2020. augusztus 16., vasárnap

Új izgalmas eszközök az arcápolásban: Gua-sha és face roller

 

Sziasztok! Ebben a bejegyzésben egy igazán érdekes témát hoztam, az arcápolás egy új szintjét szeretném körbejárni, gondolom már többen hallottatok a "face roller" kifejezésről, vagy hétköznapibb nevén jáde roller (bár ma már nem csak jáde kőből készítenek ilyen rollereket), de a gua-sha szerintem még sokunknak teljesen ismeretlen. Ezért most ezt a két témakört fogjuk körbejárni picit és megismerkedünk az eszközökkel, megnézzük miért is jó az (arc)bőrünknek ha ezekkel a kiegészítőkkel ápoljuk.


Először is tisztázzuk azt, hogy ez a két kiegészítő nem feltétlen az arctisztításhoz tartozik, hanem inkább az arcápoláshoz, de azért hozzájárulnak a bőrünk megtisztulásához is. Kell hozzájuk szerintem némi hit és érdeklődés a kövek iránt, hogy az ember elköteleződjön irányukban, bár szerintem tagadhatatlan, hogy egy face roller jóleső érzéssel tölti el az ember lelkét is.


A Gua-sha eszköz nem más, mint egy arcmasszírozó kis lapocska, ez a masszázs a kínai orvoslás bevált technikái közé tartozik, fordításban kb annyit jelent, hogy "minden rossz kikaparása". Ennek megfelelően is kell alkalmazni, a bőrön "húzogatva" mintegy kiszabadítja a bőrünk alatt felgyülemlett káros anyagokat. Egyébként nem csak arcra lehet használni, hanem nyakra és dekoltázsra is! Anyagát tekintve ez a kis masszázseszköz készülhet rózsakvarcból, jádekőből, bian kőből és még sok egyéb alapanyagból is. Használata nagyon egyszerű: vidd fel megtisztított arcbőrödre a kedvenc szérumodat, krémedet, és a kő segítségével masszírozd át finoman, különös tekintettel a ráncosodásra hajlamos területekre (homlok, mimikai ráncok). Ez a technika láthatóan ragyogóbbá teszi a bőrt, mérsékli a ráncokat és nem mellesleg feltölt energiával is!A Face rollerek közül egy ideje szemezek már a Revolution skincare Roller jade névre hallgató jáde rollerrel, egyrészt mert mindenki erre (jade) esküszik, vagy ez az első amivel az arc rollerezését elkezdik, másrészt ez még egy pénztárcabarátabb verzió, mert ennél kb csak drágábbakat találtam.

Hogy miért olyan népszerű a jáde?

"A jade erősíti az idegeket. Feszültség és kimerültség esetén élénkítő hatású. Visszaadja belső békénket és nyugalmunkat. Tisztító-, védő kő, de egyben a szerencse kövének is tartják. Megszünteti az ingerlékenységet."A masszírozásnál egyetlen dologra kell ügyelni, hogy gyengéden mindig alulról felfelé haladjunk a bőrünkön, hogy méginkább érvényesülni tudjon a lifting hatás. A duzzanatok csökkentésére nyugodtan be lehet tenni a kezelés előtt hűtőbe, így extrán frissítően hat majd a bőrre. Az alkalmazás gyakoriságára vonatkozóan nem találtam megkötéseket, így szerintem akár minden nap bevethetjük ezt a csodakövet!

Ti ismeritek vagy használjátok már ezeket az eszközöket/technikákat?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger