2022. február 8., kedd

Így válassz tuti kozmetikumot ajándékba - nem csak Valentin napra!

 

Sziasztok! Hamarosan itt a Valentin nap, ami egyre több embernek jelent fejtörést, már ami az ajándékot illeti. Az ismerősi körömben az az általános vélekedés erről a dologról - és egyébként én is így vagyok vele - hogy jó egy picit kiszakadni általa a szürke hétköznapokból, ez is színesebbé teszi a tél utolsó hónapját, és nem utolsó sorban egy kis kedveskedés a párunknak bármikor jó ötlet. Ha pedig már ennek van egy dedikált napja, akkor miért ne lehetne a kettőt összekötni! Ezért most összeállítottam egy kis segédletet, amit kozmetikum/parfüm ajándékozása előtt szerintem érdemes számításaba venni, és egy kicsit ezzel minimalizálni annak a kockázatát, hogy rossz ajándékot választunk. Jöjjenek hát a tippjeim!


Tudom, sokaknak nagy kihívás szépségápolási terméket vásárolni ajándékba, legyen az akár egy kütyü, vagy éppen a közkedvelt parfüm, netalán egy szépséges smink vagy valamilyen bőrápoló. Úgy gondolom, ezekhez azért tényleg szükség van arra, hogy meglehetősen jól ismerjük a megajándékozni kívánt személyt, mert ha például soha életében nem sminkelte magát, akkor lehet hogy egy szimpla szájfény is nagyon mellé talál nála. Jóval könnyebb dolga van azoknak, akik hozzám hasonló párral rendelkeznek, már ami a kozmetikumokhoz fűződő viszonyt illeti, hiszen nálam az ötletek tárházát vonultatja fel már a fürdőszoba szekrény is, gyakran beszélek is arról, hogy éppen milyen kozmetikum keltette fel az érdeklődésem, és bizony a sminkeket sem vetem meg. Egy jól kiválasztott parfüm, egy különlegesebb kozmetikum vagy éppen egy tökéletes smink óriási meglepetést tud okozni egy nőnek - nekem biztosan - és arról is tanúskodik, hogy akitől kaptam az igazán odafigyel rám, ismer, és ezekben elég magabiztossággal is rendelkezik ahhoz, hogy egy ilyen ajándékkal lepjen meg.

Ha tehát idáig eljutottál, akkor mérd fel a terepet, gondolj át néhány alapvető kérdést a választás előtt:

Használ sminket, parfümöt krémeket? Milyen márkákat, drogériás vagy luxus kategória? Csapd fel a netet és keress rá azokra, amiket a fürdőszobapolcon látsz! Vagy jobb esetben kapásból tudod is, melyek a kedvenc termékei. Vizsgáld meg a csomagolást, keresd a hatóanyagot, ha az megvan, akkor már ezen a vonalon el is lehet indulni. Mondok egy példát, én nagyon szeretem a hyaluron tartalmú arcápolókat, nálam nem találnál kifejezetten éjszakai krémeket, mert nem szeretem a sűrű textúrát, így ezzel a kettő információval már szuper tudás birtokában lehet a párom. De most menjünk tovább a kérdéseke, vegyél számba minél több dolgot, milyen sminkeket használ, szokott-e rúzst használni, váltogatja a parfümöket, vagy évek óta csak és kizárólag ugyanazt használja? Ha végignézel a kozmetikumokon biztosan nagyon sok kérdés eszedbe fog jutni, szánj időt ezek megválaszolására, közelebb visznek majd a jó választáshoz!


A legnépszerűbb valentin napi ajándék ötletek nőknek még mindig a parfümök lesznek, és ez részemről teljesen jogosnak is tűnik. Egy finom illat nálam mindig tuti befutó, szeretem váltogatni őket évszakonként, vagy éppen a kedvem szerint, sőt akár egy-egy különlegesebb alkalomra valami extrával feldobni a megjelenésem. Itt azt javaslom akkor nem lőhetsz mellé nagyon, ha a jelenlegi kedvenc parfümjéhez nagyon hasonló összetevőkkel rendelkező darabot választasz. Ezt úgy tudod a legkönnyebben megtenni, ha rákeresel milyen illatjegyekkel rendelkezik az a parfüm, amihez hasonlót keresel, és addig nézelődsz, míg meg nem lesz valamelyik leírásában. Szerencsére ma már részletesen olvashatunk egy parfüm alapvető tulajdonságairól, és nem csak az összetevőkre gondolok, nézd meg például ezt a leírást, megkönnyíti a döntést és még az illatjegyek is ott vannak segítségül:

forrás: Notino


A másik nagyon népszerű ajándék típus az az ajándékcsomag, tudod, az amiben egy adott márkától van több termék is. Sokan ezt elcsépeltnek tartják, de szerintem ez egyáltalán nincs így, hiszen egy ilyen válogatásban mindig olyan termékek szerepelnek egymás mellett, amik passzolnak is egymáshoz, lehet őket kombinálni, és így nem kell azon gondolkodni hogy például egy arckrém mellé mit lehetne még odatenni, mi lehetne hasznos kiegészítője egy arcápolási rutinnak. Ha az én példámnál maradunk, és az én fürdőszobaszekrényemnél, akkor bizony jó sok termék helyet kapott benne, de nincs ez így minden nőnél, ezért ha Te nem ezt látod, hanem mondjuk egyetlen darab arckrémet, vagy egy szemránckrémet (esetleg semmit) akkor sem kell kétségbe esni, vizsgáld meg azt ami ott van, ahogy a bejegyzés elején írtam, tudj meg róla minél többet egy kis netes keresgéléssel. Kereshetsz azon a márkán belül is más termékeket, vagy ugyan azzal a hatóanyaggal egy másik márkánál, nem mehetünk el szó nélkül az árak mellett sem, részemről a drogériás termékeknek is van helye nálam, ezeket olyan 2000-5000 Ft-ig kategorizálnám be. Aztán ha már egy picit többet költök, akkor jönnek a kicsit többet ígérő krémek, ezeket 5000-10000 Ft között gondolnám én, magamnak. Az igazi különlegességek a 10000 Ft felettiek, ilysemit ritkán vásárolok, és csakis olyasmi lehet, amire nagyon vágyom és ad egy kis pluszt a bőrömnek és persze a lelkemnek is. Igen, vannak százezres kategóriában is kozmetikumok, de azokról nem tudok nyilatkozni, én nem használok ilyen drága készítményeket, és igazából nem is vágyom rájuk. 


Ami nálam mindig a kívánságlistámon van, az egy Estée Lauder szett, mert rengeteg típusban kapható, a kisebb összeállításokon át egészen a komoly arcápolási rutinokig. Ez számomra egy prémium márka, különleges de nem elérhetetlen, vannak belőle kis kiszerelések is, így bátran lehet vele kísérletezni, több mindent kipróbálni. Magas hatóanyag tartalom jellemzi minden terméküket, amiket eddig próbáltam tőlük az mind bevált, a krémek selymesek, a szérumok nagyon táplálóak, maguk a termékek szépek, igényesek, tényleg igazán ajándékozni valóak. Árban pedig abszolút vannak bevállalható szettek is, nekem most a Hydration protect and Glow a kedvencem, tele hidratáló, ránccsökkentő kencékkel, melyekkel egy komplett arcápolási rutin is felépíthető, hiszen van benne szemkörnyékápoló, nappali és éjszakai krém valamint egy szérum is. 


Szóval ha ajándékban gondolkodtok, akkor mindenképp érdemes az előre elkészített ilyen kis csomagocskák közt nézelődni, mert igazán hasznos kis válogatásokat lehet köztük találni.




*a bejegyzés a Notino-val együttműködésben készült.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger