2013. augusztus 8., csütörtök

Cuki kincsek - a miniparfümök!

A szép dolgoknak nagyon nehezen tudok ellenállni, főleg ha még kis édesek is egyben. Nálam a miniparfümök nagyon is beleillenek mindkét  felsorolt kategóriába, így nem csoda hogy gyorsan beléjük szerettem.
 A "fertőzést" a Douglas szépségdoboza hozta rám, ennek köszönhetően először a Lady Million mini változata lett az enyém, amit azóta is töretlenül imádok, minden nap el tudnám magamon képzelni! (eddig csak egy illat tudta kiütni a nyeregből, az YSL-  Manifesto, mert az egy álom!) Majd következett a második dobozka, amiben a Flash cuki kis kiszerelése vándorolt hozzám. A drágáim előkelő helyet kaptak a parfümös polcomon az első sorban, annyira szépek ezek a kis formatervezett üvegcsék és olyan jó tudni milyen finom illatokat rejtenek!

Ugyanis ezek a miniparfümök a nagy testvéreik teljes másai, ugyan olyan üveget kaptak mint a nagyok, épp ezért olyan hihetetlenül cukik hogy öröm rájuk nézni! Természetesen illatban és tartósságban is hozzák ugyan azt a színvonalat mint rendes méretű társaik. Talán egyetlen hátrányuk ha lehet ezt mondani hogy nincs rajtuk szórófej, így nem árt vigyázni nehogy meglóduljon az üveg és könyékig ússzunk a parfümben.
 Nemrég egy új szépséggel gyarapodott a család, ami nem más mint Lolita Lempicka ugyan ilyen nevű parfümje. Ez egy 5 ml-es kiszerelés, látjátok milyen picike, de egyáltalán nem tartok tőle hogy hamar elfogyna. Először is mert EDP, így intenzív és hosszan tartó az illata, valamint ugye így kevesebbet is kell belőle használni. Például ha valaki szereti évszakonként váltogatni a parfümöket, akkor egy ekkora kiszerelés simán kitart egy egész szezonban, az tuti.
 Mivel abszolút nem ismertem ezt az illatot így a neten keringő véleményekre hagyatkoztam, egy hozzászólásban valahol azt olvastam hogy kifejezetten téli illat, édeskés, kissé szúrós. Vagyis pont nekem való :) ugyanis szeretem a kissé erőteljesebb, karakteres illatokat. Ez részben igaz is rá, nyilván ízlés kérdése ki milyen illatokat kedvel, nekem például a fekete negró ugrik be róla :) Nálam nyáron is tuti befutó, semmilyen más parfümhöz nem tudnám hasonlítani. Akik annyira nem kedvelik az édeskés illatokat nekik sem kell megijedni tőle, mert nem az az émelyítő fajta.

Rákerestem neten mikből épül fel az illat: Édesgyökér, ánizs, borostyán, ibolya, meggy, tonkabab, vanília, praliné, írisz, pézsma. Hát igen, az ánizs határozottan a kedvenc illataim alkotóeleme :) ahogy így végignézem a listát mindet be tudom azonosítani az illatban, mert benne van a meggy fanyarsága is, a vanília édessége is, szóval nem egy unalmas alkotás.
Mint írtam fentebb, immár a három grácia együtt ülnek az első sorban és kacsintgatnak rám reggelente. Persze tudom hogy a miniparfümök nem éppen a leggazdaságosabb kiszerelésűek és árban sem éppen érik meg, de ha azt vesszük egy minőségi parfümből talán ennyi is elég lehet és persze néha megérdemel az ember egy kis extra kényeztetést (ami nem a meki...). Nem mellesleg ajándéknak sem utolsók, szerintem minden nő örülne egy ilyen "édességnek"!

Ti szeretitek a miniparfümöket? Szerintetek is annyira cukik? :)

Follow Szépség morzsák és egyéb gondolatok

2 megjegyzés:

lakkmatt írta...

A Lolita Lempicka az egyik kedvencem :))

SophiEl írta...

Gimis koromban nagyon szerettem ezt az illatot. :)

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger