2019. augusztus 13., kedd

3 hasznos cucc ovi/suli/bölcsi kezdésre, amire nem is gondoltál volna!


Nyakunkon az iskola/ óvoda/ bölcsőde kezdés, amit valaki vár, valaki nem, ebbe most nem mennék bele. Amivel viszont mindenkinek szembesülnie kell, főleg az intézménybe kerülés első évében, azok a váratlan tételek, a "nemgondoltamvolnahogy" kiadások, és az "énerrenemisgondoltam" cuccok. Nyilván, ez utóbbit már csak később ismerjük fel, amikor már járatosak vagyunk az adott neveldében, de jobb az ilyenre előre felkészülni, úgyhogy hoztam most 3 olyan hasznos kis találmányt, amivel megkönnyíthetjük a gyermekünk életét, és persze a sajátunkat is!


Baleset bárkivel megeshet...


Nálunk a bölcsikezdés miatt nagyon aktuális a téma, már ami a "baleseteket" illeti, de akár egy kisiskolás esetén is előfordulhat, hogy leönti magát innivalóval a gyermek, vagy összefestékezi, és jól jön egy csereruha. A nedvesnek pedig egy olyan tartó, ami megvédi a táskánk többi lakóját a nedvességtől, ez a Wet Bag, egy szuper kis zsák, ami belül vízhatlan anyaggal bélelt, kívülről pedig szuper mintás anyaga van és patenttal záródik. Na ez életmentő tud lenni, ha például hosszú az út még hazáig az ovitól, és nem akarod hogy mindent eláztasson a delikvensed. Nagyon szuper darabokat találni ebből a kis praktikus zsákból a From SMV oldalán.


Papírárut mindenhova...


Aki azt hinné csak az iskolába szükséges papír-írószer, annak vagy még nem került oviba/bölcsibe sem a gyermeke, vagy olyan szerencsés, hogy feléjük nem divat a "házi feladat", avagy a gyermeknek otthonra adott kreatív tevékenysége. Vagyis őszre készíts egy kis faleveles dekort, lehetőleg festékkel meg mindenféle, általad nem ismert technikával, aztán jön a mikulás, ragassz egy kis ilyet, meg a karácsonyfadíszek és akkor még nem is beszéltem az intézmények szűkös kereteiről, vagyis vihetnél be "csak úgy" egy kis papírt meg rajzeszközt, színezőt meg nyomdákat és egy kis festéket, stb. Szóval jól jön ha az ember tudja, honnan lehet egy helyről minden szuper kreatív dolgot beszerezni, ahol jó minőségben kapja meg mindezt és még házhoz is hozzák. Na pont egy ilyen hely a Papírváros!


A barátság fontos...


Sőt, egy kisgyermeknél talán a legfontosabb szempont, hogy legyenek barátai az adott közösségben, ahová jár, vagy ha épp újat kezd, akkor tudjon emlékezni a régiekre és hogy azok a kapcsolatok is indultak valahonnan, tehát az új helyen is megéri nyitottnak lennie és ismerkedni. Ehhez nagy segítség lehet a Baribook, ami egy barátságkönyv, vagyis a már meglévő barátainkat jegyezhetjük fel benne. Gyermekünk odaadhatja a legjobb barátainak ezt az emlékkönyvhöz hasonlító dolgot, és ők szépen kitöltik a rájuk vonatkozó oldalakat. Nem szükséges hozzá írni tudás, lehet rajzolni is bele vagy épp matricázni, így örök emlék marad, hogy mikor ki volt a legjobb barátja gyermekünknek. És persze neki is jó lesz visszanézni egy-egy nehezebb napon a szép emlékeket.



Nektek van valami tanévkezdős praktikátok?
Anett

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger