2019. május 23., csütörtök

Ragyogó arcbőr és smink pár lépésben!


Sziasztok! Ma a ragyogó arcbőrről és egy hozzá passzoló könnyű sminkről lesz szó, ami akár a Cannes-i filmfesztiválon is megállná a helyét. A L'Oreal 22 éve hivatalos partnere ennek a fesztiválnak és idén készítettek ehhez egy külön kollekciót is, amiben nem csak sminktermékek hanem arcápoló termékek is helyet kaptak. Mert ugye a szép smink alapja a gondos arcápolás! De akkor vágjunk is bele!


 Szerencsére ma már a vörös szőnyegen is egyre kedveltebb a naturális vonal a sminkek terén, így ha az arcbőrünk rendben van, akkor már csak egy ütős rúzs és egy szempillaspirál is elegendő, hogy ragyogjunk akár a hétköznapokban is. Nálam ez a vonal a nyerő amúgy is, mert szeretem az arcápolásra helyezni a hangsúlyt a sminkelés helyett, és nagyon szeretem a feltűnőbb rúzsokat is, a szempillaspirál pedig alapkellék.


A készülődést tehát az arctisztítással kezdtem, amihez a L'Oreal Smooth Sugars Clearing scrub arcradírt használtam, ami a mitesszerek nagy ellensége. A cukornak köszönhetően nagyon gyengéden tisztít, nem karcol, lemosáskor a finom cukorszemcsék hamar feloldódnak. Nem mellesleg mennyei kiwi illata van, ami a bőrön is megmarad, és extra frissességet ad a nap hátra lévő részére. 


Második lépésként jöhet a hidratálás, amihez a L'Oreal Hydra Genius arcápolót használtam, abból is a normál - kombinált bőrre valót. Ezt egyébként már hetek óta használom, így bátran kijelenthetem, hogy ez egy igazi nyári, frissítő arcravaló, remek hidratáló hatással, amit az aloe verának és a hyaluronsavnak köszönhet. Az illata elsőre ugyan kicsit zavart, nekem túl "zöld" és sokáig érezhető is a bőrön, de hozzá lehet szokni, és nyáron talán az orromnak is jobban esik majd ez a fajta orrbamászó frissesség. Reggel és este javasolt használni, és én is így teszek vele, egyáltalán nem nehezíti el a bőrt, hamar beszívódik és már kezdődhet is a sminkelés!


A kollekcióban két rúzs van, L’Oréal Paris Limited Edition Cannes 2019 Color Riche néven futó kollekció vörös rúzsa a 357 Red Carpet nevet kapta, hidratálja és ápolja az ajkakat, öröm felkenni és viselni, a rajta lévő minta pedig szemet gyönyörködtető. A rúzs állagra kicsit keményebb fajta, nem az a típus ami kenődésre hajlamos, szatén fényűnek mondanám. Tartóssága átlagos, ivást bírja, és nagyon szépen, egyenletesen kopik. Mondjuk a fogakra hajlamos felkenődni... :)


A kollekcióban lévő másik árnyalat a 303 Rose Tendre, ami egy hideg fényű, világos babarózsaszín árnyalat. Rajtam kicsit furán mutat, mert a bőrömmel nem harmonizál, de nyáron vékonyan felkenve ajakápolóként el tudom magamon képzelni. Amúgy tetszik ez a hideg fény az ajkaimon, de nekem egy pinkesebb árnyalat állna jól szerintem.

A kollekcióban helyet kapott még egy szempillaspirál is, a L’Oréal Paris Limited Edition Cannes 2019 Million Lashes, ami csodás új külsőt kapott a fesztivál tiszteletére. Apró tüskés keféje minden szempillát szétválaszt, és egyesével bevon ezzel az extra fekete festékkel. Szinte észrevehetetlen viselni, mondjuk én észreveszem, mert hozzáérnek a pilláim a szemüveglencséhez, akkorára nőnek tőle! Nem pereg a nap folyamán és lemosni is nagyon könnyű, akár egy sima arctisztító-víz kombináció is elég neki.




Ti milyen sminket képzeltek el a vörös szőnyegre?
Anett



*a termékeket a Notino-tól kaptam tesztelésre


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger