2015. március 26., csütörtök

Nuxe bio beauté sampon | Teszt

Nem tudom már mióta mondogatom hogy nagyon küzdök a hajammal, lehet hogy a lehetetlent várom el minden sampontól, hogy kezelje a zsiros hajtövet és hidratálja a száraz részeket. Igen, ez igy elég összetett probléma...ezért is keresem még mindig az igazit.
A probléma kiküszöbölésére ezúttal egy bio sampont választottam méghozzá a Nuxe bio beauté samponját. Elég sok Nuxe hajra való termék kapható az Iparfümériánál, nehéz volt választani de a "bio" felirat meggyőzött igy mellette döntöttem.

Ez egy mandula és shea vajat tartalmazó tápláló sampon, vagyis a hajunk puhaságát hivatott szolgálni. Ennek a két összetevőnek köszönhetően imádni valóan finom mandulás édes illata van, ami viszont legnagyobb sajnálatomra a hajamon már nem érződik annyira. Mint tudjuk a shea vaj manapság nagyon közkedvelt, igy nem csodálkozom hogy már a samponokban is jelen van, a hajam pedig imádja! Sem kondicionálóra sem hajvégápoló olajra nincs szüksége a hajvégeimnek miután ezzel a samponnal mostam hajat.
Viszont a zsíros fejbőrrel nem tudott mit kezdeni, hiába parabén mentes és bio, valamint biológiailag lebomló igy nem terheli a környezetet - na ilyet se láttam még kozmetikumra írva!  A csomagolása szerint 1-2 alkalommal kell használni egy héten, mondjuk ez megvan nálam is a két alkalom, szerencsére több hajmosást azért még nem igényel a hajam. Azt azért hozzátenném hogy nem zsiros hajra kifejlesztett termékről van szó igy nem is elvárható hogy ezt a problémámat orvosolja. Inkább csak a bio vonalától vártam egy kis javulást.
Mint fentebb irtam is egy héten kétszer mosok hajat vele, az átlagosnál vizesebb hajon szoktam eloszlatni mert úgy jobban habzik. Az állaga nagyon folyékony, géles, könnyű eloszlatni a fejbőrön, viszont tényleg kicsit több viz kell ahhoz hogy szép nagy habot képezzen. Én szeretem ha jól felhabzik a sampon, tudom erről is le kellene tennem mert nem ezen múlik egy sampon hatékonysága, de nálam valahogy ez az érzés hozzá tartozik a hajmosáshoz. 

A végeredmény pedig egy fényes, lágyan omló hajzuhatag lesz, ami nem igényel különösebb plusz ápolást, esetleg akinek gubancosodásra hajlamos a haja annak lehet szüksége valami kifésülést segítő szerre, de egy jó hajkefével ez is megoldható. Szeretem benne hogy még hajvégápoló olajat sem kell utána használnom és nem szúrnak a hajvégeim.  


Ti szeretitek a bio termékeket?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger