2024. május 7., kedd

Kék-fehér az örök klasszikus! - színek és minták a tavaszi ruhatáramban


Sziasztok! Végérvényesen itt a tavasz, elővehetjük a színesebb ruháinkat! Bár én télen is kedvelem a vidámabb ruhadarabokat, de tény, hogy én is inkább a szürke - fekete vonalon mozgok az öltözködés terén.  Pedig imádom a harsány színeket és a csodaszép motívumokat is, így mikor most elővettem a tavaszi outfiteket el is csodálkoztam mennyire változatos és színes a ruhatáram. Persze mindig van mit fejleszteni, kiegészíteni rajta, amit már meg is tettem ebben a szezonban. A mai bejegyzésben a kedvenc színpárosításomról lesz szó, ami nem más mint a kék és a fehér, illetve hogy ezt a két színt hogyan szoktam viselni.



A klasszikus

Nincs is klasszikusabb és időtállóbb ruhadarab, mint a farmer! Az örök kedvencünk idén még több színben és fazonban jelentkezik, így tényleg mindenki megtalálhatja a számára legelőnyösebb verziót. Egy (vagy két) jó alapdarabbal az outfitek végtelen verzióját tudjuk előállítani. Tényleg igaz rá, hogy sportosan, elegánsan, nőiesen szóval bárhogy viselhető. Mindössze néhány kiegészítő kell hozzá a különböző alkalmakra és már kész is vagyunk az alkalomhoz illő megjelenéssel. Idén több fazont is szeretnék kipróbálni - eddig szinte csak skinny típust hordtam - kedvet kaptam a lazább stílushoz is, ami picit bővebb, lengébb. Ezekből is végtelen számú változat kapható, a mom stílustól kezdve a boyfriend-ig, széles a kínálat. Elsőként egy hagyományos darabot választottam a Bonprix kínálatából, ez egy sima egyenes szárú farmer, közepesen magas derékkal, hagyományos farmerkék árnyalatban. Semmi koptatás, szaggatás vagy szegecs, csak és kizárólag színtiszta jeans érzés! Ahogy a bejegyzés címéből is láthatod, a kék-fehér színpárosítás az én nagy kedvencem, különösen tavasszal és nyáron. Nem kifejezetten a matrózos kivitelre gondolok, de persze jöhetnek a csíkok is. Ha nem kedveled a rikító fehéret, akkor nyugodtan válassz helyette törtfehér, vagy halvány krém színű felsőt.



A vidám és bohókás

A kék és a fehér bármilyen mintával remek párost alkot, legyen az akár egy virágos vagy nonfiguratív motívum. Ebben is olyan vagyok, hogy vannak kedvenceim, de nem zárok ki semmilyen variációt, ezért van több ilyen ruhadarabom is. A legújabb kedvencem a Bonprix kínálatából ez az egyberuha, ami nekem kicsit olyan "görögös" érzetet kelt ezzel a mintával. Amúgy is szeretem az ilyen ruhákat, mert nem kell azon gondolkodnom, hogy mit mivel vegyek fel, hiszen ezesetben a felsőt és az alsót is egyszerre megkapom, és tuti illenek is egymáshoz. Praktikus nagyon a rohanós hétköznapokon. Az anyaga nagyon kellemes puha, tökéletes tavaszi darab, mert nem az a szinte átlátszó selyem, amit nyáron is alig tudsz elviselni magadon. Rétegezésre is tökéletes, vékony harisnyával is viseltem már, ez esetben egy farmerkabátot és egy fehér kendőt is vettem még fel a hűvös reggeleken. Van hozzá egy kék textil öv, a ruha saját anyagából. Ezt van hogy nem veszem fel, így egységesebb az összhatás, még annak ellenére is, hogy derékban van egy kis gumis behúzás. De övvel is nagyon cuki!




Színt színnel, vagy önmagában

Én nagyon kedvelem azokat az összeállításokat is, amikor csak az adott színen belül válogatunk össze darabokat. Tehát csak kékbe, vagy csak fehérbe öltözünk. Ez is ízlés kérdése természetesen, van, aki nem bírja a monokróm szetteket, még akkor sem, ha árnyalatnyi eltérés van a ruhadarabok között. Nekem tetszik, és tud nagyon izgalmas is lenni, például amikor egy halvány kék felsőhöz egy királykék nadrágot választunk, a kiegészítőink pedig egészen sötétkékek. Fehérrel is lehet ugyan így játszani, itt talán arra érdemes figyelni, hogy a meleg fehér és a hideg fehér nem feltétlen mutatnak jól együtt, bár van akinek ez is belefér. Ezeknél a szetteknél talán arra érdemes figyelni, hogy vagy a kiegészítőink legyenek egyforma árnyalatúak, vagy pont azok legyenek extrán különlegesek valamilyen szempontból. Ezzel megteremthető az a harmónia, amit egy jól megtervezett outfittől elvárhatunk.

Neked melyik a kedvenc kék-fehér összeállításod?

Anett

* a bejegyzés a Bonprix webáruházzal együttműködésben készült.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger