2012. július 7., szombat

The Assymetric dress

Igen, engem is elért az aszimmetrikus láz. Nem tudom ki hogy van vele de szerintem nagyon különleges ez a fajta szabásvonal, tetszik hogy a legegyszerűbb ruhát is különlegessé teszi anélkül, hogy bármilyen motívummal is rontana az egyszerűségen. A problémám pont itt kezdődik, ugyanis a héten voltam nézelődni sokfelé, de sehol nem találtam olyan aszimmetrikus ruhát ami inkább a csinos kategóriába sorolódna mintsem a laza/nyárias/fiatalosba. Amiket találtam azok általában neon vagy pasztell színűek voltak, jelentem a fagyizöld nem áll jól nekem. Voltak még virágosak, pamutból készült inkább strandruhák, túl díszesek és még sorolhatnám azokat a jelzőket amik nálam kiesnek.

És akkor jöjjenek azok a tulajdonságok, amiket keresek egy ilyen ruhában:
- lehetőleg egyszínű és a visszafogottabb színkategóriák közül legyen, például fekete, fehér, sötétkék
- ne legyen rakottas hanem egyenes szabásvonallal rendelkezzen
- ne legyen átlátszó, sem túl kivágott és a háta is legyen "normálisan zárt"
- pántnélküli kizárva.

Természetesen a boltokban való kutakodás után körülnéztem azért a neten is, mert kezdtem azt hinni hogy a fenti paramétereknek megfelelő ruha csak a képzeletemben létezik. Szerencsére ez nem így van, bár eltartott egy ideig amíg megtaláltam ezeket a csinos darabokat.

A kedvencem ez a fehér, viszonylag egyenes szabású szoknya, melynek felső része szűkebb és mintáját tekintve csipkére hasonlít. Azért is nagyon tetszik hogy van hozzá öv, így a derekat is lehet vele hangsúlyozni, így nem fog "hálóing" hatást kelteni. Ugyanez a fazon fekete-fehérben is szuper!
Szorosan holtversenyben áll az előbbivel ez a fekete, V kivágású teljesen egyszerű fekete ruhácska, arany övvel. Pontosan annyi minimális extrát tartalmaz, amennyi nekem elég is lenne. Talán őt tudnám a leginkább kihasználni, akár ősszel és tavasszal is hordható lenne egy vékony harisnyával.
A következő egy igen elegáns darab, a különleges kivágás és az azt körülvevő minta különlegessé teszi ezt a ruhát. Nyaklánc biztos nem kellene hozzá, maximum egy szép fülbevaló.

És ha már itt tartunk, egy ilyen szandit is el tudnék képzelni a ruhákhoz! Szerintem a második képen is ez van a modell lábán :)
 

Ti mit gondoltok az aszimmetrikus ruhákról/szoknyákról? Felvennétek, esetleg már be is szereztetek pár darabot belőlük? Esetleg láttatok már valamely üzletben a fenti paramétereknek megfelelő ruhákat?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger