2024. március 25., hétfő

Tavaszi kéz és körömápolási tippek!

 Sziasztok! Már a legfázósabbak is letették a kesztyűt, így a kezeink ismét előtérbe kerülnek. Legalább annyira fontos az ápolásuk, mint az arcbőrünké, hiszen a környezeti hatásoknak is ugyan úgy ki van téve. Egy szépen ápolt kéz sok mindent elárul tulajdonosáról, és ehhez hozzá tartozik a körömápolás is, amit tavasszal érdemes különösen észben tartani. Hoztam most egy kis összefoglalót arról, milyen tanácsokat érdemes megfogadni ha idén tavasszal ápolt kezekkel szeretnénk megjelenni.



A kéz és körömápolás alapjai fontosak az egészséges és ápolt megjelenéshez. Íme néhány alapvető lépés:

Kézmosás

A kézmosás alapvető fontosságú az egészséges kéz és körömápolásban. Használj langyos vizet és enyhe szappant, majd alaposan öblítsd le. Ha út közben kézfertőtlenítőt használtál, akkor az első adandó alkalommal öblítsd le, mert ezek a szerek nagyon szárítják a bőrt. Kézmosás során legyél alapos, az ujjak köze és a körmök se maradjanak ki! Ha kell, akkor egy puha kefével is átdörzsölheted a körmöket, ez jót tesz a körömágynak is, mert serkenti a vérkeringést. De tényleg csak finoman!


Kézápoló krém használata

A kéz bőre könnyen kiszáradhat, különösen hideg, szeles időben vagy gyakori kézmosás esetén. Használj rendszeresen hidratáló kézápoló krémet, hogy megőrizd a bőr puhaságát és hidratáltságát. Tarts a táskádban egy kis tubussal, és napközben ha úgy érzed száraz a bőröd, akkor használd! Ha hozzám hasonlóan nem szeretsz napközben krémezni, akkor mindig csak egy nagyon kevés mennyiséget vigyél fel és célzottan csak arra a részre, ahol a bőröd igényli. Itt is igaz, hogy a körömágyadra is figyelj oda, este akár egy vastagabb vagy olajosabb ápolóval is kényeztetheted.


Körömápolás

Rendszeresen vágd meg a körmeidet és formázd őket. Használj körömreszelőt vagy körömcsipeszt a körömformázáshoz, és mindig a köröm természetes formáját kövesd. Ne vágd túl rövidre a körmeidet, mert ez könnyen sérülést okozhat. Nehéz téma ez a körömhossz, én is szeretem ha hosszúak viszont nagyon nehezen tudom megnöveszteni őket, folyton letörnek, beszakadnak, vagy egyszerűen egy idő után elkezdenek zavarni és inkább levágom őket. A tökéletes (kényelmes) hossz és forma megtalálása időbe telik, kísérletezz bátran a különböző variációkkal. Egy ápoló körömlakk csodákra lehet képes, különböző vitaminokkal és ásványi anyagokkal tölti fel a körömlemezeket, és véd a beszakadás ellen is. Itt említeném meg azt, hogy ha a házimunka során vegyszerekkel dolgozol - legyen az akár kézi mosogatás - használj gumikesztyűt, mert ezek a tisztítószerek nem tesznek jót sem a kéz bőrének sem pedig a körmöknek.


Körömápoló termékek

Használj körömápoló olajat vagy krémet a köröm és a körömágy hidratálására és táplálására. Ezek segíthetnek megelőzni a köröm és a körömágy szárazságát és repedezését. Ha nincs nagy problémád ezekkel akkor simán megteszi bármelyik hidratáló vagy kézkrém is. Azonban ha szükségesnek érzed, akkor választhatsz kifejezetten erre a területre szánt terméket is. Extra hidratálásért itt is alkalmazható a rétegezés, kenj fel egy réteg krémet, majd arra egy réteg olajat és vegyél rá fel egy puha, pamut kesztyűt, és lehetőleg néhány órát hagyd rajta a kezeiden. Nyilván ez egy "relaxációs program" mert így nem sok mindent lehet csinálni közben, maximum olvasni vagy filmet nézni, de biztosan van olyan része a napodnak, amibe ez a kis rituálé beilleszthető.


Körömágyápolás

Ne felejtsd el az ujjak körüli bőrt sem ápolni. Használj körömágyápoló olajat vagy krémet, hogy hidratált és ápolt legyen a körömágyad is. Erre a célra amúgy tökéletes az olívaolaj is, amiből nyugodtan kerülhet a töredezett körmökre is. 


Körömlakk használata

Ha szeretsz körömlakkot viselni, fontos, hogy előtte alaposan előkészítsd a körmeidet. Használj alapozót, hogy megvédje a körmeidet a festéktől, és fedőlakkot, hogy megőrizze a körömlakk frissességét és tartósságát. Az is nagyon fontos, hogy teljesen tiszta és zsírtalan körmökre fess, különben nagyon hamar le fog pattogni és ettől nem véd meg az alap és fedőlakk használata sem. Tavasszal menő a csillogó körömlakk, ragyogást és frissességet ad a körmöknek. Ráadásul jól kombinálható más lakkokkal is, hiszen fedőlakk is lehet belőle, de természetesen önmagában is remekül mutat a körmökön, még a rövideken is!




Körömfestés eltávolítása

Ha eltávolítod a körömlakkot, kerüld a körmeid károsodását. Használj körömlakklemosót, amely nem tartalmaz acetont, és ne dörzsöld erősen a körmeidet. Lemosás után mindig moss kezet, lehetőleg kímélő szappannal és nem felejtsd el hidratálni utána a körmeid, körömágyad és a teljes kézfejed is. 


Ezek az alapvető lépések segítenek megőrizni a kéz és a köröm egészségét és ápoltságát. Emellett fontos az egészséges életmód fenntartása is, mivel a megfelelő táplálkozás és hidratálás hozzájárul a bőr és a köröm egészségéhez is.

*a bejegyzés a Notino webáruházzal együttműködésben készült.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Beautycrumbs Copyright © 2011 -- Template created by Beautycrumbs -- Powered by Blogger