2014. szeptember 29., hétfő

Schwarzkopf fényvédős hajápolók | Teszt

Még tavasszal voltam egy sajtótájékoztatón amit a Schwarzkopf rendezett és az újdonságokról volt szó. Szuper nap volt, azon túl hogy sok új bloggert ismerhettem meg rengeteg érdekes infót is kaptunk az újdonságokról. Ezekről lesz most szó.
Nekem két dolog ragadta meg igazán az érdeklődésem és a figyelmem, ezek közül az első a Cell perfector technológia amely nem elfedi a haj sérüléseit és ez által biztosít selymes érzést, hanem segít helyreállítani a haj szerkezetét haj-azonos aminosav láncoknak köszönhetően. Ezzel visszaállítja a természetes haj tulajdonságait és a haj mélyén táplál, így a töredezett hajszálak 95%-át rendbe teszi, 

A másik ilyen újdonság a BB hajbalzsam! Hát nem épp itt volt az ideje hogy a hajunkra is kenhessünk végre valami BB-t?! Dehogynem. A BB jelen esetben a Beauty balm -ot jelenti, és szilikonmentes termékről van szó, így nagyon bíztatóan hangzik. Már csak azt sajnálhatjuk hogy ezek a termékek csak a kiemelt fodrászatokban érhetőek el.

Az újdonságok közül 3 terméket kaptam tesztelésre a napvédős családból, mégpedig egy sampont, egy pakolást és egy hajspray-t. Mivel ez a termékcsalád UVA és UVB szűrőt tartalmaz így örültem hogy nyáron - főleg nyaraláskor - milyen jó szolgálatot fog tenni de sajnos alig volt nyár ....bár fontos hogy a városban is védjük a hajunkat (és magunkat) a káros napsugaraktól. Így azóta is rendületlenül használom őket. A samponból már alig van, értelemszerűen őt használom legtöbbször, a következő ilyen a hajpermet és bevallom a pakolást eléggé elhanyagolom ugyanis jobban kedvelem azokat a hajápolókat amiket nem kell kiöblíteni a hajból. Ugyanis így hamarabb végzek :) #lusta

Bonacure Sun protect shampoo
Ezt a 200 ml-es terméket mint mondtam nyáron kezdtem használni, összességében kb 2,5 hónapja. Néha mást is használok, de még így is ki fog tartani legalább egy hónapig. Gazdaságos termékről van szó tehát, mert amellett hogy kicsit híg, géles állagú mégsem "pocsékolós". Nem folyik össze-vissza, kis mennyiség is tömör habot képez a hajon amit könnyű eloszlatni és kiöblíteni is. Puhává teszi hajat, de nekem szükségem van utána valamilyen kifésülést könnyítő termékre. Egy kicsit zsírosabbá teszi a hajam mint azt én szeretném, vagyis 1 nappal rövidíti le a hajmosás nélkül kibírható időszakot. A korpával nem tud mit kezdeni de nem is erre van, így nem is vártam tőle.
Bonacure Sun protect shimmering oil
Ez egy 150 ml-es vízálló hajvédő olaj, tehát egyértelműen ez a leginkább nyári darab a kollekcióból. Őt vittem is magammal a partra és fújtam fürdőzés után vele a hajam. Ez két okból volt jó, első, hogy nem volt büdös a hajam így :) (Balcsi után azért tud fura illata lenni a hajnak, meg ugye klóros víztől is). Második, hogy nem tapadt össze egy gubancba az egész hanem olyan "beach style" laza hullámaim lettek mire megszáradtam. Hajmosás után is használtam, akkor leginkább a kifésülés könnyítése végett. Viszont a csillogó tulajdonságát nem igaz láttam a hajamon, sem a parton sem hajmosás után, de még a kezemen sem.
Bonacure Sun protect treatment cream
Ez egy 150 ml-es kiszerelésű, tégelyes hajpakolás összességében egy nagyon szerethető termék, bár kicsit nekem macerás a tégelyt kezelni, jobban kedvelem a "kinyomós" dolgokat ilyen szempontból. Állagát tekintve tömörebb mint egy hagyományos hajbalzsam de ebből is elég egy kisebb mennyiség, én kb egy diónyit szoktam eloszlatni a hajamon. Ügyelek rá hogy csak az alsó harmadot érje a pakolás, mert mintha picit a hajtöveket elnehezítené. Vagyis hát...inkább azt mondanám hogy alaposan ki kell öblíteni és akkor semmi probléma. De mint fentebb írtam, én lenni #lusta... Nagyon-nagyon hidratált lesz tőle a haj, természetesen kifésülni is egy álom, tehát aki szeret hosszabban bíbelődni a hajával az nem fog benne csalódni.

Összességében jó dolognak tartom ha az ember a haját is óvja a káros napsugaraktól bár én csak egyszer próbáltam ez előtt ilyen terméket (egy spray-t de azt utáltam). Mindhárom termék tartalmaz UVA/UVB szűrőt és mindnek egyformán finom, édeskés illata van. Ezeket professzionális szalonokban lehet megvásárolni vagy az interneten több webáruházban is fellelhetők. Árakat így csak viszonylagosan tudok írni az internet alapján, de a spray és a hajpakolás kb. 4500 Ft/db,  a sampon pedig 1700 Ft körül van. A három közül én a spray-t kedveltem meg leginkább mert számomra kényelmes a használata is és azt nyújtja amire vágyok, ápol és megkönnyíti az életem a hajápolást. A sampon nem az én hajtípusomnak való, de jó termék, a pakoláshoz pedig nekem ritkán van türelmem így kicsit mellőzve van nálam.

Ti használtatok a nyáron valami különleges napvédő terméket a hajatokra? Ti szeretitek a pakolásokat? Rendszeresen használjátok őket?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

1 megjegyzés:

djkaty írta...

Nekem nagy kedvencem lett ez a termékcsalád, a permettől pedig instant módon szebb lett a hajam a mikrocsillámoknak köszönhetően. Az áruk mondjuk eléggé húzós, de van esély, hogy fogok még vásárolni ilyen termékeket :-)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger