2020. szeptember 21., hétfő

A rózsavíz az új szuperkozmetikum! - Ezt kend magadra, az instant ragyogásért!

 

A rózsavíz jelenléte a szépségápolásban nem egy újkeletű dolog, viszont az utóbbi években lett kiemelkedően kedvelt összetevő, ha kozmetikumokról van szó. Azon belül is talán az arcápolásban használják előszeretettel, bár - szerintem szerencsére - már bőven akadnak a piacon testápolási termékek is ezzel a remek összetevővel. Nézzük meg miért jó, miért szeretjük ennyire a rózsavizet magunkra kenni.



Mi is az a rózsavíz?

A rózsa erős antioxidáns tartalmának köszönhetően hatékonyan száll szembe a szabadgyökök bőrbe jutásával és támogatja az új bőrsejtek növekedését. Megakadályozza a bőr idő előtt öregedését, felfrissíti a fáradt bőrt, üdévé és ragyogóvá varázsolja a fakó arcbőrünket. A rózsavíz a rózsaolaj készítésekor keletkezik, mikor a szirmokból kipréselik, majd a szirom-maradványokból desztillálás révén nyerik ki a rózsavizet. Tehát egy teljesen természetes összetevőről van szó, amit aztán arcpermetként, arctonikként vagy valamely más kozmetikum összetevőjeként hasznosítanak. A rózsavíz gyulladáscsökkentő hatású, nagyon jól hidratál és nem mellesleg kellemes rózsa illattal kényezteti az orrunkat is!


Hol és mire használjuk?


Talán a legelterjedtebb felhasználási módja a rózsavíz arcra való alkalmazása, és bevallom, nekem is ez a kedvenc felhasználási módom. Arcon alkalmazva nem csak a gyulladáscsökkentő és hidratáló hatását tudjuk kihasználni, hanem az antioxidáns hatását is élvezhetjük, aminek köszönhetően segít lassítani a bőr öregedését, és késleltetni az első apró ráncok megjelenését. Ha esetleg már vannak ráncaink, akkor is bátran válasszunk rózsavizes készítményeket, mert enyhén összehúzó hatása is van, ezzel tonizálja, feszesíti a bőrt. Ahogy fentebb már írtam, az én kedvenc rózsás termékeim arcápolók mind, ezekből hoztam most egy válogatást, és röviden összefoglalom, hogy miért is szerettem őket annyira.


Arcpermet


Nem csak nyáron vehetjük hasznát egy jó arcpermetnek, hanem egész évben. Elsődlegesen tényleg az a legjobb benne, hogy instant felfrissíti a bőrt, akár a város közepén is előkaphatjuk a táskánkból egy izzasztó napon, és frissítő "arcmosásban" lehet részünk. De például reggelente is bevethetjük ezt a frissítő hatását a reggeli kávé mellé, egy-két pumpálásnyi rózsavíz az arcunkra igazán pezsdítően tud hatni. Én nagyon szeretem este is használni egy tömörebb, zsírosabb arckrém társaként, mert együtt alkalmazva sokkal egyenletesebben tudom felvinni az éjszakai krémeket. A Saloos Floral Water rózsavíz például egy nagyon pénztárcabarát termék, ha most szeretnéd elkezdeni az ismerkedést a rózsás termékekkel.




Kézkrém


Nem kell mondanom, a kezünk a második helyen áll az igénybevétel tekintetében, egész nap "amortizáljuk", főleg mostanság, amikor a kézfertőtlenítés már a mindennapjaink része lett. Ráadásul a ráncosodás és az öregedés első jelei is itt jelennek meg legintenzívebben az arcunk után, így hát nem árt, ha különös figyelmet fordítunk a kézfejünk ápolására is. Itt is jó szolgálatot tesz a rózsavíz, legyen mindig a táskánkban, vagy a kezünk ügyében például egy jó, rózsavizes kézkrém, amely könnyen beszívódik, nem hagy maga után ragacsos érzete, és még kellemes illatú is lesz tőle a kezünk. Az én tippem a Spiritime Flower Time kis tubusos kézkréme, ami abszolút táskabarát, és kellemes illatával azonnal elvarázsol.



Ti szeretitek a rózsát?

Anett



* a poszt a Notino-val együttműködésben készült

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger