2020. július 23., csütörtök

3+1 tipp hogy megtaláld a tökéletes szempillaspirált!


Sziasztok! Itt a nyár kellős közepe, vannak napok mikor leolvad rólunk még az arckrémünk is, így nem csoda hát, ha egyre többen döntünk a minimál smink mellett, ami jószerivel csak a szempillaspirált jelenti. Na jó, egy ütős rúzs sem rossz, bár nem éppen maszk kompatibilis :) Ma arról fogunk beszélgetni, hogyan találhatod meg a számodra legmegfelelőbb szempillaspirált, megosztom veletek azt is, én milyen szempontok alapján választok!


Mire jó ha vízálló a szempillaspirál?


Az első döntési pont mielőtt szempillaspirált választunk annak eldöntése, hogy vízálló legyen-e vagy sem. Nos, a legjobb vízálló szempillaspirált megtalálni legalább olyan nehéz, mint azt a bizonyos tűt a szénakazalban. Miért jó ha vízálló? Elsőként például azért, mert bírja a strandolást, úszást, esetleg még a sírást is (...ha zsepivel nem dörzsölöd...), tehát egy sokkal ellenállóbb, a vízben nem oldódó festékből készülnek ezek. Így a lemosásukhoz is a kétfázisú, olajos lemosókat ajánlom, mert azok könnyedén feloldják. Azért is jó ha vízálló a szempillaspirálunk, mert ha nyáron nagyon megizzad az arcunk, akkor nem lesz maszatos a bőrünk ott, ahol a spirál esetleg hozzáér. Nyilván ez a pont inkább a hosszú pillákkal megáldott nőknél lényeges. Én azt vettem észre az izzadással kapcsolatban, hogy azért ez is változó, hogy mennyire bírja, hiszen nem tisztán "nedvességet" izzadunk, azért a bőrünk zsírosodik is mellette/alatta, így már azért a vízálló spirálok is tudnak kenődni. 

El is érkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy én miért nem vízálló szempillaspirált használok:

  1. nem sokat járok strandra, de ha megyek is akkor nem sminkelek egyáltalán semmivel. Úszni sem járok.
  2. kissé rejtett szemhéjam van, és zsírosodásra hajlamos is az a terület, főleg nyáron. Ráadásul a pilláim is elég hosszúak,
  3. nem szeretem az olajos szemfesték lemosókat.
Nem mondom, hogy sosem próbáltam megtalálni az igazit, de a fenti okok miatt mindig feladtam, mert nincs igazán szükségem rá, és nem is funkcionálna rajtam igazán jól. Ezt javaslom egyébként átgondolni, mielőtt ilyen terméket keresel, hogy valóban erre van-e szükséged, és hogy miért, ezek után pedig nincs más hátra, mint megkeresni az igazit!


Dúsító vagy hosszabbító, esetleg mindkettő?

És akkor az extrán ívelőről még nem is beszéltem... Ma már tényleg annyi típusból válogathatunk, hogy csak győzzük mindet kipróbálni! Nagyon szeretek kísérletezni a szempillaspirálokkal, attól függően használom őket, hogy aznap éppen milyen hatásra van szükségem. Akinek rövid és kevés a szempillája, annak mindenképp dúsító spirált ajánlok, abból is azt a típust, aminek kissé könnyedebb a textúrája. Ez miért fontos? Azért, hogy könnyen rétegezhető, építhető legyen a festék a pillákon. Először mindig egy rétegben fesd fel, majd ahol még kell ott építsd megfelelő vastagságig. Én azt szeretem, ha a szemem külső sarkánál dúsabb, látványosabb az eredmény, így én oda több réteget szoktam felvinni. Ha ezt a módszert alkalmazzuk, akkor lényegében bármelyik spirállal lehet dúsító hatást elérni. Ha nem akarsz rétegezni, mert azért nem olyan egyszerű ám szépen felvinni több soron a festéket, akkor választhatsz olyan típust, ami már eleve tömörebb, vastagabb festéket tartalmaz, így egy rétegben is el tudod érni azt a dúst hatást amit szeretnél.

Ha hosszabbításról van szó, akkor mindenképp ívet is kell adni a pilláknak, ha az nincs meg maguktól. Erre alkalmas eszköz a szempillagöndörítő, amivel egy mozdulattal meghajlíthatod a kis szálakat, de csak óvatosan vele! A hosszú pillák akkor igazán szépek, ha szépen íveltek, valamint nekem akkor tetszik igazán, ha a tövénél vastagabb, és felfele fokozatosan vékonyodik. Ezt úgy szoktam elérni, hogy a töveknél két rétegben viszem fel az anyagot, óvatos oldalazó mozdulatokkal a szálak között is kifestem, majd a végei felé egyszerűen ráhúzom a kefén maradt festéket. 

A jelenlegi kedvenc - sőt, évek óta ettől a márkától kerül ki az épp aktuális kedvencem - az egy L'Oreal szempillaspirál, méghozzá a L’Oréal Paris Volume Million Lashes Excess néven kapható spirál, ami egy állandó termék, mármint a Volume million lashes termékvonal, és azon belül több szuper spirál is található, jópárat próbáltam már és mind szuper volt. Nagyon szeretem ezt a spirált, mert ha kicsit lehúzom a tubus szélén a festéket, akkor szép, hétköznapi pillákat kapok, de nagyon jól építhető is, így dúsításban is számíthatok rá!
Ti milyen szempillaspirált használtok most?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger