2014. április 26., szombat

Smink és teszt: Rimmel match perfection korrektor (+VIDEÓ)

Azt már múltkor írtam hogy mostanában nem viszem túlzásba a sminkelést, mondhatjuk hogy a "nomakeup" vonalon mozgok, de így tavasszal azt hiszem ez valamilyen szinten normális is.
Persze azért a bőrhibákat valamivel el kell fedni, meg a tág pórusokat is, itt jön a képbe a korrektor. Sajnos mostanában a bőrhibáimra nem elég a BB krém ezért a kritikus területekre korrektort is be kell vetnem, amit a kritikus területekre viszek csak fel. A csúnyaságokra az államon, a tág pórusokra az arcomon és a homlokomon felviszem a korrektort. Valami olyat kerestem ami világosít is és elfedi a pirosságot az orrom körül, valamint jó a fedése így a pattikra is használható. Végül a Rimmel match perfection mellett döntöttem mert nagyon jó árban van, ecsetes kiszerelésű ami megkönnyíti a felvitelt és nem utolsó sorban jókat olvastam a világosító/kiemelő hatásáról és a szem alatti sötét karikákra is ajánlják. (bár ez utóbbi miatt inkább aludnom kéne de mindegy).
Mivel ez egy kettő az egyben termék - korrektor és highlighter - ezért a pattikon még pluszban átmegyek egy kis mattító púderrel is, de például az arcomon tetszik hogy van egy kis fénye és sokkal természetesebbnek tűnik így az arcom. 
  • az állaga sűrű, krémes, de könnyű eldolgozni. Mióta ecsettel használom úgy még jobban tetszik a teljesítménye, de az ujjaimmal is egész jól el tudtam dolgozni.
  • mivel highligter is ezért a kényesebb területeket le kell púderezni utána, mert nem szeretnénk hogy egy pattanás tündököljön, ugye? 
  • a fedését erős közepesnek mondanám, ez eddig a legjobban fedő korrektor amit próbáltam. A képen látszik hogy az államon jól eltüntette a csúnyaságokat és a régebbi foltokat, illetve a pórusaim is szépen elhalványodtak - szép, természetes hatást nyújt. Azt hozzáteszem én nem is szeretem ha minden eltűnik az arcomról, mert attól olyan "élettelen" lesz a végeredmény, viszont most elég sok takargatni valóm van és azokra kell az erősebb fedés.
  • hamar megszárad ezért gyorsan kell vele dolgozni, kb 6 órán át szépen fed, aztán valahogy eltűnik az arcomról ... valószínűleg akkor kezdek el könyökölni...amiről szintén le kellene szoknom. Szóval ha nem bántom akkor jól tart :)
  • nekem a 010-es ivory árnyalat van meg, azt hiszem ez a legvilágosabb. Jó hogy ezt választottam mert nagyon fehér a bőröm, de mondjuk ez egy "skin tone adapting concealer" vagyis alkalmazkodik a bőrszínhez, én mégis azt vallom hogy a bőrszínünknek megfelelő korrektort/alapozót válasszunk. 
  • drogériákban még nem találkoztam vele, de az Iparfümériánál két árnyalatban kapható 1160 Forintért
Összességében...
Azoknak fog jó szolgálatot tenni akik élénkebb arcbőrre vágynak és nem akarják az egész arcukat elfedni valamilyen termékkel. A durva bőrhibákat nem hinném hogy elfedi (ilyenem nincs így nem tudom kipróbálni), de az átlagos dolgokkal elbánik - de a pattit le kell púderezni hogy ne legyen fényes és tartósabb legyen a fedés. Végeredményben szép, egészségesen ragyogó arcbőrt ad.


Ilyen a tavaszi sminkem...
Felviszem a korrektort kézzel az államra (ide pluszban púdert is), az orrom vonalába, az orcámra (tág pórusok) és a homlokom közepére. Ehhez egy közepes mennyiséget nyomtam előbb az ujjaimra majd eldolgoztam mint egy alapozót. Közben áttértem az ecsetes használatra mert megérkeztek ebay-ről az arcra való ecseteim: ekkor közvetlen az arcomra nyomok a termékből és ütögető mozdulatokkal dolgozom a bőrbe. Ez után a szememre egy kis szemhélyalap és egy fényes szemhéjpúder került, majd spirál. Tavasszal is nagyon fontosnak tartom hogy a szemöldököm kiemeljem mert ettől sokkal karakteresebbnek érzem az arcom, plusz a szemüveg miatt nem veszik el a szemem. Egy nagyon kevés pirosítót és egy világos rúzst + szájfényt vittem még fel.


Készítettem egy rövid kis videót arról hogy hogy is néz ki nálam egy könnyű smink a gyakorlatban - itt tudjátok megnézni:

Nálatok miből áll egy könnyű tavaszi smink?

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger