2021. június 29., kedd

Hajápolási kihívások nyáron - tippek és trükkök

 

Sziasztok! Tombol a nyár, és vele együtt új kihívások elé nézünk a hajápolásban is. A tűző nap, a nagy meleg, a klóros vagy éppen a sós víz mind megviselik a hajunkat és persze a fejbőrünket is. Most arról fogok mesélni nálam hogy is néz ki a hajápolás nyáron és én milyen kihívásokkal szembesülök a forró évszakban, valamint adok néhány tippet is hogyan vigyázhatunk még inkább a hajunk egészségére.



Nálam a nyár beköszöntével szinte minden "hajprobléma" jelentkezik, fakó, fénytelen és száraz lesz a hajam és nem csak a hajvégeken, a hajtöveim sokkal gyorsabban zsírosodnak és az erős UV sugárzásnak köszönhetően érzékeny lesz a fejbőröm, olyan mintha leégne, ahol a választékom van. Szóval egy egész sor kihívással kell megküzdenem, hogy nyáron is jó állapotban tartsam a hajam. Így hát nekem is oda kell figyelni a hajápolásra, és nem csak a kozmetikumok segítségével. Lássuk az én tippjeimet!


Védelem a fejbőrnek

Az érzékeny fejbőr sokunknak megkeseríti az életét, az érzékenységet számos dolog kiválthatja, nekem például alapból zsírosodásra és korpára hajlamos a hajam, amit a nagy meleg pluszban is felerősít, ezért oda kell figyelnem mikor, hogyan és mennyiszer mosok hajat. Nyáron többször elcsábulok ilyen téren, így a heti egy hajmosásból gyakran kettő, három lesz, viszont csak az egyiknél használok sampont, a többinél nem. Így igazából csak tiszta vízzel érintkezik a hajam és a fejbőröm ami ettől felfrissül és megnyugszik.ó A másik amit bevetek ilyenkor, vagyis inkább nem vetek be, azok a hajformázó eszközök. Amúgy sem szeretem őket túlzásba vinni, mert már heti egy alkalommal is meglátszik a károsító hatása a hajamon, száraz és töredezett lesz tőle, de nyilván a hajszárítást télen én sem úszom meg. Viszont nyáron kihasználom a kánikulát és szabad levegőn hagyom megszáradni a hajam, igaz így nem lesz sima és egyenes, viszont sokkal puhább és egészségesebb kinézete lesz. A harmadik dolog pedig amit az érzékeny fejbőr leküzdésére bevetek, az a hidratálás, méghozzá belülről. Azt vettem észre ugyanis, ha megiszok napi 3 liter vizet, akkor nem csak fényesebb lesz a hajam, hanem sokkal kevésbé viszket és sokkal ritkábban érzem azt például a strandon, amikor sokat vagyok a napon, hogy olyan mintha leégett volna a fejbőröm. Emellett persze a testem többi részén is látom a jótékony hatását a vízivásnak, így ezt mindenképp ajánlom mindenkinek kipróbálásra. 


+5 tipp a haj egészségéért

1. Hordj kalapot! - a legjobb az, ha távol tartjuk hajunkat a káros UV sugaraktól, de sajnos nem lehetünk mindig árnyékban. Ilyenkor jön jól egy trendi kalap, szerencsére az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak a szalmakalapok akár városi viseletként is.

2. Használj napvédő terméket a hajadra is! - ma már léteznek hajra való "naptejek" is, sokkal könnyedebb formulában, mint amit a bőrünkre kenünk, így nem kell attól tartanunk, hogy elnehezítik a hajunkat, viszont hatásosan védenek a káros sugarak ellen.

3. Nyugtasd a fejbőröd! - ha már megvan a baj, akkor használj célzott, kíméletes nyugtató termékeket. Az Eucerin kínálatában több fajta bőrápoló készítmény található a fejbőrre is, nem csak a testünk többi részére. Ezek segítenek enyhíteni a viszketést és irritációt, csökkentik a fejbőr gyulladását, regeneráló hatásúak és még a hajunkat is ápolják.


4. Kíméletesen mosd a hajad! - ez mondjuk mindig fontos, de nyáron különösen, hogy finom masszírozó mozdulatokkal tisztítsd a hajad, és soha ne karmolva, a körmöddel. A körmünkkel ugyanis nagyon könnyen ejthetünk a fejbőrön mikrosérüléseket, amik azután gyulladáshoz  és irritációhoz vezethetnek. 

5. Hideg vízzel öblíts! - ez egy nagyon szuper frissítő rituálé is egyben, de nagyon jót tesz a hajnak és a fejbőrnek is. Fontos, hogy ne jéghideg legyen azért a víz, hanem csak kellemesen hűvös. A hajad fényes és puha lesz utána, a fejbőrben pedig megélénkül a vérkeringés, ez jót tesz hajhullás ellen is.


Ti hogy álltok a nyári hajápolással?

Anett


* a bejegyzés a Notino-val együttműködésben készült


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger