2013. november 5., kedd

Esti arcápolási rutinom + VIDEÓ!

A videó már pár napja fent van Youtube-on és most végre sikerült összehoznom hozzá egy kis szöveges kíséretet is. Aki mégis videó formájában nézné meg mit és hogyan csinálok az arctisztítás terén este, annak belinkelem lent a videót.
Igazából most ennyi terméket használok esténként hogy megszabadítsam az arcom (szemem is beleértve) a sminktől és a szennyeződésektől. Annyira nem sok termék szerintem és igazából három funkcióra lehet bontani a termékeket:
  1. smink eltávolítás
  2. tisztítás
  3. hidratálás
Ha a termékek változnak is, ez a három lépés mindig állandó nálam.
A szemfesték eltávolítására jelenleg a Garnier Soothing eye make-up remover folyadékát használom. Ezek a vizes állagú lemosók jobban beváltak nálam mint a krémes társaik, ezek után nem kell külön lemosnom a szememről a ragacsos érzést, már önmagukban is friss érzetet hagynak a bőrön. Szépen eltávolítja egyébként a zselés tust is, de annyira nem hatékony mint egy micellás víz, így valószínűleg fogok keresni egy olcsó de jó micellás vizet, és ha meglesz kitartok mellette (vagy nem). Az arcom többi részéről a sminket általában valamilyen tonikkal vagy lemosóval távolítom el. Lemosó alatt a vattakorongra önthető és azzal törölhető állagú termékekre gondolok :) Jelenleg a Clinique clarifying lotion nevű tonikját használom ami mini méretben van meg nekem. Annyira nem szeretem a Clinique tonikjait hogy kitartsak mellette de ezt a pici méretet nem nehéz elfogyasztani, lehet majd írok róla részletesebben mert egy három részes szett része.
Ez után jön a tisztítás rész. Az arcom át szoktam mosni egy radírozós termékkel, ami jelenleg a Clean&clear morning energy tisztítója. Szeretem benne hogy jó nagy szemcséket tartalmaz, amik meglepően puhák :) igen tényleg! Pedig azt hinné az ember hogy karmolnak, de nem annyira, emellett persze apró szemcséi is vannak, szóval szépen tisztít.
Végül nem marad más hátra mint a hidratálás. Jelenleg erre a célra három terméket használok. Először is a Vichy termálvizes arcpermetét amit még nyáron használtam előszeretettel, de így a hidegebb időszakban is jó szolgálatot tesz. Egy keveset permetezek az arcomra, így kevesebb krémre van szüksége az arcomnak és azt a keveset könnyebb is eldolgozni. Arckrémnek jelenleg a Vichy Idéaliat használom reggel és este is, általában egyébként nem szoktam külön éjszakai krémet használni. Vagyis reggelente nem mindig ezt veszem elő, ugyanis van egy csomó termékmintám mindenféle arckrémekből és azokból is szoktam próbálgatni :) Majd a hidratálás utolsó lépéseként valamilyen ránctalanító készítményt használok, ami jelen pillanatban még az Artemis skin supremes szem és szájkörnyék ápolója.
Ennyi lenne a mindennapos esti arcápolási rutinom, ha picit tágabban értelmeznénk a témát akkor ide sorolhatnám az arcpakolásokat meg pattanás kezelő szérumokat stb. de azokról egyszer majd inkább külön írok, amúgy is eseti jelleggel használom őket és nem minden este.

Ha valaki megnézné magát a procedúrát is íme a videó :)

Nálatok milyen lépésekből áll az esti arcápolás?


Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger