam épp nem volt egy sem, így erről nem nyilatkozom, viszont a száraz területeket szépen megszüntette. Mivel benne van a nevében hogy testre is használható így kipróbáltam dekoltázson is, végül is ott sem hátrány az extra ápolás - szintén selymes puha bőr maradt utána. Télen pedig szerintem a kézfejemre is használni fogom, mert nekem extrán képesek kiszáradni a kezeim a hidegben, olyankor nagyon feszül és ég a bőröm, szerintem erre is nagyon jó megoldás lesz ez a maszk.

Elérhetőség...
Az Iparfüméria webshopjából rendeltem, ahol a Ceano márkának sok más bőrápoló terméke is megtalálható.

Ti próbáltatok már csokis maszkot?


Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

3 megjegyzés:

Unknown írta...

dejóó! :) én EDDIG a percig mindig óckodtam a csokis testvajaktól..amit te is írtál, azt gondoltam, hogy semmire sem jó, csak csoki illatú és ennyi! :D de most elgondolkodtatott a dolog! :)

Gabica írta...

Én a Müllerből szoktam venni kis tasakos csokis maszkot és imádom! :)
Itt írtam is róla:
http://beautylamourblog.blogspot.hu/2013/01/csokis-arcmaszk.html

Anett írta...

Gabriella: azért én mint csokiimádó bevallom, az illata sem utolsó szempont :)

Gabica: tök jó hogy ilyen tasakos kiszerelésben van csokis, így könnyebb kipróbálni :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger