2012. március 12., hétfő

NYX Jumbo Eye Pencil ceruzák - hogyan használom?

Volt már egy hasonló poszt a blogon ami arról szólt hogy milyen krémes alapokat szoktam használni pigmentek illetve szemfestékek alá. Ez most annyiban lesz más hogy megpróbálom összefoglalni hogyan/milyen technikával viszem fel a szemhéjamra ezt az "alapot". Azért idézőjelben, mert igazi szemhéjalapozót mindig használok alá, nekem anélkül nem működik a dolog.
Milk, Iced mocha, Hot pink

Én kedvelem ezt a ceruza kivitelt, de láttam már olyan videót ahol kiolvasztották a festéket egy kis műanyag tégelybe és úgy használták mint egy paint pot-ot. Én maradtam a ceruza formánál, szerintem így gyorsabb vele dolgozni és kényelmesebb is nekem, két-három vonalkát húzok a szemhéjamra majd ezt eldolgozom és kész is a művelet.
Milk és Iced mocha
Gyakran használok egyszerre két színt, ami jellemzően a Milk árnyalat a szemzugban és egy színes a mozgó szemhéjra. Ez látszik a fenti képen is.

Az eldolgozáshoz/összedolgozáshoz általában az ujjam használom, ritkább esetben egy korrektor ecsetet szoktam bevetni e célra. Az ecset előnye az lehet hogy a két oldalával a két színt könnyebb elkülönítve kezelni és nem teljesen egybemosni őket. Illetve az ecseten maradt festéket az alsó szempillák alá is könnyen fel tudjuk tenni.

Én ezt az ecsetet használom
És így néz ki nálam az eldolgozás után


Ha sikerült szép egyenletesen eloszlatni a szemhéjon és kicsit a mélyítő vonalban is akkor jöhet a szemhéjpúder, amit semmiképp ne "satírozzunk" a szemünkön hanem feltapogató mozdulatokkal vigyünk fel, hogy a festék jól beletapadjon ebbe az előkészített színes alapba.

A fehér a képeken is látszik, hogy más textúrájú mint a barna ceruza. Ő sokkal tömörebb, krémesebb és így kicsit nehezebb is eloszlatni, viszont cserébe szépen élénkíti a színeket. A barna pedig ad egy kis fényt a szemhéjpúdereknek, mivel nem olyan matt mint a fehér.

5 megjegyzés:

Aviana Rahl írta...

Nagyon jó!! Tetszik, ahogy leírtad! És a kedvencem: "nekem anélkül nem működik a dolog." Ez nagyon édes volt :P

Anett írta...

Evelin: köszi! Így most hogy újra elolvastam, tényleg ...khm...érdekes :)

Thündérke írta...

Neked nem fogynak gyorsan? Csak mert az Avonnak a szemhéjszínező cerkáját használom én is sokszor alapnak, mert olyan szép színeket varázsol , de olyan gyorsan fogy :(.

Anett írta...

Thündérke: nem fogynak gyorsan :) Megnéztem a kedvedért, a Milk-et rendeltem először, 2011.03.11-én és szinte napi szinten használom ezt a ceruzát, alig kellett hegyezni. Ha a rózsaszínhez hasonlítod - amit kb 2x hegyeztem eddig - láthatod a "fogyást". Szóval egy év alatt 1 centit ha fogyott :)

Monic írta...

Nagyon örülök ennek a bejegyzésnek, mert ezeket a szemcerkákat régóta nézegetem e-bayen, de nemigazán tudtam elképzelni, hogyan működnek, mennyire fednek stb. Most elgondolkodtam egy kis shoppingon... :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger