2023. január 28., szombat

Hogyan alakíts ki egy jó és tartható arcápolási rutint?

 

Sziasztok. Ma az egyik kedvenc témámról szeretnék írni, ami nem más mint az arcápolási rutin, és annak kialakítása. Első ránézésre könnyűnek tűnik a téma, de rengeteg butatója van, nem lehet elintézni "egy jó arckrém kell és kész" felkiáltással, mert ennél jóval összetettebb dologról van szó. Ha érdekel, hogy én hogyan alakítottam ki azt az arcápolási rutint, ami nekem a legkényelmesebb és leghatékonyabb, akkor olvass tovább!



Milyen lépésekből álljon?

Az arcápolási rutin nem csak a krémezésből áll, sőt, nem szabad, hogy csak abból álljon! Hiszen minden ott kezdődik, hogy a bőrünknek tiszának kell lenni, mielőtt bármit felviszünk rá. Így az első és legfontosabb lépés az arctisztítás. Ma már rengeteg féle szuper arctisztító közül válogathatunk, véleményem szerint ezekkel sokkal kíméletesebben lehet megtisztítani az arcunkat mint mondjuk egy sima tusfürdővel. A tisztítást tehát nem éri meg és nem is szabad elhagyni. Nálam kétféle "tisztító rutin" létezik, az első, amikor sminket is viselek, ilyenkor sminkeltávolító terméket választok első körben, ami lehet például micellás víz. Ez lényegében egy olyan vízszerű tisztító, mely nagyon könnyed, és a benne található micellás részecskék magukhoz tapasztják a sminket, és ezért nagyon-nagyon hatékony! Szerencsére ezeknek a termékeknek is számtalan változata van már, így zsíros bőrre, érzékeny bőrre vagy épp illatmentes változatot keresünk biztosan találunk is! Amit sokan nem tudnak, vagy elfelejtenek az az, hogy a micellás vizet is le kell mosni az arcról, melyhez használhatunk például egy gyengéd arctisztító habot, vagy gélt, és ha még fokozni szeretnénk a hatást, akár egy szupermodern kütyüt is bevethetünk ebben a lépésben. Nekem egy sima szilikon sörtés kis lapom van csak, de meg kell hagyni szuper érzés vele arcot tisztítani, így képzelem milyen jó lehet egy high-tech eszközzel, ami mindent is tud.


Második kötelező lépés a hidratálás, számomra az a nap fénypontja és egyben lezárása is, mikor felviszek egy kellemes kis krémet az arcomra és szépen eldolgozom raja. Ezzel szerintem el is árultam, hogy én az esti rutin részeként szoktam hidratálót használni, ezért mindig olyan terméket választok, melynek nagyon jók az összetevői, így másnap nincs szükségem már plusz krémek felvitelére. Nálam a kedvelt összetevők listáján szerepel a hyaluronsav, egyszerűen mennyei, amit a bőrömmel tesz, hosszú távon feltölti nedvességgel és puhává varázsolja. Másik nagy kedvenc a C-vitamin, amitől ragyogóbb tónusú lesz a bőr. Nagyon sokáig minezekre egyetlen krémet használtam, aztán valahogy úgy éreztem az idő előrehaladtával, hogy a bőrömnek többre van szüksége. A "sima" arckrémek egy részét nem kifejezetten ajánlják szemkörnyékre például, ezért erre az érzékeny területre elkezdtem külön szemránckrémet alkalmazni. Ma már tudom, hogy a szemkörnyék bőrére kell talán a leginkább vigyázni, mert nagyon sérülékeny, és az idő vas foga is nagyon meglátszik rajta, ezért megéri beruházni egy jó szemkörnyékápolóra. Az én kedvencem az Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex, melyből egy kis kiszerelés is hosszú hetekig elég, koncentrált formulájának köszönhetően nagyon keveset kell belőle felvinni és úgy is hatékony lesz. Több fronton is támogatja a szemkörnyék bőrét, nem csak hidratál, de a duzzanatokkal is elbánik, enyhíti a szem alatti karikákat, és a ráncok kialakulását is gátolja.




Jöhetnek az extrák!

Ha megvoltunk a tisztítással és a hidratálással, ami nálam a két alap lépés esténként, akkor ahogy időnk és kedvünk engedi lehet ezt a rutint bővíteni. Aki régebb óta olvassa az írásaim, esetleg nézi a videóim az biztosan tudja, hogy nálam rendszeres használatban vannak az úgynevezett fátyolmaszkok. Ezek olyan textil maszkok melyek át vannak itatva bőven valamilyen szérummal, és 15-20 percig fent kell őket hagyni az arcon, ez idő alatt a bőrünk jól megszívja magát a hatóanyagokkal és akár több napon keresztül is élvezhetjük a hidratált bőr érzését.

Másik kedvencem az arctonik, melyet leginkább nyáron szeretek használni mikor zsírosabb a bőröm. Ez nagyon jól szabályozza a faggyútermelést, a tisztítás után használom, ami ilyenkor lehet akár micellás víz vagy valami habzó csodalemosó is.

A harmadik "extra" amit ajánlani tudok mindenkinek, hogy próbáljon ki, az nem más mint a hámlasztó. Ezzel én is csak néhány hónapja barátkoztam meg, ugyanis elsőre nagyon mellényúltam és olyan típust választottam, ami nem az én bőrömnek megfelelő, így kellemetlen volt használni és a hatásával sem voltam elégedett. De amióta egy könnyedebb AHA savas hámlasztót használok megváltozott minden, szinte várom hogy eljöjjön az a nap, mikor felvihetem (egy héten egyszer használom, de ezt egyébként lehetne sűrűbben is, mert tényleg nagyon kíméletes). A bőröm megújul tőle, egyenletes és üdébb lesz.

Megéri tehát kitapasztalni, mi a számodra legmegfelelőbb rutin, és elsőként csak az alapokkal kezdeni, ugyanis ha megvan egy jó alap, arra könnyebb építkezni, és megtoldani némi extrával.

Ti milyen arcápolókat használtok?
Anett



* ez a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger